Vtipy a tak☺

SHIT- Stísněné Historky Introvertní Teenagerky #3

Ty máš ale štěstí. Máme na sebe štěstí. Štěstí přeje odvážným. Každý svého štěstí strůjce... 
Slovo "štěstí" se objevuje ve větách docela často, že? Ale dokážete ho vysvětlit? Má určitě dva významy. Být nadšený a veselý.. Nebo mít "kliku''
Ale co to znamená "mít štěstí"? 
Pro každého něco jiného. Pro někoho vyhrát ve sportce, pro někoho najít lásku svého života, pro někoho nehladovět. Štěstí je to, co chceme mít a není to samozřejmé..ale nenní tak těžké na tohle přijít.
Horší je použití slova.. Měl jsi štěstí. 
V tomhle případě ale na štěstí já osobně nevěřím. Je to přípravou nebo předtuchou. Nebo vírou. Ale štěstím ne. Připravený a sebejistý člověk ho nepotřebuje. Potřebuje náhody. Ať už dobré nebo zlé. Ale na štěstí si stěžují jen ti, kteří na něj vsázejí a nevyplácí se jim to. Spoléhejte na něj a zradí. Když se obejdete bez něj, může vás leda tak příjemně překvapit. 
V případě použití: Jsi šťastný? Je to také dost zamotané. Protože my, kteří máme co jíst a pít, máme domov a máme někoho blízkého, my bychom měli být šťastní. Ale nejsme. Byli jste někdy dlouhodoběji šťastní? Když dostaneme něco co nás takovými učiní, je to jen dočasné. Protože chceme další a další. 
A že někdo má víc štěstí než já? To určitě není náhoda. Stojí za tím klidně roky píle, snahy a víry v sebe a ve všechno a všechny okolo. Kladu si tedy otázky.. Existuje štěstí? Je možné aby člověk vůbec šťastný byl..?  

Komentáře

Naty a KájaVIP(Fazole)

Já snad ani nemám slov. Je to zajímavá myšlenka "exzistuje štěstí?". Já si myslím, že štěstí zároveň exzistuje a zároveň ne. Kdo chce být šťastný, může. Kdo nechce, není. Lidé si vždy řeknou, že by chtěli být šťastní, ale jsou to slova po větru. Nedělají pro to nic, nebo jen přešlapují a čekají. Těžko se to popisuje, ale když si někdo řekne, že je šťastný a začne hledat důvody. Tak může být šťatný i jen tak z fleku. Může být s rodinou, může se jít projít, může shlédnout film, přečíst knihu. Štěstí se skrývá v maličkostech. Když si někdo řekne, že šťastný bude, až vyhraje ve sportce, tak bude. Ale to se s největší pravděpodobností nikdy nestane, tím pádem nikdy nebude šťastný.

Naty a KájaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.