Všecko možný

Selekce

Hou kimo!

 

Selekce

Napsala Kiera Cassová

Přeložila Jana Montorio Doležalová

Vydáno v roce 2014 nakladatelstvím CooBoo

 

POSTAVY:

-America Singerová 

 Pátá

 16 let

 Mluví 5 jazyky

 Živí se jako zpěvačka, umí hrát na housle a klavír

 Je to tvrdohlavá dívka, dokáže prosadit svůj názor. Jedna z jejích  záporných vlastností je, že se podceňuje, že si nevěří. Záleží jí na lidech v jejím okolí, dokáže se pro ně obětovat.

-Maxon Scherave

 První

 18 let

 Princ

 Mladý muž, kterého nikdo nechce rozzlobit. Neumí příliš zacházet s dívkami. Je velmi nesmělý a trochu neohrabaný.

 

 Život v zemi jménem Illeá není vůbec jednoduchý. Protože je to mladý stát, útočí na něj okolní státy, zejména Seveřané a Jižané. Je zde zaveden kastovní systém, vládne král s královnou, která je vybrána pomocí Selekce. Selekce je televizní soutěž, do které se zapojí vždy 1 dívka z každé oblasti, celkem tedy 35 dívek. Soutěž probíhá způsobem, že princ postupně vylučuje 25 dívek, až v paláci v Angeles zbude posledních 10. Tím se ze Selekce stane Elita. Z těchto deseti dívek si princ vybere tři, z nichž určí svou manželku a budoucí královnu. Některé dívky soutěží o prince, jiné o korunu.

America Singerová je prostřední z pěti dětí. Nejstarší bratr Kota je sochař, který se úplně odřízl od rodiny. Je pyšný, nedokáže se dělit. Umínil si, že se stane Druhým. Starší sestra Kenna se vdala za Jamese, který je Čtvrtý. Mladší sestra May miluje malířství, kreslí skvostné obrazy. Benjamínek rodiny Gerad se ještě nerozhodl, jestli je do umění, či do hudby. Nejvíce ho baví hrát fotbal a sbírat brouky. America je zamilovaná do Aspena Legera, který je Šestý a proto to spolu nemají jednoduché. Scházejí se tajně v noci ve Stromovém domku, a to i přesto, že kdyby je kdokoli přistihl, šli by do vězení. Život Americy se navždy změnil, když přišla přihláška do Selekce. Aspen přemluvil Americu k vyplnění přihlášky. Po několika dnech se s ní rozejde. Život v paláci v Angeles jí připadá zpočátku trochu chaotický, ale postupně si zvykne. Dokonce si tam najde dvě kamarádky, ale Ashley Brouillettová z Allens vypadne po první schůzce. S druhou kamarádkou, Marlee Tamesovou z Kentu, si důvěřují a také spolu postoupí na Elitu. S princem Maxonem se hodně sblíží a ostatní dívky, zejména Celesta Newsomová z Clermontu, na ni dost žárlí.

_____________________________________________________________________

Dnes to byl trochu odlišný článek po více než půlroční pauze. Teď budu nějakou dobu přidávat články, které jsem měla na referáty anebo na mluvní cvičení. Pokusím se také přidávat slohové práce. Články budou vycházet sporadicky, protože budou Vánoce, na které musím vyrábět dárky, a také se účastním několika školních kol olympiád a musím se na ně připravovat.

Kiroma! 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.