víla amálka kouzla a kraviny

Festival hrůzy

prominte chtěla jsem dát jiný článek než jsem našla toto Festival hrůzy: Sní se tam tisíce psů a koček. Zrušit ho nechtějí

Festival masa Yulin se koná každoročně v druhé polovině června v Číně. A je to skutečně brutální tradice, při které lidé zabijí a sní tisíce psů a koček. Celý svět se proti tomuto svátku krutosti bouří, místním se ale do zrušení oblíbené tradice moc nechce.

Každoročně tisíce rodin opláčou své domácí mazlíčky, protože jim je ukradnou pořadatelé brutálního festivalu Yulin. Pro potřeby této akce totiž nestačí zvířata, která se potulují na ulici. Ukradené psy a kočky potom pořadatelé drží zavřené v miniaturních klecích bez vody a jídla.

 



Mnohá zvířata zemřou už během cesty, a to následkem šoku, hladovění nebo dehydratace. Ta, která přežijí, jsou vystavena na tržnicích a před zraky zákazníků je prodejci ubijí k smrti nebo jim podříznou hrdlo. Některé z nich ještě mají kolem krků obojky.
V Číně je konzumace psů legální, přesto ale tamní ministerstvo zemědělství vyžaduje, aby mělo každé zvíře před transportem na festival zdravotní osvědčení. Jenže mnoho psů pochází z černých trhů nebo z ulic a trpí různými nemocemi. Konzumentům se ale nikdo neobtěžuje tuto skutečnost říct a desítky lidí každý rok zemřou na následky vztekliny.



Množství organizací zabývajících se ochranou zvířat bije v posledních letech na poplach. Způsob, jakým je se zvířaty zacházeno, totiž překračuje všechny meze. A zdálo se, že dosáhly svého. Čínská vláda konání festivalu v letošním roce zakázala 

ano jsou tu lidé kteří místo milích tvářích chtějí maso no jemi to moc líto našla jsem něco i o koních

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.