Unicorni Welcome!
Pečení s Kačí #2 Cheesecake
Čau Čau tohle je další pečení s kačí tentokrát cheesecake vyslovujte (čískejk)
pro představu:
Co potřebuješ:
150 g světlých máslových sušenek, 100 g másla, 900 g sýru „cream cheese“, 6 vajec, 200 ml 40% smetany ke šlehání, 200 ml 30% zakysané smetany, 150 g cukru krupice, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 1 citron, 1 lžíci vanilkového extraktu, ovoce na polevu (může být i mražené, doporučujeme lesní plody či jahody).
Návod část 1.
Sušenky rozemelte na drť,
smíchejte je s rozpuštěným
máslem a natlačte je na dno
dortové formy o průměru 24 cm,které jste vyložili pečicím papírem.
Dejte na 15 minut odpočinout do
lednice a mezitím se vrhněte na
krémovou náplň.
Návod část 2.
Do mísy vložte cream cheese a celá vejce.
Přidejte obě smetany, cukr, mouku, šťávu
z jednoho citronu a vanilkový extrak
(je 100x lepší než vanilinový cukr,tak si
dejte práci a najděte ho v regálech supermarketů)
. Zapojte do hry ruční šlehač a krém na nejnižší
otáčky pomalu promíchejte.
Z lednice vyndejte formu a sušenkový základ zalijte krémem
Návod 3.
Vložte do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia a pečte
15 minut. Poté teplotu stáhněte na 135 stupňů a pokračujte
dalších 70 minut.
My jsme na dno trouby ještě vložili plech
s kastrůlkem s horkou vodou – to aby uvnitř bylo vlhko a
cheesecake se během pečení nepropadl.
Troubu po upečení
vypněte, neotevírejte a minimálně hodinu nechte cheesecake
v rozehřáté troubě stát.
Pokud byste ji otevřeli, povrch
cheesecaku by vám popraskal a celý by se zdrcnul.
Zchladlý dort přemístěte do lednice a nechte ho tam
pořádně vychladit, ideálně přes noc stejně jako my.
Poté ho nakrájejte na kousky, přelijte polevou z rozmixovaného
ovoce a dokonalá sladkost je na světě!
Tak to je všechno ahoj!