Twailightina knihovnička

Ples (1/3) - Příběhy z panství Rose

31. srpen 1923

Konečně nadešel ten tak dlouho očekávaný den. Ráno se Elisabeth probudila nezvykle brzo, rychle se převlékla do jednoduchých bílých šatů a spěchala do jídelny. Tam už byl chaos v plném proudu (jak vždy říkám čím více lidí a čím méně času tím více chaosu.Jako u pololetních testů. pozn. twai.)
Služebné přemisťovaly stoly a židle do velkého tanečního sálu naproti jídelně. Ten byl nádherně vyzdoben, doopravdy! Všude byly spousty květin, hlavně modrých růží, stoly uspořádané podél stěn byly prostřeny bílými ubrusy na nichž se leskly stříbrné talíře , příbory a překrásné křišťálové poháry.

Taneční parket se leskl čistotou, přesto ho některé služebné projistotu několikrát zametly. Elisabeth se nemohla dočkat večera, a neustále se koukala na hodiny. Nakonec se rozhodla strávit dopoledne v knihovně, kde nebylo slyšet neustálé dohadování služebných a ani pokřikování pratety která vše neustále kontrolovala.

Elisabeth byla ráda že může být někde v klidu, a přemýšlet. Věděla že toho večera si bude muset vybrat muže. Začala se s tím smiřovat , nakonec došla k tomu že je docela ráda. Pomůže přece rodině!Ale přesto tu byl jeden malý zádrhel..

Z přemýšlení jí vytrhl zvuk kroků, byla připravena se bránit. Místo tajuplné postavy v kápi se však objevil její zachránce, kuchař, neznala jeho jméno , trochu ji to trápilo, zachránil ji přece život a ne jednou.

,,Promiňte, nechtěl jsem vás vyrušit." řekl a měl se k odchodu. ,,To je v pořádku." snažila se ho zastavit Elisabeth, nevěděla proč ale najednou měla pocit že je s ním v bezpečí. ,,Jen jsem si šel pro knihu." zastavil se a zmizel mezi policemi. ,,Co ruka?" ozve se najednou zpoza polic. ,,Je v pořádku." odpoví Elisabeth . ,,Vy žijete taky zde na panstaví že ..." odmlčí se opravdu netuší jak se jmenuje ,,Jsem Petr." ozve se znovu, a tentokrát o trochu tišeji.

,,Žijete tady na panství dlouho Petře?" z regálů se jí ozve něco jako velice tiché ano. ,,Víte tedy co je v posledních levých dveřích křídla pro služebnictvo?" zeptá se Elisabeth, a doufá v odpověď. ,,Ano vím to!" odpoví Petr a vyjde z uličky plné knih. ,,A můžete mi to říct?" zeptá se o něco opatrněji , Petr jen svěsí hlavu ,,Pokud bych vám to řekl přišel bych o život...."

Další kapitola

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.