Twailightina knihovnička

Dívka bez stínu 2

Vstupuji do přeplněného školního vestibulu. Všude kolem je slyšet křik a smích. Nejistě přicházím ke dveřím na konci chodby a zaklepu. Otevírá mi starší učitelka , představí se , a dovede mě do správné třídy.

Zdá se že první hodinu je angličtina, začnu panikařit, nemám žádné učebnice ani sešity. Nevěděli jsme co koupit tak rodiče řekli , ať zjistím co je potřeba a během týdne to pořídí.

Zazvoní, do třídy vchází učitelka, má dlouhé černé vlasy spletené do drdolu, úzké černé oči a dlouhý zahnutý nos. Vypadá přísně , jako orel čekající na svou oběť.

Čte seznam jmen ze třídní knihy a u mého se zastaví ,,Procházka....Prokopová.. Petr... Tichá?!" zeptá se zmateně a rozhlíží se po třídě. ,,Zde!" křiknu tiše a přihlásím se. ,,Ty musíš být ta nová , že? Já jsem Petra Vysoká, učím angličtinu a zeměpis." řekne a vyzve mě abych se představila. Postavím se a začnu: ,,Jmenuji se Lenka Tichá, právě jsem se přistěhovala z centra Prahy a.." na krku mi v tu chvíli přiletí kulička, pak další, snažím se aby nebilo vidět že jsem nervózní a tak pokračuji dál. Potom si sednu a ohlédnu se do zadních lavic.

V poslední lavici mé řady sedí dívka , má blond vlasy , růžové šaty a háže po mě kousky zmuchlaného papíru. ,,Nech toho!" zašeptám a otáčím se zpátky. Přestane, uklidním se a plně se soustředím na učitelčin výklad.

Pak na mě ze zadní lavice přiletí celý penál. Vím že to s touhle školní barbie nebude snadné.

Další kapitola

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.