Tipy, zajímavosti VŠEHOCHUŤ..

Zajímavosti- ZVÍŘATA

Ahoj!
Omlouvám se, že nebyly dlouho články, ale vždycky jsem ho psala třeba.. 40 min. a pak jsem ho omylem smazala. Už se mi to stalo dvakrát nebo třikrát! Tak snad se to dnes nestane :D
Jdeme na to! Dnes jsou to zajímavosti o zvířatech! Ale ne o jednom konkrétním, jak jste u mě zvyklí, ale.. prostě o zvířatech :D  Dnes bude prvních 10.
Pokud se vám to bude líbit, zajímavostí mám v zásobě dost, (a to nejen o zvířatech) budu v tom pokračovat. Proto prosím komentujte, nebo dejte plus, či dokonce odebírejte můj blog. Tak jedině poznám, zda se vám toto líbí a podle toho také články budou či nebudou!
Tak, to je pro dnešek ode mě vše.

Klárušák

1.Polární medvědi mají ve skutečnosti větší problém s přehříváním než se zimou. I ve velmi chladném počasí se mohou při běhu lehce přehřát. Jejich kožešina izoluje tak dobře, že je problém ledního medvěda zachytit termovizí.


2.Medvídek koala (který nemá s medvědy nic společného) má úplně stejné otisky prstů jako člověk. Těžko se odlišují i pod mikroskopem. Koala ve stresové situaci vydává srdceryvný skřek podobný dětskému pláči. A umí skvěle plavat.


3.Žirafy spí jen 20 - 30 minut denně, a to ještě ve stoje a po kouscích během dne. Čistí si uši vlastním (až půlmetrovým) jazykem. Žirafí mládě po porodu spadne z výšky téměř dva metry, bez následků. I přes obří délku krku je žirafa příliš krátká na to, aby dosáhla hlavou na zem. Aby něco zvedla ze země, musí pokleknout a směšně roztáhnout přední nohy.


4.Vačice virginská rodí 12 dnů po oplodnění. Při ohrožení hraje mrtvou a aby to bylo co nejopravdovější, z řiti vyměšuje pach podobný hnilobě.




5.Cvrček má uši pod koleny.


6. Ve skutečnosti netušíme, jakou barvu měli dinosauři. Filmaři si prostě vymýšlí, nic jiného jim ani nezbývá.


7.Kočky za celý život při čištění kožichu vyloučí tolik slin, jako tekutin při močení. Stráví 30 % života péčí o své tělo. Čistota půl zdraví. Pro kočku je nebezpečnější pád z malých výšek než z velkých.


8.Jazyk Plejtváka obrovského váží více než dospělý slon. Jeho srdce je stejně velké jako malý automobil. Novorozené mládě váží tři tuny a přibírá 4 kg za hodinu, protože vypije 250 litrů mléka denně. Jeho tepny jsou tak široké, že by se jimi protáhl dospělý člověk. Za jeden den Plejtvák bez problémů spořádá tři tuny žvance (a pak vydrží nejíst i půl roku). Těchto tvorů už žije pouze 1500 na celé planetě.


9.Rorýsi tráví až tři roky nepřetržitě ve vzduchu. V letu se páří i spí využívajíc proudů teplého vzduchu, který je nadnáší.


10.Je potřeba 1 200 000 komárů, aby vám vypili všechnu krev. Najednou by se na vás ale nevlezli...




















Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.