Tak trochu mimo

Noc či den aneb černá nebo bílá

Psala jsem to na literární soutěž mohlo by se vám to líbit.

17.7 7777 Toto jsou myšlenky Axely

Probouzím se do tmy kéž bych se mohla probudit tak jako před dvanácti lety. Ale bohužel čas je nemilosrdný. Tenkrát jsem byla malé bezstarostné dítko to tehdy jsem se dostala na hranici naší země a překročila jí. A propadala jsem se do hlubin temnoty. Už nikdy nemám spatřit světlo ani jas. Temnota mne pohltila navždy. Temná strana nás nalákala mnoho a musíme dří stávají se z nás pomalu ale jistě děsivé temné zrůdy. Ne že by jsme jen tak seděli a poslouchali plánujeme vzpouru! Už nikdy tady nechci žít už nikdy! Vrátíme se domů. Do světa světla kde je i ta nejtemněší strast krásná......


17.7 7777 Toto jsou myšlenky Raven

Ta strašná samota proč nás sakra nemohli nechat v zemi beznaděje. Skoro jsme já a mí přátelé dosáhli třetího světa!! Ale jakmile ta pitomá holka překročila hranici a narušila rovnováhu unesli nás strážci do světa světla a rozdělili do měst. Proč zrovna já musím trčet v hlavním městě?! Do doby než byla narušena rovnováha bylo všechno perfektní. A ona si myslí jak moc jí netýrají přitom to ona to celé začala! Narušila rovnováhu i dějiny to říkají: Jednoho dne překročilo dítko hranice a narušilo rovnováhu. Dohoda nám říká: Živá duše nepřekročí hranice jinak ať nastane krutovláda té strany na jejíž území bylo vkročeno. Po dlouhá staletí nebyla dohoda porušena. Až tohoto osudného dne kdy dítě zahalilo světy do nadvlády temna. Jedině vzbouřenci obou dvou stran to mohou zvrátit.

 "Tak já chci nastolit mír ale až odtud vypadnu a zničím toho kdo to začal!" s těmito slovy vypustila ze svého těla démona který pozabíjel stráže a letěl pro ostatní. Poté Raven sama odešla. Byla volná!

Na druhé straně použila své zbraně pro útěk i Axela. Z ní však nevzešel démon ale stříbřitý duch. A zachraňoval přátelé z cel.

Obě dvě skupinky se blížili k hranicím. Démoni se do sebe pustili. A Raven si podrobía Axelu(fakt se skoro neumněla bránit) Poté jí ale hlavou probleskl konec legendy. A vydali se spolu hledat záchranu do třetího světa. Nového vládce pro obě dvě strany. Nesmí být ledajaký musí mít schopnpsti dobra i zla(možná taky svoje vlastní). Je to dost obtížná cesta Axela je zbyklá spát v šeru a tmě ale Raven za dne. Nakonec se rozhodlo že se bude cestovat ve dne Raven sice brblala ale bylo přehlasováno. Bylo to obtížné ale nakonec přece jen našli chlapce zhruba v jejich věku. Jménem Luka.

Všichni tušili že nejhorší bude přechod zpět přes hranice. Bylo snažší jít portálem na dobrou stranu. Dobrovíci (jak si říkali) dávali přednost vyjednávání před bojem. Vyslechli je a dali jim za pravdu, měli nemocného krále a i ten jim pomohl vzdal se koruny i kdyby prohráli.

"Těšíš se k nám?" zeptala se Raven bylo to po dlouhé době co zase promluvila celou cestu plánovala. "Co? Jak kvám?" podivil se. Raven jeho odpověď trochu zaskočila ale pak odpověděla: " Promiň zapomněla jsem ti to říct já pocházím z temné strany. Ze světa beznaděje, tmy a zkázy." Usmál se na ní "Ani nevíš jak. Tady je moc světla a dobra." Raven zachytila Axelin pohled docela jasně se z něj dalo vyčíst: On je můj!!! " Nemusíš s námi chodit jestli nechceš a..." nedořekla " A taky že nepůjdu!" Raven se bavila viděla na Axele jak zuří. Pak se Axela otočila napodpatku a vyšla z paláce. 

" Tak konečně nebudem muset jít pěšky." oddechla si Raven "Jak to?" zajímal se Luka. " Můj démon se umí promněňovat v draka takž-" nenechali jí domluvit " Co to jako vážně?! Nám jsi to nikdy neřekla a jemu hned!" obořili se na ní svorně ostatní. Raven si naštěstí umněla sjednat pořádek. Zpražila je prostou odpovědí " Neptali jste se a navíc to mělo být tajemství skončila bych za to v pekle. A teď už tam stejně jednou nohou jsem!" Ztichli ale věděla co si myslí: Někdo se nám zamiloval..... "Hej to není pravda!" obořila se na ně. Ale je! Ale je!" přikyvovali ostatní " Co se to tu sakra děje?" díval se z jednoho na druhého Luka. Dovtípil se sice že umí Raven ledacos vyčíst z chování a pohybů. Netušil však že tolik. " My mu to řeknem" nabídli se "NE!" všichni stichli Raven umí i zabít když je rozzuřená " Nechme to být." prolomil ticho Luka

"Letíme!" zavelela Raven a vypustila démona. Vítr jim cuchal vlasy." Blížíme se k hranicím, zakloňte se klesáme!" Ravenina nejhorší předtucha se potvrdila byli připravení u hranic, byli připravení k boji."Nachystejte si zbraně a ty vypusť démony. Snaž se aby tě nezabili drž se v zadu!" rozkázala " To nebude třeba. Můžu kolem sebe rozevřít štít s vysokým elektrickým nábojem." navrhl Luka " To už je jedno hlavně přežíj!" snesli se k zemi. 

Vládce temna dal ihned příkaz k útoku. Raven se vydala přímou čarou(bylo jí jedno koho srazí k zemi nebo zabije) k vládci. Když k němu dorazila řekla "Vzdej se nebo zemři!" " Vzdát se to nikdy!" vyprovokoval jí a to sakra nemněl. Vrhla se na něj. Zabila jeho i jeho rádce bylo dobojováno.Raven se vracela zpět. " 15 mrtvých to je polovina" řekla jí její přítelkyně Laura plakala ale byla šťastná. " Kde je Luka?" ptala se "Ošetřuje zraněné má i léčivé schopnosti." 

" Musíme do horského chrámu a stane se z něj právoplatný vládce dvou světů" povzdechla si Laura věděla proč ¨¨¨Stane se z něj vládce a já ho ztratím....pomyslela si Raven.

"... Vchází jeho vísost král dvou světů a....." hlásil komoří příchod krále " Lauro jdu na vzduch tohle mně niják nebaví však mě znáš." podotkla Raven a vytratila se

" Ty asi nejsi moc na večírky že?" překvapil jí Lukův hlas " No, asi ne. Vaše vísosti." ušklíbla se " Ne Raven takhle mi už nikdy neříkej." řekl. " Proč nejsi vevnitř a nebavíš se s ostatními? Mně samota nevadí..." opáčila chladně a dál se opírala o zábradlí nad propastí Mrtvých." Protože moje budoucí královna by tu nemněla stát sama. Pokud bys tedy chěla...." měl skopené oči dolů a červenal se ale v té tmě to asi stejně nebylo vidět. Políbila ho. Stála od něj jen na jeden krok. A zašeptala což u ní nebylo obvyklé " Ano."

Země mají mocné vládce. A za sto let najdu nového nebo to možná bude můj syn či dcera. Já ani on nestárneme. Možná....

 


Doufám že se vám to líbilo, chtěla jsem k tomu připojit i obrázek ale nešlo mi to vložit :(

Možná je to až moc dlohlé ale na díly se mi to nechtělo rozpiplávat.











.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.