SVĚTLO

Zhoršení zraku

Takže dnes tu máme opět po dlouhé době nějaký ten článek.

Doufám,že vám alspon trochu pomůže.


Masáž očí

Masírování probíhá v oblasti okolo očí, kdy kůži v této oblasti promasírujete jemnými kroužky. Masáž započněte nahoře u kořene nosu, levou rukou promasírujte levé oko, zatímco pravou rukou  pravé oko.


Mrkání

Lidé si zrak zhoršují strnulým pohledem do jednoho bodu při němž zapomínají mrkat, přitom mrkání je tak důležité. Cvičení mrkáním je tedy víc než pozitivní. Mrkejte 3x-5x a při výdechu pak oči přivřete a uvolněte.


Koulení očí

Dětem v období puberty koulení očima vyčítáme a zakazujeme, my bychom však koulet očima měli místo nich. Pozor nesmíte při tom cítit bolest nebo nepříjemný tlak.


Čtení při tlumeném světle

Možná vás to překvapí, ale je tomu vskutku tak. Takové čtení při tlumeném světle totiž procvičuje oči. Pozor však, musíte dodržet správnou čtecí vzdálenost (minimálně 30 cm).



Střídavé zaostření

Dívejte se střídavě na objekt cca 20 cm od obličeje a vzdálenou věc za předmětem.


Cviky na krční páteř

Kružte hlavou
Pohybujte hlavou dopředu a dozadu
Pohyby hlavou do stran
Kruhové pohyby ramen – směrem dopředu a pak dozadu
Pokud ke zlepšení zraku nedochází ani po pravidelném cvičení, úpravě režimu a stravy, je možná čas porozhlédnout se po jiných možnostech.


Laserová operace

Laserová operace je moderní metoda, která vám pomůže zbavit se dioptrií během jedné hodiny. Operace bohužel obvykle není hrazena zdravotní pojišťovnou. V České republice již existuje celá řada klinik, která tento zákrok provádí.


Doufám,že vám to pomohlo.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.