SVĚTLO

Strašidelný příběh Krvavá Marry



Krvavá Mary (v anglickém jazyce Bloody Mary) je duch či čarodějnice, především však jedna z legend západního světa. Říká se, že je vidět v zrcadle, pokud dotyčný stojící před zrcadlem v temné místnosti třikrát či více zopakuje její jméno.

Na světě je spousta lidí, která se jí snaží spatřit tím, že jí přivolá. Dle některých legend je k takovému rituálu ale potřeba mít zrcadlo, tmavou místnost a opakovat zaříkávadlo. K těm patří například třikrát či vícekrát zopakovat Bloody Mary, Věřím v Mary Worth, Bloody Mary mám tvé dítě, nebo modlitba Otčenáš odříkaná pozpátku. Říká se, že jí člověk může vyvolávat jen v určitý den. Jiná legenda vypráví, že jí lze přivolat i u zrcadla, na kterém kapou kapičky vody s nožem v ruce. Některé legendy hovoří o tom, že lidé viděli Bloody Mary, i když o to u zrcadla zrovna neusilovali. Krvavá Mary vás může zabít, probodne vás nebo vám vydloubne oči.



Existuje 50 různých příběhů o Krvavé Mary. Někdo říká,že je to čarodějnice, někdo zase že je to znetvořená nevěsta. Všechny rozdílné příběhy ale spojují tři věci a to: zrcadlo, temná místnost a jisté zaříkadlo. Je mnoho verzí jak Krvavou Mary vyvolat. Jedna z říkadel je: Krvavá Mary, zavraždil jsem tvého potomka. Poté by se Mary měla zjevit v zrcadle.

Říká se, že Krvavá Mary je ve skutečnosti MARIE I. TUDOROVNA. Byla to královna Anglie a Irska od 19.7.1553 do své smrti. Byla čtvrtým korunovaným panovníkem z rodu Tudorovců. V procesu potlačování protestantismu bylo upáleno asi 300 církevních rebelů a královna získla přezdívku KRVAVÁ MARY. Marie se narodila 18.2.1516. Byla velmi vzdělaná. Studovala latinu, řečtinu, přírodní vědy a hudbu. Zemřela 17.11.1558

Někdo však říká, že svou přezdívku dostala proto, že se patnáct let pokoušela o dítě a když otěhotněla, těsně před porodem potratila. A nebo, že dítě porodila a když bylo chlapcovi šest měsíců, zmizel beze stopy. Marie se zbláznila a celé dny proseděla u zrcadla. Nikdo neví jak to doopravdy je.

Komentáře

pingvik(Retardi vždy a všude)

řeknu tady něco co se moc krvavé Merry netýká ale to je jedno:

Kámoška má takový "klub" a já tam chodím ješte asi se 4 kámoškama no a my jsme se bavily o krvavé Merry a o ostatních nadpřirozených věcech ajedna kámoška (adél) řekla že se dá vyvolat klidně i Božena Němcová no a já jsem si udělala takovou srandu a řekla jsem,,Boženo poděl se se mnou o své zápisy" no prostě taková sranda a ta adél řekla:aha..........a víš že ti může vyškrábat oči

no a tak no smajl

pingvikTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

ChilliVIP(ANIME!)

Ke mně se doneslo, že aby se v zrcadle zjevila, musíš přesně o půlnoci třikrát říct do zrcadla ,,Krvavá Marry, zabila jsem tvého syna ".
Potom že budeš mít strašnou smůlu nebo co.
Matně si vzpomínám, že jedna holka taky říkála, že její kamarádka to udělala a další den si vyvrtla kotník a umřela jí babička, ale myslím, že si to vymyslela. Já osobně tomu nevěřím.
Ale od té doby jsem měla strach se v noci dívát do zrcadla. Zbavila jsem se toho před rokem, ale i tak se do něho v noci radši nedívám...smajl

ChilliTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.