Svět kolem

Dračí kronika

Dračí kronika je věrným záznamem deníku sepsaného a uchovávaného Nejvyšším čarodějem, Septimem Agoriem. Zabývá se jeho činy na výpravě, jejímž cílem bylo vystopovat a zahubit mnoho proradných draků, jak mu to nařídil jeho umírající král. V tomto téměř nadlidském úkolu mu pomáhali nejenom královi nejudatnější bojovníci, ale rovněž rozmanití umělci a služebníci. Jim král nařídil zaznamenat všechny napínavé události, sbírat vzorky z padlých draků a nashromáždit během svého dobrodružného putování o těchto tajemných bytostech co nejvíce informací. Toto jedinečné dílo není pouze záznamem dobrodružství, ale slouží rovněž jako encyklopedie. Mnoha drakology je tato kniha přijímána jako jeden ze základů jejich oboru a četným lovcům draků po celém světě poskytla nedocenitelné informace.

Tato kniha je věrnou reprodukcí dokumentu, který byl vydražen na aukci starožitností v Londýně v polovině 19. století. Její pravost je zatím nejasná a radiokarbonové datování zatím nepřineslo spolehlivý výsledek. Avšak rodina, v jejíž péči se kniha od té doby nacházela, Stranackové za Sellerton Hall, tvrdí, že se jedná o pravdivý záznam skutečných událostí a že ji již přes 4 staletí. Aby potvrdili pravdivost tvrzení své rodiny a pravděpodobně také aby zvýšil vyvolávací cenu, hlava rodiny Gareth Stranack předložil tuto knihu Královské Geografické Společnosti krátce před aukcí. Odtud však byl rychle vypovězen. Podle nejlepšíchodhadů, které věda může nabídnout, založených na zkoumání navigačních map přiložených ke knize, bylo její stáří určeno přibližně na 1500 let. Mnoho zájmu upoutala ztracená stránka, o které se historikové dlouho přeli.  Někteří se domnívají, že obsahovala specifické pokyny, které tam čaroděj zanechal své mladé učednici. Jiní poněkud zlověstně tvrdí, že na oné stránce mohly být poznámky týkající se zjevení se Demonicy, v kterémžto případě tu stránku zajisté odstranil sám autor, jakožto opatření proti možnému zneužití. Velká část původního rukopisu šla pouze stěží přečíst, obzvláště na stránkách, kde různé vzorky tkání zašpinily pergamen. Samotné vyprávění bylo navíc psáno starým, těžko srozumitelným jazykem, takže bylo zapotřebí povolat lingvisty, aby vytvořili překlad. Tyto úpravy byly vydavatelem považovány za nutné, vše ostatní ovšem odpovídá originálu, jehož současný majitel si přeje zůstat v anonymitě. Spolehlivý zdroj nám prozradil, že původní kniha je nyní uložena v bezpečném trezoru kdesi ve Skotsku. původně byla kniha uchovávána ve starobylé truhle, která je od roku 1991 vyfocena a její fotografie se v knize nachází.


Knihu jsem četla a velice mě uchvátila grafika. Jsou tam mapy, vzorky kůže, stroje, lebky, dračí vejce a mnoho dalšího. Příběh nic moc, ale pokud vás to hodně zajímá doporučuju přečíst.



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.