Svět kolem mně

[Hledání v myšlenkách] 1. díl: Rozhodování

Zdravíčko!


Už opravdu dlouho jsem nebyla na HPD a na svém blogu ještě déle. Po dlouhé rozhodování jsem došla k tomu, že nejspíš začnu vydávat jednou týdně nějaké to moje zamyšlení. Je to tedy v kategorii „O mně“, protože mi to přišlo jako dobrý nápad, když všechno, co toto zamyšlení obsahuje je moje práce, moje myšlenky a tak dál. Udělám z toho třeba deset článků a pak uvidím. Nápadů mám sice dost, ale ne všechny chci hned sdílet.


Dnes je hlavním tématem rozhodování se. Pohodlně se usaďte, udělejte si třeba čaj, rozbalte si například čokoládu a jdeme na to.


Někdy nevíme, jak se rozhodnout. Některá rozhodnutí nám můžou úplně změnit život nebo přístup k různým situacím. Můžeme se začít bát, nebo naopak můžeme získat víc sebevědomí.
Rozhodnutí ale patří k životu a každé rozhodnutí něco znamená a má dopad na naši budoucnost.
Občas je rozhodování těžké, ale nakonec se vždycky rozhodneme. Může nám v tom i někdo pomoct, ale stejně je nejlepší, když se rozhodneme sami, ale občas je to opravdu těžké a je potřeba se poradit. Ale musíme vědět s kým.


Každopádně já osobně lituji spoustu rozhodnutí, co jsem udělala. Na druhou stranu se však říká, že se člověk chybami učí. Ovšem, když tak přemýšlím, už několikrát jsem se nepoučila a opakuji tu stejnou chybu neustále dokola. Ale to bude nejspíš i mou povahou. Každý jsme přeci nějaký a každý z nás je originál.
K čemuž se dostávám k tématu „každý z nás je jedinečný“. Nikdo na světě nemůže být stejný, jako Vy. Já osobně si myslím, že se každý chová trošku jinak. Každý máme nějaký svůj pohled na věci.


Znám se s lidmi, co mají stejný názor na nějaké věci jako já. Myslím to spíš tak, že nikdy nebudou všechny vaše názory s druhým člověkem totožné. Můžete mít spoustu podobných názorů, ale nikdy nejsou úplně všechny stejné s druhým člověkem.


To je pro dnešek všechno. Tato zamyšlení budou jen takto krátká, protože by to potom dle mého ztrácelo to kouzlo. Nemusí se mnou všichni souhlasit, jak jsem to psala i v té úvaze. Záleží na každém z Vás, jak se čemu dokážete postavit či nepostavit. Vzdát se nebo bojovat?


Přeji krásnou neděli a za týden buďte ready, protože vyjde nový článek! 


Loučí se kristý123

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.