Pony racing
Hra - Pony racing
Video se načítá
Cheongsam Rack
Hra - Cheongsam Rack
Video se načítá
Hobbit Scene Maker
Hra - Hobbit Scene Maker
Video se načítá
Bomb It 7
Hra - Bomb It 7
Video se načítá
Fackovaná Ronalda a Messiho
Hra - Fackovaná Ronalda a Messiho
Video se načítá
Magic Change
Hra - Magic Change
Video se načítá
Bláznivý Homer Simpson
Hra - Bláznivý Homer Simpson
Video se načítá
Ariel Love Rivals & Elsa
Hra - Ariel Love Rivals & Elsa
Video se načítá
Cute Farm Hospital
Hra - Cute Farm Hospital
Video se načítá
Pony Care
Hra - Pony Care
Video se načítá
Candy Crush
Hra - Candy Crush
Video se načítá
Doggy Day Care
Hra - Doggy Day Care
Video se načítá
 

Snažím se být pozitivní! :))

Zdravé jídlo 4. Díl ovesné muffiny

[Unsupported element format]

Máme tu 4. díl a to budou ovesné muffiny

Ingredience:

na posypku:

85 g (3/4 hrnku) celozrnné mouky

45 g (1/2 hrnku) ovesných vloček (používám ty jemnější, ale nepředvařené)

70 g (1/2 hrnku) třtinového cukru (ideálně typu muscovado)

70 g (1/3 hrnku) másla

1/2 lžičky mořské soli

na těsto:

100 g (1 hrnek) ovesných vloček

100 g (3/4 hrnku) hladké mouky

100 g (3/4 hrnku) celozrnné mouky (pšeničná nebo špaldová)

1/2 lžičky sody na pečení

1/2 lžičky mořské soli

200 g (7/8 hrnku) másla

70 g (1/2 hrnku) třtinového cukru (ideálně typu muscovado)

350 ml ( 1 1/2 hrnku) bílého jogurtu

2 velká vejce z volného odchovu


Postup přípravy:

Předehřejte troubu na 180 °C s polohou roštu v horní třetině.
Já preferuji prsty, ale můžete i vidličkou, zpracovat všechny ingredience na posypku a dejte zatím do mrazáku, než budete připraveni na plnění formiček.
Teď těsto na muffiny… Do velké mísy dejte ovesné vločky, mouky, sodu na pečení a sůl.
V menším hrnci rozpusťte máslo, sundejte ze sporáku, nasypte cukr, rozmíchejte a přidejte jogurt s vejci.
Spojte obě směsi dohromady, ale snažte se nepřemíchat!
Mě těsto vystačí na 12 středních muffinů, které plním do 3/4 košíčku, zakryji povrch posypkou, kterou lehce zatlačím do těsta.
Pečte 35 minut při 180°C.

Tipy:
1. Vyzkoušejte používat cukr typu muscovado (která se liší vyšším obsahem třtinové melasy, je tmavší a vlhčí) nebo přímo i melasu, která je dost aromatická, ale výrazně zvedne nutriční hodnotu i obohatí chuť.

2. Oblíbila jsem si olej ve spreji na vymazávání forem, má vysoký stupeň, při kterém se začíná přepalovat, protože je vyroben z kvalitních olejů, většinou z řepky olejky. Ale podstatné je, jak moc usnadní práci. )




Komentáře

ListrandaVIP

Lucy Lupinová: Hele jako, řekla bych že ne myslím si, že spíše čuchá jak to voní, ale neberu Ti tvůj názorsmajl

ListrandaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.