Snažím se být pozitivní! :))

Zaměřeno na čtenáře: Podej mi ruku Radko

 Ahojky vítám Tě u nového článku zaměřeného na čtenáře 

Rozhodla jsem se udělat nový typ článků který občas vyjde 





Mám tu článek věnovaný knize „ podej mi ruku Radko “ kniha má tři díly první díl je z roku 1994, druhý z roku 2000, a třetí díl je z roku 2009.


Kdo je vlastně Radka?


Radka Stachová, studentka druhého ročníku obchodní akademie, má všechno, co si může dívka jejího věku přát: prima rodiče, dobrou kamarádku, skvělého kluka a vztahy se spolubydlícími na internátě i ve škole se také krásně urovnaly. Všechno by bylo ideální, kdyby...
Kdyby Pavel nebyl tak daleko a mohli se vídat častěji! Dopisy jsou sice fajn, jenomže nějak nestačí. K tomu všemu na sebe oba ještě trochu žárlí a o nedorozumění není záhy nouze. Nepomůže ani magický motýl, kterého si Radka nechá vytetovat na rameno, a když se do města přistěhuje mámina vdaná kamarádka se synem, studentem medicíny Erikem, a obě rodiny společně stráví dovolenou ve Španělsku, Radka pozvolna zjišťuje, že po světě běhá víc zajímavých kluků.



Vydržet, věrně čekat a dostát svým slibům je najednou tak těžké, stejně jako jsou těžká rozhodnutí, která Radku čekají.


Radky pocity:



Byla jsem sama. Úplně a dočista sama. Neměla jsem Pavla, chyběly mi jeho dopisy, ztratila jsem Erika, Samanta se vypařila z mého života, Karolína se věnovala brýlatému Ondřejovi, ve škole se mnou nemluvila jediná holka.


Jediné, co mi přebývalo, byl volný čas, dříve absolutně nedostatkové zboží. Nudila jsem se při čekání na autobus, doma se učila, plakala a dny a především noci se vlekly.


 Kůl v plotě byl proti mně šťastlivec!

  Snad ze zvyku jsem denně nakupovala do stálé prázdné schránky, stokrát koukala na fotku unaveného, usměvavého vojáka, milionkrát vzpomínala....

     Já vím, každý je svého štěstí strůjce. Selhala jsem, Zradila. Všechno a všechny. Podrazila jsem Pavla, spolužačku i Karolínu.


Hrdinka příběhu, 17letá studentka Radka Stachová, na internátě, se jí nelíbí; po řadě průšvihů je vyloučena a do školy musí každý den hodinu dojíždět. Je cílevědomá a zamilovaná. Milý Pavel si odkrucuje vojnu a Radka chce počkat. Po prvních týdnech si uvědomí, že to nebude tak jednoduché, a když pozorností a vytrvalostí získá její přízeň medik Erik, je o zábavu postaráno. Dalším motivem je spolužití s občany jiné barvy pleti, než je bílá.


Něco podobného:


                                                        






Samotná kniha:


Toto pokračování je jen jakýmsi mostem, kterým se od úvodního prvního dílu přejde k nejlepší knize z této trilogie a to je Pojď se mnou, Radko!

                                                                                                     


  

Jaký má na Tebe dojem tato kniha?


Tak někdy příště 




Listranda

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.