Snažím se být pozitivní! :))

Relaxace - Dej sbohem stresu!

 Ahoj 

Stres ve škole, během všedního dne, ve vztazích - nikdy nás neopouštějí, a každodenně na nás působí. Patří sem ale i stres, který si způsobujeme sami: pokud vidíš všechno v každé situaci černě, a neumíš být trpělivý stojí Tě to energii a vyčerpává tělo i ducha. Únava, špatná nálada, neschopnost radovat se z čehokoliv jsou znaky přepracování


Mysli pozitivně
To je velký krok, k překonání stresu. Na jednoduchém příkladě můžeš sám poznat, rozdíl v myšlení: je ta sklenice z poloviny plná nebo z poloviny prázdná? Z poloviny plná, svědčí o pozitivním myšlení! Nepřirozenému stresu můžeš zabránit tím, že si uděláš čas, uvolníš se, vybarvíš si krásnou postavu, několikrát si nahlas zopakuješ své cíle, a to každý den!




Správné dýchání

Zavři oči, a mysli na svůj dech. Vdechuj nosem, a vydechuj zlehka otevřenými ústy - velmi pomalu. Mysli jen na dýchání a ne na nic jiného.




Aromaterapie
Vůně působí na vegetativní nervový systém ( je to hladká svalovina, která zabezpečuje převod vzruchu). Mohou povzbudit nebo uklidnit.




Barvy
Barvy uvolní nebo stimulují ( povzbuzovat). Barevné terapie přináší podivuhodné výsledky. Červená je povzbuzující, žlutá aktivuje, zelená utišuje, a modrá skvěle uklidní. Když chceš úplně vypnou, zadívej se do tmavě zelené nebo modré plochy.




Hudba
Melodie a zvuky přechází do podvědomí a rovněž působí na nervový systém. V hudební terapii, jako např. v meditační hudbě, se nejvíce využívají pomalé, opakující se zvuky a dlouhotrvající melodie. Na uvolnění: lehni si, zavři oči a mysli pouze a jen na hudbu.




Doufám, že jsem Vám trošku pomohla


Pokud chcete abych psala častěji určitě dejte plusko )



Pěkný den 

♥♥♥

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.