Family Restaurant
Hra - Family Restaurant
Video se načítá
Baby Elsa Easter Egg Hunt
Hra - Baby Elsa Easter Egg Hunt
Video se načítá
Rapunzel Baby Feeding
Hra - Rapunzel Baby Feeding
Video se načítá
 

Snažím se být pozitivní! :))

Nebezpečí na Internetu

Ahoj rozhodla jsem se udělat tento článek pro vaší bezpečnost snad se ponaučíte.

Fotografie, video, či pořízené audio
Už kolikrát se v České, ale i Slovenské republice stalo, že si lidi posílali fotografie, videa přes internet například na sociální síti Facebook. Konverzace možná začíná slibně, ale člověk, který sedí za obrazovkou, se může začít vyptávat na citlivé informace o vás (např. „Kde bydlíš?“ „Kolik Ti je?“ „Napíšeš mi tel. číslo?“). Tomuhle se vyhněte, pokud si nejste jistí, kdo za obrazovkou je.

Neznámí přátelé na Facebooku
V dnešní době je Facebook samozřejmost. Využívat ho smějí ale pouze osoby, kterým již bylo 13 let. Protože tito lidé si občas neuvědomují, že dávat si do přátel někoho, koho osobně neznají, může být velmi nebezpečné. Mně, když přijde žádost o přátelství od někoho, koho neznám, okamžitě zamítnu (doporučuji i vám).

Schůzka, která byla domluvena po internetu od neznámého člověka
Pokud vám někdo navrhne schůzku přes internet a vy danou osobu neznáte, schůzce se vyhněte, nikdy nevíte, co s vámi chce daná osoba udělat. Nikdy si takovéto schůzky nedomlouvejte. Pokud vám někdo schůzku nabídne a vy z toho máte negativní pocit, nebojte se svěřit dospělé osobě (rodičům, učiteli, ...).

Kyberšikana
Kyberšikana je vlastně šikana, akorát v kyber (internetovém) prostoru. Zahrnuje například vyhrožování. Kdo si tímto nebezpečím projde, jistě ví, že to není příjemná věc (pochopitelně). Je důležité, abyste kyberšikanu nahlásili dospělé osobě (rodiče, policie, učitel, ...). Nebojte se takovou věc sdělit např. policii, protože pokud to neuděláte, daný člověk vás může využívat i nadále, a to, že to nesdělíte, ho bude vést dál a dál...

Takové nejčastější problémy a nebezpečí na internetu.
Díky všem, kdo si článek přečetl


Chceš podpořit mojí tvorbu?

Do komentářů napiš:NejClankyListranda

Ahoj!

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.