Shizuka-chan

K-Pop aneb neodsuzuj předem vše není jako PSY

K-Pop aneb neodsuzuj předem vše není jako PSY !

Ahoj jestli sledujete můj blog určitě jste si všimli že klipy k článkům jsou z Asie. Pro ty co ho neznají jedná se o K-Pop (Korejský pop, pochází z Jižní Koree.) Tento žánr má spoustu fanoušků a já jsem jednou z nich. Bohužel má i dost odpůrců díky tomu že jediné co slyšeli bylo od PSY, z kterého mám já upřímně jen srandu stejně jako více fanoušků K-popu. Proto jsem se rozhodla přidat sem pár skupin a trochu vám je představit.

Prosím než budete soudit poslechněte si aspoň dvě písničky. Děkuji za každý názor. Beru i Hate :) Článek nemá za cíl urážet žádnou skupinu lidí.

 Bangtan Boys  (BTS)

Skupina se skládá ze sedmi členů Rap Monster, ( leader, rapper ) Suga,  ( rapper ) J-Hope ( rapper, tanečník ) JiMin, (tanečník, zpěvák ) Jin, ( nejstarší člen, zpěvák ) V ( zpěvák ) a  Jungkook ( tanečník, rapper, zpěv, Maknae). Jedná se o hip-hopovou   skupinu, která vznikla v roce 2011 pod společností Big Hit Entertainment. Zatím se většina jejich písní týkala problému mladých lidí jako například lásky a školy.

Název fanklubu : A.R.M.Y :  Adorable Representative M.C for Youth


Ocenění

2013

MelOn Music Awards - Newcomer Award
Soompi Awards - Rookie of the Year

2014

Golden Disk Awards - Newcomer/New Rising Star
Seoul Music Awards - Rookie of the Year
Gaon Kpop Chart Awards - Male Group Rookie of the Year
The 2nd V Chart Award - Rookie of the Year






    

BIGBANG

BIGBANG má pět členů G- Dragon (Leader, raper, producent, textař) TOP ( textař, rapper, zpěvák ) Taeyang ( Zpěvák, hlavní tanečník, občasný rapper ) Daesung (zpěvák). Tato skupina vznikla už v roce 2006. Jedná se o jednu z  nejúspěšnějších asijských skupin ve světě. Každý člen má i úspěšnou sólo kariéru, která je v Korei dost známá. Za svou kariéru získali spoustu cen např. nejlepší chlapecká skupina roku, umělec roku, nejlepší celosvětový počin atd.








GOT7

Další chlapecká skupina opět sedm členů JB (Leader, zpěvák) Junior ( zpěvák, tanečník ) Mark ( tanečník ) Jackson (tanečník, rapper ) Young Jae ( zpěvák ) Bam Bam (rapper ) Yu Gyeom ( maknae, tanečník, rapper). GOT7 svůj debut oslavili teprve  nedávno a to v lednu 2014. Tanec skupiny má svou charakteristiku. Jsou v něm obsaženy totiž prvky z bojového umění. Tento prvek jim přidala jejich agentura JYP entertaiment aby byli zajímavější. Jejich debutovou písní je : Girls Girls Girls








4Minute

Tahle skupina je pro změnu dívčí patřící pod společnost Cube. Skupina má pět členek  Nam Ji Hyun, Kwon So Hyun,  Heo Ga Yoon, Kim Hyuna a  Jeon Ji Yoon. Skupina vznikla v roce 2009 a slaví mnoho úspěchů. Jedna z jejich prvních písní musela být stažena z trhu z důvode nevhodného podtextu. Debutovou písní se stala hot issue. Jejich první plné korejské album bylo 4Minutes left a první japonské album Diamond.










Mad Town

Tato skupina je o pár měsíců mladší než GOT7. Patří pod společnost J. Tune Camp, která si na debut nechala spoustu příprav. Na svém kontu mají zatím jen dvě mini alba a pár písní. Členové skupiny jsou Moos, H.O, Buffy, Heo Jun, Jota, Lee Geon, Daewon. Nejnovější píseň se jmenuje OMGT ke které si naši nováčci vymysleli choreografii sami. Jejich fanklub se jmenuje Madpeople.








B.I.G

Další skupinou co  debutovala v roce 2014 je B.I.G . Jejich debut odstartovala píseň Hello, kterou chtěli pozdravit své budoucí fanoušky (jen pro zajímavost ve video klipu je plátno s pozdravy. Mezi nimi si udělili místo i pro ,,dobrý den´´). Heedo, Benji, Gook Min Pyo, J-Hoon a Gun Min jsou jedinečnými členy skupiny. Patří pon společnost GH entertainment.





Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.