Říše divů

Prázdninová povídka

Ležím na posteli a snažím se vymyslet seznam věcí na dovolenou. Jedeme do Campu u jezera. Takže to chce sprej proti komárům. Hmm..z myšlenek mě vytrhne mamka,která prochází chodbou s krabicí sušenek v ruce.,,Carol! Odjíždíme za tři hodiny! To si musíš balit tak pozdě? Nezapomeň:budeme tam 2 týdny,ne víkend," Povzdychla jsem si. Jóó,to moje o tři roky starší sedmnáctiletá sestra Courtney,ta si balíku už měsíc dopředu. 

Rozhlédnu se po pokoji a pohledem zavadím o skříň. Chtělo by to určitě holinky,ale i žabky. A pláštěnku. Na tu nikdy nesmím zapomenout. Vyberu ze skříně svých 10 nejoblíbenějších triček na léto. Z nich jsou 3 s dlouhým rukávem. Ještě vytáhnu starou mikinu s kapucí a vlněný svetr. Nezapomenu ani na bundu,troje džíny,jedny šortky,dvoje sandály a jedny tenisky. Taky si vezmu sedm teplákových souprav od babičky Maggie. Nacpu to všechno do kufříku s obrázkem panenky Polly Pocket. Ten kufr mám z doby,kdy mi bylo 5. Teď je mi 14. Asi bych měla rodiče přesvědčit,abych dostala nový. Nejlíp ten bílý s koněm,který má i Penelope. A Katty ho má taky. A Kattyiny sestry Zoey,Elise a Charlotte. Courtney má fialový s lebkou. Je opravdu moc hezký,ale Courtney by mě zabila. Popadnu v rychlosti spoustu ponožek,tílek a tak dále. Teta Carrie mi věnovala krásnou tábornickou sadu. Asi ji přibalím taky. Mám ji 5 let a nikdy jsem ji nepoužila. To se teď změní. Někdo zvoní. ,,Už jdu!" Řvu,když proběhnu foyer a osoba zvoní už po třetí. ,,Teto Carrie? Co tady-," ani to nestihnu říct a teta mi vrazí několik talířů a pekáčů. ,,Na! Carol moje sestra neumí vařit! Tady máš moje speciality a poděl se o ně s Courtney,aby jste přežily. Váš otec je na jídlo vaší matky zvyklý,ale podle mě nemá Meghan vkus,"

Ani jsem se o tetě Carrie nezmínila víc. Teta pracuje v cukrárně,dělá dorty na zakázku. Ale ona dělá buď:

zaprvé-hodně extravagantní jídla

nebo zadruhé-jídla,co si vymýšlí

Dnes nás překvapila rajčatovou omáčkou s hroznovým vínem,které bylo pomazané marinádou. Pak taky své máslovo-šafránovo-kávové sušenky. Rybí mini pizza,palačinky se salámem na slano...Prostě teta Carrie. Mamka stála ustaraně v kuchyni a dívala se na to jídlo.,,Carrie je moc hodná,že nám to donesla...Ale kam to dáme?" Táta jí přispěchal na pomoc.,,Máme přeci přenosný minibar Meghan! Vyházíme zásoby a dáme to tam!" Táta si očividně neuvědomil,že jídlo tety Carrie všichni vyhazujeme. Jen když nás pozve na citrónovo-medové vafle s chilli,neodoláme. Máma si začala masírovat spánky.,,Eriku,pochybuju,že bychom to snědli. Víš..má sestra je ...však víš. Jiná než Mary Jane. Ta aspoň vaří normálně. Má prateta Lorelai taky nevaří zle. Ale Carrie?" Vyběhnu už raději po schodech nahoru a zahlédnu Courtney,jak se vláčí s pěti kufry po schodech.,,Carol,pomos mi !" Prskne na mě.,,Co v tom proboha máš?" Odpověď znám:časopisy,oblečení,make-up a elektroniku. ,,Courtney,budeme spát ve stanu! Kam chceš zapojit notebook,když se ti vybije?" Odsekne něco v tom smyslu,že to vyřeší až se to stane, a že mám dát pokoj. A zaúpí,že Gelliene a Genevieve a Claire a Merissa,mají štěstí ,že nemají sestru. 

Jdu do pokoje. Musím si s sebou vzít mobil a sluchátka. A samozřejmostí je i foťák! 


Ten si vzít musím,protože za campem,je nádherný les. Jezero je překrásné. Pak to hodím na internet. Ale nejdřív to ukážu Penelope. Penelope je na tohle jako dělaná. Když se jí ta fotka nelíbí,je špatná. Je dobře že mi to řekne,než bych se ztrapnila. Popadnu své dvě nejoblíbenější knížky. ,,Soví princ" od Joea Maringa a ,,Marina a Elenor" od Francescy Black. Sluneční brýle,kšiltovka,plavky,skateboard,surf,opalovací krém,slamák a spacák. Mám všechno? Počkat,ještě plyšáčka Ušáčka! Teď mám všechno. Hygienu a ostatní berou naši.

Za chvíli vyjedeme a máme před sebou spoustu zážitků!

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.