Rainbow Dash Attack
Hra - Rainbow Dash Attack
Video se načítá
Papa's Burgeria
Hra - Papa's Burgeria
Video se načítá
Robot Unicorn Attack Evolution
Hra - Robot Unicorn Attack Evolution
Video se načítá
Spiderman City Raid
Hra - Spiderman City Raid
Video se načítá
Winx Club Bubbles
Hra - Winx Club Bubbles
Video se načítá
Dark Fairy
Hra - Dark Fairy
Video se načítá
Disney Princess Selfie
Hra - Disney Princess Selfie
Video se načítá
Avie: My Pretty Avatar
Hra - Avie: My Pretty Avatar
Video se načítá
Avatar Doll Divine
Hra - Avatar Doll Divine
Video se načítá
Airport
Hra - Airport
Video se načítá
 

Říše divů

Knižní recenze: Alenka v říši zombií

Takže ahoj sušenky! Vítám vás u další knižní recenze!


Autorka: Gena Showalterová

Nakladatelství: Fragment

Počet stran: 322



   


Na začátek chci říct, že kniha, ač je krátká, mi trvala velice dlouho, než jsem ji přečetla. Netuším proč, ale možná je to dobře, protože jsem si ji mohla vychutnat pořádně. Ano, byla to opravdu skvělá kniha a hodně mě bavila! Jen jsem čekala víc morbidnosti. A také jsem občas měla slzy v očích, ale jen dvakrát, takže pohoda. A nikdy jsem se nerozbrečela. Vážně!


Šestnáctiletá Alenka Bellová nemá tak úplně normální život. Její rodina? Ano, na první pohled celkem normální. Její tatínek, který je trochu podivín, maminka, která je snad nejkrásnějším a nejoptimističtějším člověkem na světě a malá sestra Emmaline, které se neřekne jinak než Emma, která je talentovaná tanečnice a neskutečná potvůrka.

Otec Alenky ale vidí příšery. Alenka nikdy nebyla venku za tmy, na žádném večírku ani rande. Nikdo jí to nedovolil. Sama o svém otci tvrdí, že je blázen a chce, aby se její rodiče rozvedli. Už tolik hádek zažila, povinný výcvik prodělala a přistihla otce, jak v noci chodí po době s puškou.

Právě v den jejích narozenin se vše změní. Její sestra má recitál, který je ale až za tmy. Obě tam moc touží jít. Nakonec se jim podaří přemluvit rodiče, ale její otec je celou dobu jako na trní a když recitál skončí, celá rodinka se urychleně vydává k autu. Pak přichází volba, která vše změní. Jet kolem hřbitova, kudy je to rychlejší? Nebo jet bezpečnou dlouhou cestou? Nakonec jedou kolem hřbitova. Otec protestuje, je v šoku. A nakonec...havarují. Alenka se budí. Jediná je naživu. Její malá sestra se zaklínila v sedadle. Otec leží venku. A Alenka je vidí...příšery, které ho žerou. Poté to udělají i její matce. Když se Alenka probudí v nemocnici o příšerách nikomu nic neřekne. Že by byla blázen, jako její otec? Ne.

Setkává se s Kat, drzou a vtipnou dívkou, která má své tajemství.

Začíná bydlet s babičkou a dědou, rodiči její matky, kteří sice trpí a přestože jejího otce nesnášeli, o Alenku (dále už jen Ali) se dobře starají.

Ali je nucena chodit na Asherovu střední, kam také chodí Kat, její kamarádky Wren, Poppy a Reeve, nebo třeba její bývalý kluk Frosty, který je v oné záhadné a všemi respektované partě Colea Hollanda. S ním Ali zažívá podivná vidění, která se chtě nechtě stanou skutečností.

Ali se dozvídá, jak to má Cole s nimi - zombiími - a jak proti nim bojuje. Ale kdo stojí proti nim? A před kým ji Emma varuje pomocí mraku králíka? Kdo všechno kvůli ní zemře?



No, mé hodnocení je rozhodně 5*! Doporučuji a až vyjde další díl, určitě si ho přečtu!


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.