Jane Hotel Mania
Hra - Jane Hotel Mania
Video se načítá
Ultimate Mega Hoops
Hra - Ultimate Mega Hoops
Video se načítá
Ravenwood Highschool Dress Up
Hra - Ravenwood Highschool Dress Up
Video se načítá
 

Říše divů

Hrdinové z Bradavic #10

Takže ahoj sušenky! Dneska si povíme něco víc o Molly Weasleyové!




Molly Weasleyová

Ve filmu ji zahrála Julia Walters.

Molly se narodila jako Prewettová. Má manžela Arthura, (společně s ním se stala členkou Fénixova Řádu) a do sedmého dílu i 7 dětí: Rona, Ginny, Freda, George, Percyho, Billa a Charlieho. Stejně jako zbytek rodiny studovala v Bradavicích - v Nebelvíru.

Je statečná, temperamentní, přísná, ale i velmi srdečná a obětavá. Harryho má jako vlastního syna, pro své děti je ochotná udělat cokoli. (třeba zabití Bellatrix Lestrangeové, když ohrožovala její dceru Ginny)

Jak jistě víte, Weasleyovi jsou docela chudá rodiny, což je jí líto, protože musí dětem dávat věci z druhé ruky.

Molly je takový ten jasně mateřský typ ženy. Nemá moc ráda Mundunguse Fletchera, protože je špinavý a vždycky natahá do hlavního štábu své kradené zboží. Proto zuří pokaždé, když ho její manžel pozve na večeři. Také se jí příliš nelíbí představa, že si Bill bude brát Fleur Delacour, nakonec se s tím ale smíří.


Svou rodinu miluje a trpí neustálým strachem, že se někomu z ní něco stane. Je strašlivě vděčná Harrymu, protože už asi třikrát zachránil někomu z jejích blízkých. Jejím bubákem je tedy to, že vidí postupně umírající členy rodiny.


       


V prvním filmu se objevila, když šla se svými dětmi na nástupiště, kde také potkala Harryho. Nadále se objevuje v dalších dílech. Ve čtvrtém díle si dělá starosti o Freda a George, když začínají s Kratochvilnými kouzelnickými kejklemi. Pak má také starosti o Harryho, když se dostane do Turnaje tří kouzelnických škol. Později také uvěří článku Rity Holoubkové, že Hermiona zlomila Harrymu srdce.

V pátém díle je o prázdninách v hlavním štábu Fénixova řádu na Grimmauldově náměstí 12. Neustále Siriuse slovně napadá, protože si myslí, že Harry je ještě dítě a neměl by vědět, co se děje v řádu.

V sedmém díle se Doupě stane novým hlavním štábem Fénixova řádu. Molly uspořádá svatbu Billa a Fleur, během které se moci na ministerstvu chopí smrtijedi a všichni tak v panice utečou. Doupě již není bezpečné a rodina se přestěhovala k Mollyině tetičce Muriel. Zúčastní se závěrečné bitvy o Bradavice, kdy také zabije Bellatrix. Když se dozví, že je Fred mrtvý, zhroutí se, ale je schopna nadále bojovat.

Molly nevypadá, ale je zřejmě velmi mocná čarodějka, nejspíš proto, že byla sestrou dvojčat Gideona a Fabiana Prewettových, kteří byli také členy  řádu a které muselo zabít pět smrtijedů. Molly v sedmém díle dala Harrymu k sedmnáctinám hodinky po bratru Fabianovi.

Já osobně mám Molly velmi ráda (stejně jako celkovou rodinou Weasleyových), protože se dokáže o každého postarat a asi bych se s ní cítila bezpečně.

Mimochodem, její syn Percy, který si vzal jistou Audrey, měl dvě dcery. Jedna z nich se jmenovala Lucy a ta druhá Molly.


 


Napište mi do komentářů, koho chcete příště. Mimochodem, děkuji za stále ohlasy u této série, přestože je toto již desátý díl.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.