Devilish Hairdresser
Hra - Devilish Hairdresser
Video se načítá
Anna Farm House Cleaning
Hra - Anna Farm House Cleaning
Video se načítá
Lego Friends Pool Party
Hra - Lego Friends Pool Party
Video se načítá
Forest Buddy
Hra - Forest Buddy
Video se načítá
Grow Island - parádní hra
Hra - Grow Island - parádní hra
Video se načítá
Uphill Rush 4
Hra - Uphill Rush 4
Video se načítá
Laboratorní myška
Hra - Laboratorní myška
Video se načítá
Horsey Farm
Hra - Horsey Farm
Video se načítá
 

Říše divů

Harry Potter: Filmové zajímavosti

Takže ahoj sušenky! Už dlouho chci použít tento obrázek,takže ho dám sem.

Čokoláda!!!!!!!!!!


No,dnešní článek je o Harry Potter a Relikvie smrti 2.část,protože je to můj nejoblíbenější díl. Zajímavostiii!!
Zítra vyjde Harry Potter TAG. (WTF,proč pořád ten Harry?)


  • Maggie Smith,která hrála profesorku McGonagallovou ,během natáčení podstupovala léčbu rakoviny prsu. Naštěstí se léčba povedla.
  • A znovu Maggie Smith. Při bojové scéně se Snapem jí bylo přes 75 let,takže se stala do té doby nejstarší ženou,která hrála v bojové scéně.
  • Herec, který hraje v prvním díle Harryho Pottera jako malé dítě, se v sérii znovu objeví jako Albus Severus Potter v epilogu posledního dílu. Takže se vlastně...takže sága se natáčela celý jeho (do té doby) život!
  • Skoro žádný herec není stejně starý jako svoje postava. U hlavních dětských je rozdíl minimální,Emma Watson měla v prvním díle 9 let,tím pádem byla mladší,nebo stejně stará než Bonnie Wright,která hrála Ginny. Malý věkový rozdíl je například u profesorky McGonagallové ,Hagrida ,Lupina.Větší je naopak u Siriuse (starší o 15 let), Červíčka (starší o 16 let), Voldemorta (mladší o 23 let) a Snapea (starší o 27 let). Bezkonkurenčně největší rozdíl mezi skutečným věkem herce a postavou je však u Brumbála, jehož představitel je o 45 let mladší. No,to je jasné,poněvadž Brumbálovi bylo + - 150.
  • Herec Brumbála ho hrál jen díky své vnučce,která by s ním jinak nepromluvila.

  • V každém záběru, kdy je vidět Voldemort (Ralph Fiennes) s Bellatrix Lestrangeovou (Helena Bonham Carter), nachází se Bellatrix (Helena Bonham Carter) vždy po jeho pravici, jakožto nejvěrnější a nejspolehlivější následovník.

  • Po vzoru filmového famfrpálu, který provází diváky již od prvního dílu série, vznikl tento sport i ve skutečnosti. Jeho hráči drží v jedné ruce koště a v druhé míč, který je prohazován brankami. Na pravidla dohlíží Mezinárodní famfrpálová asociace, která vznikla v roce 2007 a sdružuje více než 1000 týmů z celého světa.
  • Původně se v epilogu měl objevit i Teddy Lupin.
  • Remuse a Tonksovou zabili Bellatrix a Dolohov.
  •   
  • Při natáčení se stala tragická událost. Dvojník Radcliffa se při kaskadérském kousku zranil a zůstal ochrnutý.
  • V březnu roku 2010 došlo k požáru, který zničil část kulis a rekvizit k posledním dvěma filmům, natáčení však naštěstí nebylo výrazně ohroženo a při natáčení výbušného finále Relikvií smrti tvůrci většinu kulis stejně zničili sami.
  • Alan Rickman (Severus Snape), Bonnie Wright (Ginny Weasleyová), Devon Murray (Seamus Finnigan), Emma Watson (Hermiona Grangerová), Daniel Radcliffe (Harry Potter), Geraldine Somerville (Lily Potterová ve vzpomínkových scénách), James a Oliver Phelpsovi (Fred a George Weasleyovi), Matthew Lewis (Neville Longbottom), Robbie Coltrane (Hagrid), Rupert Grint (Ron Weasley), Tom Felton (Draco Malfoy) a Warwick Davis (profesor Flitwick a skřet Griphook) - to jsou herci, kteří se objevili ve všech osmi filmech.
  • Ve vzpomínkové scéně Severuse Snapea zazní citace věty z pátého dílu, kde Snape Harrymu při hodinách nitrobrany řekne: "Your father was a swine". Tahle věta byla v českém dabingu přeložena v obou dílech odlišně; v pátém díle je volně přeložena jako "Váš otec byl zmetek", v tomto však doslovně: "Váš otec byl svině".
  • Osudy postav se po skončení bitvy ubírali různými směry. Lenka si vezme vnuka Mloka Scamandera (autor knihy Fantastická zvířata a kde je najít) a Neville spolužačku z Mrzimoru Hannah Abbott. Harry a Ginny se vzali, měli spolu tři děti (James Sirius, Albus Severus, Lily Lenka). Harry se stal vedoucím Odboru bystrozorů a Ginny se stala slavnou famfrpálovou hráčkou Hollyheadských harpyjí.Podle Harry Potter a prokleté dítě byla i redaktorkou ve sportovní rubrice. Ron a Hermiona se také vzali, měli spolu dvě děti (Rose, Hugo). Ron je bystrozor ( Pracoval i v KKK) a Hermiona pracuje na Odboru pro dohled nad kouzelnickými tvory (zlepšila postavení domácích skřítků), poté na Odboru pro uplatňování kouzelnických zákonů.Kolem 40 let se stane minystryní kouzel. Bill a Fleur mají tři děti (Victoire, Dominique, Louis). George se ožení s Angelinou Johnsonovou a na svět přivedou 2 děti (Fred, Roxanne). Percy se ožení s neznámou Audrey, se kterou má 2 děti (Molly, Lucy). Charlie se neožení, preferuje draky před ženami. Po bitvě o Bradavice se stane ředitelkou McGonagallová, Kingsley Pastorek je potvrzen na své pozici Ministra kouzel, Umbridgeová je uvězněna za zločiny proti kouzelníkům z mudlovských rodin, nikdo z Malfoyvy rodiny není uvězněn, protože Narcissa pomohla Harrymu v lese. Později Lenka Láskorádová objeví mnoho nových druhů zvířat a stane se slavnou, Cho Changová si vezme mudlu a Draco se ožení s Astorii Greengrassovou, s níž má syna Scorpiuse.. Harry už se s tetou Petunií a strýcem Vernonem nikdy nesetkjí, zato s Dudleym ano (Harryho a Dudleyho děti se navzájem nemají rádi). Lord Voldemort zemřel ve věku 72 let, Severus Snape v 38 (stejně jako Remus Lupin), Bellatrix v 47 a Nymfadora Tonksová-Lupinová ve 25 letech.
  • Alan Rickman byl jeden z mála,který věděl,jak dopadne jeho postava.
  • Bitva o Bradavice se odehrála 2.května 1998.
  • Při natáčení každého filmu série byly použity exteriéry hradu Alnwick.
  • Pokud jste četli Prokleté dítě, víte že Scorpius je prabratranec Delphi.Protože Bellatrix byla teta Draca,měla dítě s Voldemortem a to byla Delphi.

Komentáře

Micka je kočka(Upřímné holky)

Neschází tam náhodou něco?(v této větě: ) •Pokud jste četli Prokleté dítě,že Scorpius je prabratranec Delphi.Protože Bellatrix byla teta Draca,měla dítě s Voldemortem a to byla Delphi.

Pro mě to nedává smysl.
Nechci vás otravovat kontrolou pravopisu, ale já to fakt nechápu.

Micka je kočkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

valentinka11(Poradna pro holky)

Hoci som väčšinu vedela, aj tak to oceňujem. smajlHoci mám radšej knihy Harryho Pottera, znesiem aj filmy (až na to že okrem Nix ich so mnou nikto nedokáže pozerať pretože musím každých päť minút komentovať ako je to zmenené oproti knihe, alebo čo tam bude o chvíľu a pod.)

valentinka11To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

magi42

• U Brumbála vystřídali dva herce - Richard Harris a Michael Gambon
Bohužel Richard Harris účinkoval jen ve dvou prvních dílech,poté tragicky zemřel a nahradil ho Michael Gambon,který dohrál film až do Brumbálovo smrti

• Brumbál byl ve skutečnosti gay

magi42To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.