RaspberryJane

Jména #1

Ahoj vítám vás u mého blogu jak jste si již všimly že jsem se dnes zaměřila na jména. Dnes to je konkrétně jméno mé sestry takže Markéta. Doufám že se vám článek bude líbit.

                                      MARKÉTA

Jméno Markéta je v Česku velmi oblíbené. V Německu , Holandsku a Švédsku jí říkají Markgereta nebo Margareta, v Dánsku Margrethe, ve Francii Marguerite, v Anglii Margaret nebo Margery a v Itálii Margherita.

 

 

Toto jméno má orientální původ. Pochází až ze staroindického slova ,,mandžárí" s významem perla. Jméno přebrala řečtina jako ,,margarites", odtud latina jako ,,margarita". Význam jména je ,,perla".

 

 

Markéta slaví svátek 13.července tento rok v pátek.

 

 

Doma se Markétě též říká ,,Maky, Markétka, Margitka, Markétička"


 

  Takže doufám že se vám dnešní článek líbil napište do komentářů jestli chcete další díl a jaké jméno. No a já se s vámi loučím přeji krásné prázdniny pokud jedete na tábor ta k si ho užijte. Vaše Janča.

 

 

 

 

 

Ať nasbíráte hodně malin! ;-) 

Komentáře

Naty a KájaVIP(Fazole)

Paráda, přidej zdroj a pokračuj (ale pokračuj ve formě "nepopsané", ale tak jak to máš, svými slovy, více méně). Mě to baví, což moc nechápu, ale hej. smajl
Karolína, Natálie, Adolf, Gertruda, Evžen, Valentýna ,Lenka, Karel, Ladislav, Erik, Patrik, Matylda, Klára, Justina... už radeji končím.

(Takových článků, a mě baví taková "blbost" xD)

Naty a KájaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.