Psychopatíkův Blog :33

Vaříme s Psychouškem IV

Ovesné a veganské palačinky

Na sraz do Olomouce jsme udělala palačinky a jelikož jsme měli jen dvě vajíčka, část palačinek jsem musela udělat bez nich XD Takže tu pro Vás mám dva recepty na dva druhy palačinek.

Ovesné

Co potřebujeme:

Polohrubou mouku

vanilkový nebo karamelový cukr

sojové mléko

2 vajíčka

ovesné vločky

olej 

pánvičku, kvedlačku, sporák, obraceč na palačinky.

Marmeládu, džem nebo tvaroh popř. nutelu, podle toho, čím je mažete, já používám zásadně marmeládu

skořici.

Postup

Do mísy nalijete mléko, cca 250 ml, ale nijak jsme to neměřila, všechny ingredience dávkuju od oka a  vždycky to vyjde xD

Do mléka přisypete polohrubou mouku, zase vám neřeknu přesné množství, ale to odhadnete. Rozklepnete vajíčka a mícháte kvedlačkou. Potom do těsta přisypete trochu ovesných vloček, cca 2 polévkové lžíce a zase mícháte. Potom přidejte cukr a špetku soli.

Předehřejte si pánev, na ní kapku oleje a nalijete těsto v tenké formě a opékáte. 

Veganské

Co potřebujeme:

Sojové mléko

polohrubou mouku

vanilkový nebo karamelový cukr

špetku soli

Postup:

Tohle je super recept nejen pro vegany, ale hlavně když jako já nemáte doma vajíčka ( samozřejmě můžete použít i normální mlíko, ale já ujíždím na sojovém :3

Palačinky se dělají úplně stejně a můžu potvrdit, že rozdíl v chuti vážně není.

Palačinky se dělají úplně stejně prostě v mléce rozmícháte ostatní suroviny kvedlačkou, na pánvičku dáte kapku oleje ( jinak se to fakt připeče, i na teflonové pánvi)

a prostě opékáte, opět velmi jednoduchý recept, není na něm co zkazit, jen je třeba mít dostatek času a palačinky pořádně opéct do zlatova.

Jakmile je palačinka hotová, je dobré si jí položit na talíř s ubrouskem, aby se co nejvíc oleje vsáklo, ještě za tepla namazat marmeládou a zatočit do palačinky.

Nakonec jen posypete skořicí ( kdo má rád, tak cukrem nebo v podstatě čímkoli XD) a máte hotovo. Musím říct, že měly úspěch, veganské i ovesné, dala jsem na ně fíkovou a jahodovou domácí marmeládu a chutnali fakt dobře, jen jsem je měla trochu tlustší, přece jen nemám v tom takovou praxi, aby byly krásně tenounké.

Když se nám nějaká nepovede

Nemusíte těsto vyhazovat. Občas se stane, že se nějaká palačinka nepovede, připeče se nebo roztrhne. S jednou se mi to stalo.

V takovém případě můžete uplácat docela chutný lívanec, který sice nevypadá výstavně, ale chutná snad ještě líp, než palačinky XD 

Těsto nedopečte úplně, prostě shrábněte připečenou nebo potrhanou palačinku a udělejte z ní placku ( ne přímo kuličku, spíš takovou šišku)

Tu pak namažte marmeládou a překlopte, bude z toho takovej hustší lívanec, ale lepší, než těsto zbytečně vyhazovat.





Komentáře

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

Daricz: baví mě péct a vařit a uznávám stereotyp, že holka má umět vařit, tak sem přidávám jednoduché recepty na kterých se může i začátečník naučit vařit. a většinou jsou i zdravý.
Sama jsem se učila právě díky takovýmhle receptíkům, tak mě napadlo, že by to někomu mohlo přijít vhod

PsychoušekTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.