Vaříme s Psychouškem IV
Ovesné a veganské palačinky
Na sraz do Olomouce jsme udělala palačinky a jelikož jsme měli jen dvě vajíčka, část palačinek jsem musela udělat bez nich XD Takže tu pro Vás mám dva recepty na dva druhy palačinek.
Ovesné
Co potřebujeme:
Polohrubou mouku
vanilkový nebo karamelový cukr
sojové mléko
2 vajíčka
ovesné vločky
olej
pánvičku, kvedlačku, sporák, obraceč na palačinky.
Marmeládu, džem nebo tvaroh popř. nutelu, podle toho, čím je mažete, já používám zásadně marmeládu
skořici.
Postup
Do mísy nalijete mléko, cca 250 ml, ale nijak jsme to neměřila, všechny ingredience dávkuju od oka a vždycky to vyjde xD
Do mléka přisypete polohrubou mouku, zase vám neřeknu přesné množství, ale to odhadnete. Rozklepnete vajíčka a mícháte kvedlačkou. Potom do těsta přisypete trochu ovesných vloček, cca 2 polévkové lžíce a zase mícháte. Potom přidejte cukr a špetku soli.
Předehřejte si pánev, na ní kapku oleje a nalijete těsto v tenké formě a opékáte.
Veganské
Co potřebujeme:
Sojové mléko
polohrubou mouku
vanilkový nebo karamelový cukr
špetku soli
Postup:
Tohle je super recept nejen pro vegany, ale hlavně když jako já nemáte doma vajíčka ( samozřejmě můžete použít i normální mlíko, ale já ujíždím na sojovém :3
Palačinky se dělají úplně stejně a můžu potvrdit, že rozdíl v chuti vážně není.
Palačinky se dělají úplně stejně prostě v mléce rozmícháte ostatní suroviny kvedlačkou, na pánvičku dáte kapku oleje ( jinak se to fakt připeče, i na teflonové pánvi)
a prostě opékáte, opět velmi jednoduchý recept, není na něm co zkazit, jen je třeba mít dostatek času a palačinky pořádně opéct do zlatova.
Jakmile je palačinka hotová, je dobré si jí položit na talíř s ubrouskem, aby se co nejvíc oleje vsáklo, ještě za tepla namazat marmeládou a zatočit do palačinky.
Nakonec jen posypete skořicí ( kdo má rád, tak cukrem nebo v podstatě čímkoli XD) a máte hotovo. Musím říct, že měly úspěch, veganské i ovesné, dala jsem na ně fíkovou a jahodovou domácí marmeládu a chutnali fakt dobře, jen jsem je měla trochu tlustší, přece jen nemám v tom takovou praxi, aby byly krásně tenounké.
Když se nám nějaká nepovede
Nemusíte těsto vyhazovat. Občas se stane, že se nějaká palačinka nepovede, připeče se nebo roztrhne. S jednou se mi to stalo.
V takovém případě můžete uplácat docela chutný lívanec, který sice nevypadá výstavně, ale chutná snad ještě líp, než palačinky XD
Těsto nedopečte úplně, prostě shrábněte připečenou nebo potrhanou palačinku a udělejte z ní placku ( ne přímo kuličku, spíš takovou šišku)
Tu pak namažte marmeládou a překlopte, bude z toho takovej hustší lívanec, ale lepší, než těsto zbytečně vyhazovat.
Komentáře
Lucy Lupinová(Bradavice)
Mňááám! ...som smädnááá!
Daricz
Aneb. Psychoušek trénuje římské číslice
Ne, určitě super nápad na sérii
Psychoušek(Sword Art Online)
Daricz: baví mě péct a vařit a uznávám stereotyp, že holka má umět vařit, tak sem přidávám jednoduché recepty na kterých se může i začátečník naučit vařit. a většinou jsou i zdravý.
Sama jsem se učila právě díky takovýmhle receptíkům, tak mě napadlo, že by to někomu mohlo přijít vhod