Psychopatíkův Blog :33

Nová série - Záčátek - Postavy

No... co říct. u jsem vás tu dlouho zatěžovala svým pesimizmem a filozofováním a myslím, že chcete další příběh. Že ne? Smůla :P Zkusím zase spát něco na pokračování, jako bylo porno OlaOla nebo moje vize Psychopříběh. 

Tentokrát se se mnou podíváte do příběhu jménem  Occisio ( jméno jsem vybrala z latiny)

Školu v Lapisu provází už roky strašná kletba. Postižení kletbou jsou všichni, kteří se přihlásí na školu a utéct se jí nedá. Jakmile nastoupíš na školu, jsi ve hře na vraha a vystoupíš z ní jedině tak, že dochodíš školu. 

Kletba každý měsíc určí jednoho vraha. může to být kdokoli ze studentů, učitelů i zaměstnanců té školy. Z kteréhokoli ročníku, z kterékoli třídy...Vrah průběžně zabíjí lidi ze školy a to tak, aby to vypadalo jako nehoda. Nikdy ne předem neví, kdo bude další vrah a koho zabije. A člověk, na kterého to padne se nijak nezmění, chová se pořád stejně, má stejné záliby, stejné strachy, stejný vztah s lidmi, stejně mluví, stejně se chová. Není na něm žádný rozdíl.  a velmi dobře předstírá, že se bojí jako všichni ostatní. 

Jediná možnost jak vraha zastavit je zjistit,kdo to je a zabít ho. pokud se zabije vrah, kletba navždy skončí. ... To samozřejmě i v případě, že vraha vyloučí ze školy. A v případě zabití vrahových vyhlýdnutých někým jiným se vrah stáhne na měsíc. Ale nikdy nikdo neví, kdo je na řadě. Kdy vlastně tahle kletba vznikla a proč to tak je? 

A jak se bránit před každý měsíc novým vrahem? Vybírá se vrah podle nějakých kritérií? Nebo je to zcela náhodné?

Postavy: 

Nina

  

Věk: 15

Povaha: Introvert, plachá, citlivá, tichá.

znamení: štír


Nina jako spousta dalších prváků nastoupila na uměleckou školu v Lapisu, malém městě. Dost jí překvapuje chování všech lidí na škole včetně učitelů. Nechápe tu obrovskou nedůvěru a strach. jako všichni prváci si toho ze začátku nevšímá, navíc je dost uzavřená a nemá moc zájem bavit se s lidmi. Až seznámení s Kuroi a Patriciusem jí uvede do situace. Nina se nechce smířit s tím, že by jí jen tak zabil někdo z jejích spolužáků a tak se snaží spolu s kamarády hledat řešení. 

Do toho se ještě přidává konflikt s podivným párem Rinou a Mattheem, kteří jsou výběrem vraha posedlí a celou školu děsí a dělají zmatky. Jak se s tím vším Nina popere?

Kuroi   

 


Věk: 18

Povaha: Cílevědomá, chytrá, odhodlaná, pracovitá

Znamení: Lev

Kuroi studuje třetí ročník, takže už má hodně zkušeností s těmi věcmi ohledně vražd. Samozřejmě se jim snaží přijít na kloub a zároveň ochraňovat ostatní. Ale je to těžké, protože nikdo nikomu nevěří a všichni se bojí všech. I ona, ta, která se snaží všechny co nejvíc chránit přece může být zrovna vrah. Nebo se jím jednou může stát. Což by bylo pro Kuroi ještě horší, než kdyby zemřela, jak říká. Jinak je Kuroi i přes to všechno dobrá studentka, nejlepší ve třídě, věnuje se svým koníčkům a snaží se, aby kletba její život vůbec neovlivňovala.

Patricius:  

  

Věk: 18

Povaha: Hodný, laskavý, kreativní, čestný

Znamení: ryby

Patricius je nejlepší kamarád Kuroi. I on statečně bojuje už třetím rokem na škole. Ta škola ho baví, miluje ji, miluje svůj obor, ale neustálé vraždy ho vyčerpávají. Nechce, aby se to dělo, nechce se bát o sebe ani o své kamarády. Na rozdíl od ostatních nebere všechny kolem jako potencionálního vraha, ale jako další lidi, kteří se bojí a kterým by se mělo pomoct. Do toho je poměrně oblíbený pro svou skvělou povahu. Velmi brzy se skamarádí s Ninou, které je mu líto, protože vidí, jak moc je zmatená poměry, které panují ve škole.

Rina

  

Věk: 17

Povaha: šílená, bláznivá, náladová, trochu divná

Znamení: Váhy

Rina, celým jménem Katěrina  je studentka druhého ročníku. Na rozdíl od ostatních se vůbec nebojí kletby a vrahů, naopak, je tím fascinovaná. Už od prváku si přeje, aby na ní padla karta a byla tím vrahem. nemá ráda lidi ze školy, nikoho kromě svého přítele a ještě jednoho kamaráda, který však do školy pro jistotu skoro nechodí. Působí jako divná, nenávistná sociopatka, ale ve skutečnosti je hrozně osamělá a smutná.  

Mattheo

  

Věk. 17

Povaha: uzavřený, nespolečenský, náladový, naivní, trochu sobecký

Znamení: Panna

Mattheo je přítel Riny a vlastně téměř jediný člověk, který jí doopravdy zná. Podobně jako Rina je považován za podivína a nesympatického člověka. Celá ta věc s kletbou ho spíš fascinuje. je celkem realista a zdá se mu to neuvěřitelné. Ale moc by si přál odhalit vraha. Nikdy by to nepřiznal, ale má hrozný strach, že by se jednoho dne tím vrahem mohla stát Rina. Nemá rád lidi a má rád svůj klid.

Koljaki

  

Věk: 18

Povaha: pesimista, asociál, člověk s velkou fantazií a má rád legraci, jen nedůvěřuje lidem. 

Znamení: Panna

Koljaki je kamarád Riny, vlastně její jediný kamarád. Mají s Rinou podobné plány a vize do budoucna, má Rinu moc rád, ale jen jako kamarádku. jemu se totiž víc líbí kluci. Ale není to vůbec poznat. Koljaki raději moc nechodí do školy, aby ho nezabili. Ovšem to by mu ve finále moc nepomohlo, protože stejně většina lidí padla mimo školu. Nechce si připouštět celou situaci a snaží si z ní dělat legraci, ale uvnitř je vyděšený.

Kainz

 

Věk: 16

Povaha: Tvrdohlavý, realistický, logický, trochu sebestředný

znamení: kozoroh

Kainz nastoupil do prvního ročníku a je ve třídě s Ninou. Ničemu z toho, co se děje nevěří, kletba je podle něj pitomost a má ze všech spíš legraci. A to i pokud lidi kolem něj začnou umírat. Je svéhlavý a nic ho nemůže přesvědčit o pravdě. Má pocit, že se ocitl na škole bláznů. Vůbec není typ pro uměleckou školu, nikdo nechápe, co tam vlastně dělá. Je jasný technický  a logický typ.

Sacui

  

Věk: 19

Povaha: Klidná, smířlivá, vyrovnaná, přátelská

Znamení: Beran

Sacui je už ve 4. ročníku, viděla tedy nejvíc lidí umřít. Byla svědkem velkého množství katastrof a je tedy otřískaná. není ten typ, co by se zhroutil.  Má nastarosti prevenci a spolu s ostatními čtvrťáky přechovává Knihu záznamů o všem, co se kdy stalo a kterou sepisují studenti už od roku 1997.Je nezdolná a každý měsíc rozjíždí s pár ldimi novou akci na odhalení vraha. užívá poměrně drastických psychologických metod. Na rozdíl třeba od Kuroi jí ani tolik nejde o druhé, jako o to, že se chce dožít maturity a mít klid. Sacui je dost oblíbená, lidé si jí váží a pomáhají jí. Konkrétně u ní snad nikdo nevěří, že by jednou mohla být ten vrah.

Prof. Lafský

  

Věk: 39

Povaha: Klidný, zodpovědný, spravedlivý

Znamení: Rak

Učí na škole výtvarku a angličtinu. Dál vede umělecký kroužek. Mezi studenty je celkem oblíbený, mají ho rádi. Kromě prváků, kteří ho dostali jako třídního a přijde jim nenormální. Ale on se je jen snaží chránit. 

Snaží se nešířit paniku a chce, aby byl klid a výuka mohla normálně probíhat. 

Rottenbach

  

Věk: 16

Povaha: šílený úchylný nácek, fanoušek Adolfa Hitlera, rasista. 

Znamení: Býk

Jmenuje se Jason, ale nechává si říkat Rottenbach. Je totálně ujetý do nacismu. Nosí na ruce pásku a když ho nikdo z učitelů nevidí, hajluje. Nikdo ho nemá rád a nikdo se s ním nebaví.

Mady:

  

Věk: 16

Povaha: Rázná, otevřená, přímá, empatická, sebevědomá

Znamení: Střelec

Mady studuje druhý ročník. Není nejlepší student, protože se moc nesnaží. S ničím se moc nemaže, se vším je rychle hotová. Zdá se být nebojácná. Ovšem už několikrát na ní bylo ukázáno, že je vrah a dokonce se jí pokusili zabít. Nejednou už na ní padlo podezření. Ovšem Mady se ani nechová, jako by jim ty domněnky chtěla vyvrátit. Netají se tím, že je možné, aby to byla ona. Vlastně se tak sama vystavuje nebezpečí. A nebo jsou obvinění oprávněná a byla jednou či mockrát tím vrahem ona?


Ták, to by bylo na úvod. uf, psala jsem to 2 hodiny, tak doufám, že to někdo ocení xD Mno, takže pokud příběh chcete, myslíte si, že by vás bavil, tak dejte plus. A já ho napíšu :)

Jinak, která z postav je vám nejvíc sympatická? XDD

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.