Psychopatíkův Blog :33

Kritika

"Tak to předveď sám" nebo "A co jsi ty dokázal?"

Věty, které jsme určitě všichni slyšeli. Má člověk vůbec právo někoho kritizovat? Někdo by mohl říct, že abysme mohli kritizovat, musíme už sami něco umět a něco o dané věci vědět.

Lidé se pak často brání větami typu: ,, A co jsi dokázal/a ty? nebo ty taky nejsi zrovna expert, podívej se na sebe!"

Podle mě to dělají špatně obě dvě strany. Ta, která kritizuje a stejně ta, co se takhle brání.

 Pravdou je, že tyto věty nejčastěji slyšíme od lidí, kteří toho právě moc nedokázali... Tak je to se vším. Ti nejhloupější nejvíc dělají chytré, zbabělí nejvíc dělají hrdiny a ti, co mají nejméně co předvést, se nejvíc předvádí. Tohle známe všichni, pokud ne ze života, tak si to jistě pamatujeme ze základní školy :) 

Podle mě nikdo nemá právo někoho jiného vyloženě kritizovat ( pokud není povoláním kritik :D). Můžeme vyjádřit svůj názor, to ano, ale ne přímo kritizovat a říkat, jak je to celé špatně. Protože i ,,špatně" někdy může být relativní pojem.
Bohužel právě to lidé dělají, nejradši, kritizují druhé.
Asi před rokem jsem byla na jedné stránce, kam lidé přidávali obrázky. Stalo se, že tam někdo přidal docela pěknou kresbu a nenapsal k ní nic ve stylu: ,,Kritiku, názor nebo jen obyčejné, tak co" nic z toho. A už tam někteří psali: ,, Tenhel roh je blbě tady je to o odstín tmavší uši jsou nakřivo to a to je celé špatně a je to hnusné ty jsi nebil a už radši nekresli."
No jsem jediná, komu to přijde vyloženě hnusný? Lidi se často ani na názor druhých neptají a přesto se do detailu a netaktně a navíc dost neslušným způsobem dozví, co přesně si kdo myslí. Tohle fakt nesnáším.
Když se někoho zeptáme na názor, musíme počítat s tím, že třeba bude negativní a máme právo ho říct takový, jaký je, ale vyloženě někoho za něco kritizovat? Na to nemá právo nikdo. Ani ten, kdo dané věci opravdu rozumí.
Proto nikoho přímo nekritizuju, nemám právo nikoho kritizovat. Ale když se mě někdo zeptá na můj názor, řeknu ho popravdě, i když i tu někdy zaobalím tak, aby to vyznělo přinejmenším slušně.
Osobně kritiku moc dobře nepřijímám, ale jsem ráda, když mi někdo řekne, co jsem třeba udělala špatně, protože pak mám možnost si to opravit. Ale ať mi to řekne slušně a ne stylem tyjsialeblbákrávapanebožejdichípnout!

Komentáře

ThatGirl2006(DragonLovers)

Typ lidí o kterých mluvíš jsou nejspíš emocionální upíři.
Je mi 11 a předvádím se na angličtině, proč? Protože mám co předvádět. Zní to nepravděpodobně, ale zvládnu mluvit (téměř smajl) plynně anglicky. Jsem za to nanejvýš vděčná. Proč to říkám? Protože znám lidi (čirou náhodou z naší třídy) co se nezvládnou ani anglicky dovolit na záchod, nebo zopakovat větu, řečenou před 3 vteřinami, a pak se posmívají těm, kteří umí, učí se a tak, a nadávají jim do šprtů. Je to fér? Totiž: přijde mi že, se posmívají, zesměšňují, urážejí, ponižují toho člověka, co se neubrání. Nějakou oběť. Ale znovu se ptám: Je to v pořádku? A pokud ne, jak se to dá řešit? Jelikož já nevím...

ThatGirl2006To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Když někdo přidá fotku do skupiny, která se zabírá hodnocením kreseb, tak by měl počítat i s kritikou...

Já kritiku přijímám, jestliže je oprávněná. Nemám s ní problém, protože právě díky kritice se můžeme posunovat dále.

Butterfly340To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.