Psychopatíkův Blog :33

Jak se starat o barvené vlasy

V tomhle článku vám dám pár rad a tipů jak se starat o barvené vlasy. Každou barvou se vlas trochu naruší a vlasy se tím ničí, ale když se o ně budeme dobře starat, můžou být i často barvené vlasy jako hedvábí.

1. Správný výběr produktů.

Je opravdu hodně důležité, abyste používali šampon a kondicionér, který vám sedí. Nemusí to být ten nejdražší a nejkvalitnější, ale prostě takový, který vašim vlasům dělá dobře. Třeba teď jsme měli doma jeden šampon, po kterém jsem měla vlasy vždycky jako hadr. Proto je dobré zjistit si, který vám nejvíc vyhovuje a tu značku používat. 

Mě třeba vyhovuje Loreal sensitive na barvené vlasy a nebo Granier s medem a agnaovými oleji. 

Taky je dobré nechávat kondicionér dýl, než jen dvě minuty, ale tak 5-10. A hlavně šampon i kondicionér pořádně vypláchnout z vlasů.

2. Studená voda.

Vlasy nikdy neoplachujte horkou vodou, ale studenou nebo vlažnou. Sama jsem to zjistila teprve nedávno, ale když vlasy umýváte horkou vodou, je to stejné, jako kdybyste je fénovali a žehlili.

3. Tepelný styling

A když už jsme u toho fénování atd. pokud máte, používejte vždy přípravek na ochranu proti tepelné úpravě. Já osobně ho nepoužívám, protože stojí moc peněz, ale jestli ho doma máte, používejte. At už kulmujete, žehlíte nebo foukáte.

Mimochodem, foukání vlasů do hladka je ničí o dost míň, než žehlení. 

4. Oleje a kůry.

Taky je dobré dát na vlasy čas od času kůru na vlasy. Klidně přímo tu na barvené nebo dobarvené vlasy. A do konečků vetřít olej, aby se tolik netřepily, výborný je od Gliss Kur, ten hustčí.

5. Vlasy netrhat.

Po umytí vlasy neškubat, ale rozčesat řídkým hřebenem se širokými zuby, pokud máte vlasy dlouhé a cuchají se, tak nastříkat sprejem na rozčesávání vlasů. A samozřejmě nedrhnout ručníkem. A nefoukat, když jsou úplně mokré a teče z nich voda, počkat, až trošku zaschnou.

6. Používat přípravky, které jsou součást barvy.

K většině barev se už dnes dává i tuba s přípravkem, který se má nanést po barvení a používat i několik dalších umytí po barvení vlasů. Ten tam není jen tak pro srandu králíkům. Opravdu je dobré ho používat a co nejvíc, prostě dokud je.

7. Vybírat si kvalitní barvu.

Na barvě na vlasy by se stejně jako na tetování nebo na botách šetřit nemělo. Neříkám, že musíte mít barvu za pětikilo ze zahraničí nebo do kadeřníků, ale pytlík s přelivem, které jsou často prošlé, taky není nejlepší používat. Radši kvalitnější barvu s výživou a oleji, která roztřepený vlas zatáhne.

8. Nebarvit se při menstruaci.

Pokud zrovna máte své dny, nebarvěte se. Za prvé vám barva nechytne nebo nechytne dobře, a hlavně to vůbec neprospěje vlasům ani pokožce. Tělo už tak ztrácí a hormony jsou rozhozené a v tomhle období by se určitě vlasy barvit neměly.

  

Další zajímavosti o vlasech:

- Na světě existuje 2-3 procent přírodních blond vlasů. Tím se ale myslí opravdu blond, takové ty světle blond vlasy ne třeba špinavá blond. 
 Zrzavých vlasů existuje na světě 1% procento. Celkově se jich asi 8 700.

- Vlasy jsou cenné a obchoduje se s nimi. 100 g blonďatých evropských vlasů stojí cca 1 200 euro

- Asijaté mají mnohem pevnější vlasy a jejich vlasy můžou dorůst mnohem větší délky, než vlasy evropské. Přitom se to nezdá, protože mají rovné vlasy a mohou se proto zdát jako jemné, ale jsou mnohem pevnější.

- Co se týče šedin, tak s šedivými vlasy se už rodíme. To až po chvíli získají svůj typicky pigment. A světlovláskám šediví později, než tmavovláskám a zrzkám nešediví vůbec, ale rovnou zbělají.

- Nejrychleji rostou vlasy ve věku 10 až 25 let, v létě, a ve spánku. I když spíš mi příjde, že nejrychleji vlasy rostou dětem a to tak od těch 2 do 10ti, no kdo ví, jka to fakt je :D Za 1 měsíc vám vlasy povyrostou v průměru o 1,5 cm.

- Životnost jednoho vlasu je cca 7 let.

 - Vlas jako takový je prakticky nezničitelný. Kde co ho může vážně poškodit a zabít, ale jako takový ho nezlikviduje skoro nic.

- Vlas si pamatuje barvení několik let zpět. To znamená, že pokud jste se před dvěma lety odbarvili na blond, potom na červenou pak na černou a mezitím ještě třeba na fialovou, vlas si stále pamatuje tu blond a podle toho se chová. Na tom pak třeba i záleží, jak vám která barva chytne.




Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.