Psychopatíkův Blog :33

Deprese

Nerada používám to slovo ,,deprese", protože když dneska řeknete, že máte depresi, hned si vás lidé zařadí do skupiny těch, kteří se snaží být hrozně deep na sociálních sítích, fňukají proto, že je odmítl kluk nebo proto, že nemají peníze na ty nový značkový boty, mezi lidi, kteří jsou zbytečně přecitlivělí, ufňukaní, slabí a ještě tím cíleně otravují ostatní a chtějí po nich, aby je za to obdivovali a litovali...( kor když jste emo...)
Lidi proboha! Tohle není deprese. Deprese je vlastně nemoc. A to, že někdo trpí depresí neznamená, že je slaboch nebo že se snaží získat si pozornost. Lidé, kteří opravdu trpí depresemi, jí opravdu nechtějí. Chtějí se jí zbavit. Dali by všechno za to, aby depresemi netrpěli a rozhodně to nedělají proto, aby se někde zviditelnili nebo vás otravovali.
Pravdou je, že dneska trpí depresemi hodně lidí, víc než kdy před tím. Ale zase ne každý, kdo je jeden den protivný má deprese, to je třeba si uvědomit. Na druhou stranu, to, že má dnes deprese hodně lidí, neznamená, že by se to mělo brát na lehkou váhu.
Pak jsou tu taky ta kritéria pro to, co deprese je a co není. Podle mě je to individuální, protože každý to prožívá jinak. Třeba jsem četla, že deprese není deprese, pokud trvá míň jak 30dní. Aha... Takže když budu 29 dní smutná, neštastná, totálně vystresovaná, nebudu schopná nic dělat a budu sotva přežívat, tak mi vlastně nic není, že?
Mám bipolární poruchu a u té je normální, že se deprese a manie střídají třeba po několika dnech... a kvůli tomu mě jednou jeden doktor poslal do prdele, že mi nic není, protože jsem měla depresi dva týdny a další dva pak lítala jako namydlená střela a byla strašně veselá... jenže za další dva týdny se deprese vrátila...
Další věc je, že lidi s depresí často vůbec nechcou, abyste je litovali. Třeba já to úplně nesnáším, když mě někdo začne litovat nebo poukzaovat na to, že to mám těžký.Tím jim stejně nepomůžete a oni to ví. Že to prostě někam píšou nebo se s tím svěřují, to neznamená, že chcou vaši lítost a pozornost, ale to, že to ze sebe potřebují dostat.
Co je na tom špatného, že dá člověk najevo pocity?
Asi bych se neodvážila říct nikde na veřejnosti, že mívám deprese, ani to slovo vyslovit právě kvůli tomu, jak se dnes na lidi s depresí dívá.
Ale ono se fakt není za co stydět. Nemůžem za to. Prostě... se to tak stalo. Deprese často nemá ani důvod. Nemusíme mít zas až tak strašněj život nemuselo se nám nic stát. Ale ta deprese tu prostě je, často úplně bezdůvodně a my prostě nevíme co s ní jsme proti ní bezmocní a navíc pocitujeme, že k ní nemáme důvod a o to hůř a provinileji a bezmocněji se cítíme.
Tak nás nesuďte a nehažte do jednoho pytle s těmi, kteří se chtějí zviditelnit a pořád si schválně stěžují. Tak to v případě deprese vůbec není a nikdo, kdo deprese má, za to většinou nemůže  


Komentáře

lucy39(KOČKOMILCI)

Naprosto souhlasím! V dnešní době má "deprese" úplně každý.smajlsmajl Lidi by si měli uvědomit, že na světě jsou horší problémy než to, že se vám v patnácti rozpadne dvoutýdenní "vztah"smajl

lucy39To se mi líbí +3 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

lucy39: přesně tak. já chápu, že i to bolí, přece jen to, že je někomu 14,15 neznamená, že nedokáže milovat. Ale furt to není to, jako když se rozpadne několikaletý vztah později nebo nedejbože dlouholeté manželství... a jak říkáš jsou horší věci... ale co se deprese týče, ani tyhle horší věci nemusíme zažít. Deprese často ani nemá důvod, depresemi může trpět i člověk, co má zdánlivě štastný život, protože prostě má v mozku to, co spouští ty pocity. A nemusí k tomu být ani podmět

PsychoušekTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Katniss123

Ako keby som čítala o Chesterovi. Bol to úžasný človek, ale ten boj s tými depresiami a démonmi jednoducho nezvládol. Nechápem ľudí, čo hovoria, že bol zbabelec. Nebol zbabelec. Bol statočnejší, než si dokážeme pomyslieť. Napriek tomu, že v detstve bol zneužívaný a mal problémy s alkoholom a drogami vydržal dlho a veľa ľuďom svojim spevom pomohol.

R.I.P. Chester

Katniss123To se mi líbí +3 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.