Psychopatíkův Blog :33

A maturita za mnou... a průběh? :)

Dneska jsem udělala poslední zkoušku - ústní maturitu.  Ústní mám všecky za jedna :) písemnou aj na tři, takže výsledná dva, jinak mám ale jedničky :) pratkická taky za jedna.

Je to tak zvláštní pocit, mít za sebou ty 4 roky života, střední školu, maturitu! Pamatuju si, že když jsem byla menší, tak pro mě maturanti byli už "ti velcí", no a ted jsem to já a vůbec nevím, co si s tím počít.

Je zajímavé, jak člověk dospívá a jak moc se mu mění názory-i na školu. Většinou se prvnáčci do školy těší, na druhým stupni už je to vopruz, pak střední škola-jo dobrý, ale jen občas a at už mám tu střední za sebou. Jenže?

Pak ten maturant vidí, že už to má opravdu za sebou, že má za sebou vlastně ty nejlehčí a nejhezčí roky a vzpomíná a přemýšlí a dochází mu, že není na ten život dospělých připravenej. A že chce dál chodit do školy, né do práce, a že ta škola vlastně byla super a dala mu toho opravdu hodně. Jenže čas bohužel zastavit neumíme.

Tolik jsem se těšila a teď najednou..necítím ten pocit, který jsem chtěla cítit-naprostou radost a volnost, ano to samozřejmě mám, jenže zároveň s tím cítím prázdno, tak hrozný prázdno! A taky strach..z toho, že nevím, co bude dál. Vím, co se ode mě očekává, ale mám pocit, že jsem furt dítě a nevím, co chci v životě dělat. Teda vím, vysněnou  a hlavně štěstí.

Co bude v září, ještě nevím. Na výšku mě nepřijali, :( na pajdák ne. Z kapacitních důvodů -_- ale budu podávat odvolání, tak snad na odvolání... Jinak test z historie na fildu jsem udělala, ale tsp zatím nevím... Ještě se to dozvím.. Ale když tak VOŠ jít můžu vždycky a po roce to zkusit na pajdák znova. :)

A teď už jen oslavy maturity, brigády, kamarádi, koníčky, brigády -_-  A teď vám ještě chci napsat, jak ta maturita vlastně celá probíhala :D Myslím, že budoucím maturantům se to může hodit :)


Ráno jsem těžce schízovala. Vstala jsem v osm ráno a hned se šla ještě učit... poslocuhat youtube sketche na knížky, opakovat si témata z aj... pak jsem se rozbrečela, že tu aj neudělám. Smířila jsem se s tím, že to budu asi dělat v záři, ale že prostě zabojuju... a uvidím :)


Po cestě stres, skoro pláč.., pak jsem tam přišla, nevěděla jsem jak se jmenuju, čí jsem a kdy jsem se narodila .D Doslova. když jsem se měla zapsat a napsat datum narození, nepamatovala jsem si to :D Museli to dohledávat.

A najednou..., jako kdyby to všechno zmizelo. Asi mému mozku došlo, že strach to za mě neudělá :) a já byla úplně v klidu. Pak mě zavolali. Čeština... Třídní mě dovedla do oné slavné místnosti a já si vytáhla Farmu zvířat. Moje srdcovka :3 Orwell, 20. století - pohoda! Úleva.

Šla jsem na potítko a hned začala všechno psát. Literatura je moje silná stránka a  můj koníček, takže co se týče čj, byla jsem v pohodě. Prostě jsem šla bod po bodu v osnově, kterou jsem dostala a čas utekl jako voda a už mě volali. Byla jsem najednou naprosto v klidu a užívala jsem si to. Ano, užívala :) Bylo to super.

Četla jsem, co jsem si připravila, bod po bodu, ani se mě neptali, nepustila jsem je ke slovu,  a najednou řekli, že už došel čas XD Pak mě třídní odvedla zpátky do čekací místnosti.

Pak přišlo na řadu Knihovnictví. Vytáhla jsem si informační společnost a informační věda. Dost okecávací téma, kde není moc informací a dá se o tom kecat. A k tomu jsem dostala složku. Vážení, prosím pěkně, v té složce byla půlka informací k té otázce :D A navíc za mnou přišla učitelka a začala mi radit. :D A já už chtěla psát, chtěla jsem si to chystat a ona mě tam ( I když vím, že v dobré víře) vlastně otravovala :D už jsem jen čekala kdy odejde a nechá mě pracovat XD Složku jsem ani nepotřebovala, ale kdybych jí potřebovala, vytáhla bych z ní dost na to, abych to dala tak na trojku, možná líp... :) Takže pohoda.

Když nadešel můj čas, zase jsem přečetla, co jsem si napsala a pak kecala o blbostech, co s tématem ani moc nesouvisely :D nechali mě. Hlavně že jsem mluvila :)

Pak zase do čekačky a teď mělo přijít to nejhorší... Má noční můra, můj strach, má zhouba :D Angličtina. I nicht speak ničevo pa english dobro :D Asi tak...

Měla jsem ale z pekla štěstí, vytáhla jsem si téma národní kuchyně. No jak jde o jídlo, to se mi to mele XD Jasně, kdybych si vytáhla americkou literaturu nebo Evropskou unii, asi by to bylo horší... Každopádně, nejdřív mi dávali otázky - 3 - přímo na mě, ptali se, jestli chodím ven s kamarády a jak často a jestli si myslím že jsou důležitý taneční hodiny ve škole a takový okecávací věci. Pak jsem popsala obrázek, pak přečetla to, co jsem napsala na potítku na téma národní kuchyně, pak se mě zeptali, co je moje oblíbený jídlo :D A pak přišel na řadu rozhovor ohledně  zařizování charitativní akce. Měla jsem předpřipravené odpovědi, takže jsem to zas hlavně přečetla. A bylo po všem :) Po mým velkým dramatu...


Poslední byl na řadě knihovní fond, a to jsem už byla úplně v klidu. Vytáhla jsem si stavění a signování. To je téma... no řekněme že není nejlepší...ale zas ani úplně nejhorší. A tím, že jsem na něj hodně dávala pozor tehdy ve škole, tak jsem ho uměla. Ale i kdybych neuměla, zase jsem dostala složku, kde byla část informací z toho tématu :D A zase za mnou přišla učitelka a chtěla mi radit, ale viděla, že to nepotřebuju, tak mě nechala psát. 

Tady jsem nemluvila celou dobu, takže se mě potom ptali, ale nějak jsem to zpytlíkovala :) Jedničku jsem ale nečekala, nicméně mi jí dali :)

Když nám to oznamovali, už jsem z toho měla dobrej pocit :) Pak si s náma potřásli rukou a... konec :) šla jsme na víno, a pak domů. A slavit jdu zítra a o víkendu 3:)

Tak to byla moje velká slavná maturita :) Kdybyste chtěli ještě podrobnější článek nebo třeba napsat tipy, jak odmaturovat, jak se na maturitu chystat, s čím počítat a nepočítat a co dělat v případě nouze, napište do komentářů, a já ho udělám :) 

Tak... zatím pa :)

Komentáře

Lucy Lupinová(Bradavice)

No vidíš, ja som vravela, že to dáš. smajl A čo sa týka angličtiny... xddd We don't speak London... xDD

Každopádne taký článok by sa hodil. Viem že mňa najbližšie čaká Testovanie 9, prihlášky na strednú a prijímačky na ňu, ale tak... hodí sa... do budúcnosti. xd

Lucy LupinováTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.