Prostě můj blog

Téma blogů + můj názor

HAII GUYYYYZ! >^.^<


Tenhle článek bude spíš něco takového rychlého a náhodného. Ale nebude to vybírání téma pro můj blog nebo něco takového. Bleh, to nikdy, pak bych měla omezené téma a nevěděla bych ještě víc co psát. Bude to spíš jen tak obecně, jaké téma můžou mít blogy, které mám já osobně nejradši atd.


1.Blogy o zážitcích, životě, osobních věcech dané osoby a celkově o osobě, která blog píše.

Dalo by se říct, že toto je nejzákladnější téma blogu. Autor prostě píše o svém životě, o sobě, o svých zážitcích, o svých problémech a starostech, kamarádech a tak... Všimla jsem si, že toto téma blogu není zrovna nejoblíbenější. Bude tomu asi proto, že lidé se chtějí dozvědět něco zajímavého, pobavit se nebo si jen tak počíst, ale dozvědět se o životě/osobnosti autora asi není zrovna jeho vyhledávané téma. Ale někoho to naopak zajímá, protože chce autora poznat a dozvědět se o něm něco nového. Pro autora je to také dobré, protože když má zrovna nějaké problémy, může se z nich ''vypsat'' na blog.

Mě osobně takovéto články nevadí. Já si ráda přečtu, jak se mají jiní lidé, a nevadí mi, když píšou o svých problémech, protože jim právě pomůže to někam napsat. Já na svůj blog věci tohoto typu moc nepíšu, ale některé blogy jsou třeba založené právě na tomto tématu.


2. Blogy se zajímavostmi, fakty, články s informacemi, důležitými věcmi...

Na takovém blogu se nacházejí články typu: Víte, že; Zajímavosti o... A podobné. Z takových článků se dá dozvědět mnoho nových a zajímavých věcí. Někteří lidé to vyhledávají, protože je to dobrý způsob, jak se dozvědět něco nového a zajímavého, a některé lidi toto téma tolik nebaví, protože je dané téma nezajímá, nebaví číst a nebo třeba mají pocit, že toto nebudou potřebovat. Na takovýto článek je potřeba si vyhledat užitečné informace a zpracovat je do článku, který se lidem bude líbit. Někteří lidé to chápou tak, že si stačí zkopírovat pár odstavců z Wikipedie a vložit je do článku - samozřejmě nikde není napsané, že se to nesmí, ale lidé toto rozhodně neocení a navíc je to k ničemu - na Wikipedii si to umí najít každý. Pokud má ale autor informace, které dokáže dobře zpracovat do článku, může to být opravdu zajímavé.

Já takové články občas čtu, pokud nejsou obecné a mají nějaké téma tak si samozřejmě vybírám podle tématu. Z těchto článků se dá opravdu dozvědět mnoho věcí, ale vyloženě tyto články taky nevyhledávám. Občas když na jeden takový článek narazím, tak si ho klidně přečtu. Asi jste si všimli, že na svůj blog jsem dělala pár dílů Víte, že. Časem ale můžou docházet témata a informace a takové články už nejsou tolik zajímavé, což je asi největší problém.


3. DIY, recepty, vyrábění, návody...

Na toto téma obvykle nebývají založené celé blogy, ale občas může být časté téma blogu. Určitě už jsme všichni na blogu narazili na DIY, recept nebo nějaký návod. Většinou jsou takovéto články časté kolem určitých období (např. Vánoční DIY, Halloweenské DIY apod.), ale někdy jsou to jenom obecné věci jako např. výzdoba pokoje, obrázky atd. Pokud tento článek čtete, obvykle to jdete podle návodu vyzkoušet, ale určitě to někdo čte i jen tak pro zábavu. Autor si může návod vymyslet (a samozřejmě vyzkoušet, jestli to opravdu tak jde), a nebo jenom popsat návod např. z videa. Je to určitě dobré téma, obzvláště pro lidi, které baví vyrábění, kreslení... A nebo jen tak, když si chcete něco vyrobit. 

Takové články moc často nečtu a nijak zvlášť je nevyhledávám. Když už tak kolem Vánoc, Halloweenu, Velikonoc..abych si mohla vyrobit nějaké vhodné ozdoby podle správného návodu. Myslím, že už jsem snad párkrát nějaké DIY na blog dala, ale určitě nijak moc často - sama zrovna návody vymýšlet neumím. Některé DIY jsou ale opravdu povedená(povedené? Nevím jak to skloňovat xD).


4. Blogy se soutěžemi, hrami, výzvami apod...

Některé blogy jsou plné soutěží, her, výzev a podobných věcí. Nejčastěji jsou to asi soutěže s kreslením nebo focením. Obvykle se najde někdo, komu se téma soutěže zrovna líbí a zapojí se, a pak se soutěž může stát úspěšnou. Většinou autor musí vyhodnotit nejlepší např. obrázek, fotku, což může být trochu složitější, ale určitě je zábava takové soutěže pořádat i se jich účastnit. Soutěže nejsou tak časté jako předchozí témata, ale i tak už jsme se s nimi mnohokrát setkali.

Já se do soutěží nezapojuji skoro nikdy, jen když je to něco opravdu jednoduchého a vhodného pro mě, což zrovna moc často není. Myslím, že účastnit se soutěže a pořádání soutěže může být opravdu zábava, ale já jsem tady nikdy žádnou soutěž nepořádala a asi ani neplánuji, protože bych prostě nedokázala někomu dát 1. a někomu 2. místo, protože bych si myslela, že je to moc nespravedlivé a.. No víte, no, já bych to prostě nedokázala xD


5. Blogy s příběhy

Některé blogy jsou třeba složené pouze z příběhů. Příběhy můžou být naprosto o čemkoliv, můžou tam být jakékoliv postavy a nemusí to být ani založené na reálném světě - právě proto jsou příběhy oblíbené téma na psaní. Se svým světem a postavami v příběhu si můžete dělat co chcete, ale samozřejmě je tae potřeba určitá inspirace pro psaní. Některé příběhy jsou opravdu dlouhé a mají spoustu kapitol, některé kratší a pohybují se kolem 10-20 kapitol. Některé příběhy třeba nejsou ani na kapitoly, což znamená, že je to jen jedna část. To bývají obvykle horory a podobné. Když je příběh dobře a poutavě napsaný, většinou ho čte hodně lidí. Některým lidem může dojít inspirace a tím pádem už neví jak dál pokračovat - takže ukončí příběh předčasně nebo ho ani nedokončí. Čtení příběhů je dobrá věc jen tak pro zábavu a na odreagování.

Příběhy na blogu mám ráda. Je to jedno z mých nejoblíbenějších témat ne jen na čtení, ale i na psaní (ne že bych v tom byla zrovna dobrá, huh). Nemám ani určitý oblíbený žánr, prostě to, co se mi zrovna zalíbí si ráda přečtu. Jeden příběh už jsem tady na blogu taky psala, ale jaksi nemám žádný dobrý nápad na další xD Ale příběhy mám opravdu ráda, pro mě jedno z nejlepších témat.


6. Blogy s různými ''blbůstkami'' jen tak pro zábavu

Toto téma je opravdu hodně časté. Autor si většinou něco vymyslí, sepíše článek a takto se snaží pobavit lidi - většinou je to úspěšné. Tyto články je opravdu dobré číst jen tak pro pobavení, občas je lepší některé z nich ani nebrat vážně. Toto je asi jedno z nejoblíbenějších témat, protože na to není potřeba ani tolik inspirace, lidi to pobaví a není to ani moc namáhavé. 

Takové články mám ráda, ale jen určité téma, nebo ani ne téma - já nevím jak to popsat, prostě mám určitý oblíbený typ těchto článků. Je to opravdu hodně oblíbené a na blogu je to často a má to opravdu úspěch (aspoň si to myslím, asi jde jen o určitý typ článků nebo určité autory, ale většinou je to dost oblíbené).



Některé blogy nemají jen jedno téma a je to tam nějak různě. Toto samozřejmě nejsou všechna témata, je jich mnohem, mnohem víc, ale tyto jsou takové - ne nejzákladnější, prostě takové oblíbené. Pokud se ale lidem jedno z těchto témat nelíbí, nikdo ho to nenutí číst, proto je zcela zbytečné si na jedno z témat stěžovat/dělat na něj hejty. Pokud vás nebaví, nezajímá, whatever, prostě to nečtěte - to je jednoduché. Já opravdu nemám ráda když vidím hejty na určitý typ článků. Je to zbytečné. Samozřejmě - je dobré říct vlastní názor, to vám nikdo nezakazuje, ale někdy to může být opravdu přehnané.

Já taky nemám všechny typy stejně ráda, některé čtu častěji a některé méně.


Pointa tohoto článku - snažila jsem se najít různá témata a říct na ně svůj vlastní názor, možná že to mohlo být i pro malou inspiraci pro některé z vás, vlastně nevím.


Tak se uvidíme u dalšího článku, což bude, hopefully, co nejdříve >^.^<

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.