Prostě můj blog

Setkání s vlkodlakem 10. díl - Úplněk

*** O DVA DNY POZDĚJI ***

Ráno jsem se probudila. V kalendáři jsem si odškrtla včerejší den. Zarazila jsem se.)

,,Dnes je úplněk!'' Vykřikla jsem

Začala jsem se bát  trošku víc, ale přece jen jsem byla zvědavá a malinko jsem se i těšila. Nejraději bych dnes nešla do školy, ale jak bych přemluvila mámu, aby mě nechala doma? Oblékla jsem si, jako každý den, černé oblečení a vlasy jsem si svázala do culíku. K snídani jsem snědla lívanec. Na váze a postavě už mi tolik nezáleželo, stejně jsem každý den chodila běhat nebo aspoň šla na procházku.

,,Užij si den, Alison. Píšete dnes nějaký test?'' Zeptala se máma.

,,Ne, myslím, že ne.'' Odpověděla jsem jí po pravdě.

,,A učíš se vůbec? Mám pocit, že pořád lítáš někde venku.'' Pokračovala.

,,Zatím je dobré počasí, tak toho využívám. A učím se večer, před večeří, neboj, mami.'' Vymlouvala jsem se.

Když mě máma konečně pustila ven z domu, ohlížela jsem se, jestli neuvidím Petera, ale dnes jsem ho nepotkala. Rachel dnes nebyla ve škole. V duchu jsem zajásala.

,,Tak, třído,'' řekla učitelka po zvonění, ,,dnes si napíšeme test.''

Málem se mi zastavilo srdce. Věděla jsem asi jen jednu odpověď. O přestávce jsem se šla projít po chodbě. Petera jsem nikde neviděla. Zašla jsem do jeho třídy, nebyl tam. Přežila jsem dalších pět hodin ve škole a byl čas jít domů. Každou chvíli se noc přibližovala. Proč Peter nebyl ve škole? Hrozně jsem se bála. Tentokrát jsem šla rovnou domů. Chvíli jsem se dívala do sešitu a snažila se si něco zapamatovat, ale na to jsem se moc bála noci. O pár hodin později to bylo tu. Bylo 9 hodin večer a já jsem si lehla do postele. Do lesa jsem jít nemohla a nevěděla jsem, jak to bude. Nemohla jsem usnout. Dlouho jsem přemýšlela. Když jsem po nějakém čase usnula, zdál se mi nějaký sen o lese. Vzbudil mě můj vlastní řev. Byl tak hlasitý, že jsem se divila, že máma nepřišla do pokoje. Nešlo to zastavit. Na mém těle začala vyrůstat černá srst, donutilo mě to se postavit na čtyři nohy. Z nohou mi vyrostly drápy a stalo se ze mě zvíře. Velký bílý měsíc osvicoval celé město. Okno jsem naštěstí nechala otevřené, takže jsem vyskočila ven a zmizela do temného lesa.


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.