Problémky jedné dvanáctky

Knihy za léto 2019

Čusky lidičky,

jsem strašný knihomol a za toto léto jsem něco málo přečetla.

  1. HARRY POTTER 1,2,3,4,5

Myslím, že o Harrym Potterovi tu mluvit nemusím, všichni známe černovlasého chlapce s brýlemi a jizvou na čele. Tak jako filmy mě knihy nezklamali, bylo zajímavé si všímat co všechno se ve filmech z knih vypustilo. Občas mi to bylo opravdu líto, protože by mě zajímalo jak by to ve filmovém zpracování vypadalo.

    2. OBA NA KONCI ZEMŘOU

Představte si, že existuje linka, s názvem hodina smrti, která vám zavolá a oznámí, že v příštích 24 hodinách zemřete. No, a přesně dnes se linka ozvala Matteovi a Rupertovi. Díky aplikaci poslední přítel se Matteo a Rupert seznámí a stráví spolu poslední den svého života,

Tak tohle byla pecka! I přesto, že ani jeden z těchto dvou chlapců mi nebyl nijak zvlášt sympatický, tu knížku jsem si zamilovala. Dokonalý příběh, líbí se mi jak se ti dva poznávají a zkoušejí věci, které by normálně neudělali, ale když jim zbývá poslední den života, proč to nezkusit?

    3. MUFFIN A ČAJ

Daniel a Kit jsou dva šestnáctiletí chlapci, kteří snad ani nemůžou být rozdílnější. Zdálo by se, že přátelství mezi nimi je nepravděpodobné a něco hlubšího zcela nemožné. Jenže muffin a čaj umí dělat zázraky.

Další skvělá knížka, naprosto jsem si ji zamilovala. Nemohla jsem se od čtení odtrhnout, jak byl příběh napínavý a zajímavý. Celá knížka se mi velice dobře četla, jediné bez čeho bych se obešla byl epilog, možná by byla knížka bez něj lepší.

    4. NA CO ALICE ZAPOMNĚLA

Když se Alice probudí na zemi v tělocvičně, má na hlavě pořádnou bouli. To je ovšem to nejmenší. Myslí si, že je rok 1998, ale ve skutečnosti, se nachází v roce 2008. Alice tedy zapomněla 10 let svého života.

Nádhera! Tato knížka mě moc pobavila. Byla zábavná, byla napínavá a chvílemi i roztomilá. Byly tam občas části, bez kterých by se kniha obešla, spíše to tu knihu pouze prodlužovalo.


Tak tohle byly knížky, které jsme za letošní léto přečetla, jak vidíte hodnotím velice kladně, protože tyto knížky mě neskutečně bavily a ráda si je přečtu ještě jednou.



Dvanáctka


Komentáře

Butterfly340VIP(Imagination☆)

serta: Já moc knihy s lgbt nemusím. Ne že bych měla něco proti komunitě, ale nebaví mě si číst takové knihy. Celkově nemusím romantické příběhysmajl
Ale na jaře jsem na Wattpadu natrefila na úžasnou knihu s lgbt (Pátá minuta je o nás) a pak jsem viděla reklamu na Oba na konci zemřou. Tak jsem si řekla, proč nesmajl

Romantické prvky v té knize ani moc nejsou, nebo jsem jich aspoň nevšimla, takže to bylo ok, ale... Nebavilo mě to. Prostě obyčejná průměrná knížkasmajl

Butterfly340To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

serta(Potterheadi sem!)

Butterfly340: Je pravda, že to asi není úplně pro každého, ale mě neskutečně baví LGBT knížky, takže další do sbírky se mi moc hodila smajl).

sertaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Cácorka(Panic! At The Disco)

Díky moc za doporučení! Jinak, je docela zajímavé, že já přes léto taky četla Harryho Pottera, ale stihla jsem jen 1,2,3,4 (ukradené na prázdniny ze školní knihovny =D)

CácorkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

serta(Potterheadi sem!)

Cácorka: Jelikož jsem první viděla film, bohužel jsem si to moc představovat nemohla. Mně osobně se líbí oboje nějak stejně, ale opravdu mě u některých částí mrzelo, že nejsou i zfilmované, protože by mě velice zajímalo, jak by to vypadalo.

sertaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Cácorka(Panic! At The Disco)

serta: záleží na tom, jaký máš styl. Někdo má rád filmy, někdo radši knížky. Já popravdě radši knížky, tam si to můžu představit podle sebe, a navíc, jako to máš v článku, hodně věcí se ve filmech vynechává

CácorkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.