Probírám důležitá témata

Emo, satanismus & hákový kříž??

V tomhle článku bych chtěla říct něco málo o emo, satanismu, hákových křížích apod.


Emo

Emo (pochází z anglického emotions) je americký slangový výraz označující subkulturu, teenagerskou přecitlivělostí či touhou po romantice. Tito lidé jsou smířeni se svými životy a chápou pro co žijí. Berou důraz na své dojmy ze života, vnitřní pocity a lásku. Takže žádní maniaci, kteří nenávidí všechno a všechny včetně sebe.


Ateismus

Ateisti nevěří v boha, zázraky nebo nějaké nadpřirozené jevy. I já jsem ateistka


Satanismus

Satanismus je protiklad náboženství. Satanisté chovají také nechutenství společností. A ne nemučí kočky apod.


Hákový kříž

Hákovému kříži se jinak říká také svatistika. Je to náboženský symbol hned několika náboženství (Např. hinduismus, judaismus, buddhismus, křesťanství). V tantře se pravotočivá svatistika (卐 - ano, to byl znak Hitlera) používá jako symbol mužského principu a levotočivá (卍) naopak ženského. A možná jste si všimli, že Hitlerův hákový kříž byl ve většině případech mírně nakloněn.


Pentagram

Je definován hned několika způsoby:

- Je pět živlů: oheň, voda, země, vzduch a vesmírná energie. Pentagram symbolizuje tu vesmírnou energii

- Každý jeho cíp představuje jedno období života (zrození, zrání, dospělost, stárnutí, smrt)

- Symbol Venuše (Planeta Venuše opíše za osm let pětiúhelník)

- Pět cípů symbolizuje pět svatých Kristových ran

- Symbol směrů vpřed, vzad, vlevo, vpravo a vzhůru (podle postavení planet Jupiteru, Merkuru, Marsu, Saturnu a Venuše)

- Označuje 5 údů člověka: hlava, dvě ruce a dvě nohy

- Pentagram zakreslený v kruhu má ochranný význam

Otočený vzhůru nohama symbolizuje satanismus. Pozn.: Navazuje na to i Bafomet.


Číslo šelmy

Je zmiňováno v knize Zjevení svatého Jana Nového Zákona a je to označení antikrista. To číslo je 666 a místo kde je uvedeno zní: " A nutí všechny, malé i veliké, bohaté i chudé, svobodné i otroky, aby měli na pravé ruce nebo na čele cejch, aby nemohl kupovat ani prodávat, kdo není označen jménem té šelmy nebo číslicí jejího jména. To je třeba pochopit: kdo má rozum, ať sečte číslice té šelmy. To číslo označuje člověka, a je to číslo šest set šedesát šest." Podle toho je také www. Což je na všech internetových stránkách.


Bafomet

Bafomet (Správně je i Baphomet) je v češtině kozomet. Je to jméno údajné modly templářů. Znamená to také křest ohněm. Podle protokolů z procesů s templáři vypadal nějak takto: Lidská hlava posazená na ženském těle, měla bílý vous a v rukou slunce a měsíc spojené zlatým řetězem. A význam zní asi takto: Duch (hlava) v aktivním spojení s hmotným tělem ovládá hvězdné síly neboli astrální oheň. Jedna socha je i v průčelí jednoho pařížského kostela. S pentagramem je to spojeno tak, že když ten pentagram přetočíte vzhůru nohama tak tam pasuje ta hlava kozla. A překvapivě je to také symbol satanismu.


A nakonec stejně ti chytřejší dojdou k závěru, že např. satanismus není nic špatného. P.S.: Ano čerpala jsem i z wikipedie.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.