Po MLP až po Relaitu...

Seriál Mlp,a nebo teror?

Ahoj,vím že ho někdo moch číst,a asi si říkáte,že jsem to skopčila.Skopčila,ale jen proto,protože je to dojemný,a celkem i drastický,no,přečtěte si to sami.


''Určitě jste už slyšeli o nové generaci seriálu My little pony - Friendship is magic. Stalo se to, at' už je to z jakéhokoliv důvodu, populární senzací. I když tento pořad třeba nemáte moc v lásce, musíte uznat, že onen úspěch je opravdu impozantní.

Ale, stále tu je jedna otázka. Proč Lauren Faust, autorka MLP, přišla k nápadu na tento příběh? Kde vzala inspiraci na postavy a tak dále? Zde je jedna z teorií, která je v této době mezi lidmi uznávána za pravdivou.


Tento příběh jsem četl docela dávno. Vypráví o šesti dívkách, které chodily společně do té samé školy, a zemřely v ten samý den: 18. Ledna roku 1989. Kamarád z N.C. mi totiž poslal úryvek z novin, ve kterých se o těch dívkách psalo. Úplně jsem na něj po čase zapomněl, ale ne na dlouho. Když jsem se podíval na několik dílů My little pony, přišlo mi, že hlavní postavy jsou dívkám z příběhu, které zemřely, překvapivě podobné. A tak jsem si řekl, že bych se na ten článek mohl znovu podívat.

První dívka, Samantha Gales, byla očividně inspirací pro Fluttershy. Plachá, tichoučká dívka, o které spolužáci nevěděli, že ji doma matka a nevlastní otec týrali. Matka s ní otěhotněla už v patnácti, a chudinku Samathu obviňovala, že jí zničila celý život. Tohle ze Samathy vytvořilo velmi uzavřenou dívku.
Když se její nevlastní otec přistěhoval, zanedbávání se zhoršilo. Nevlastní otec ji nikdy nechtěl hlídat, když její matka nebyla doma, a tak nebohou Samathu zamykal do sklepa a odcházel, někdy byl pryč dokonce celý den. Matka to vše tolerovala, a když Samantha vyrostla, matka ji často mlátila za to, že mluví neustále z cesty.
Když se její poloviční sestra narodila, týrání Samanthy se rychle stupňovalo. Byla vyhladovělá, nutili ji spát venku, a občas ji hodně mlátili. Kvůli tomu, že nosila otrhané staré oblečení a měla nízké seběvědomí, byla často šikanována i dětmi ze školy. Její jediní přátelé byla zvířátka, která nacházela, a kterých se chtěla její rodina zbavit. Zabila se předávkováním lékem valium.

Druhá, Janice Walters, byla vždy jedna z těch populárních dívek. Byla bohatá, chytrá, krásná, a zdálo se, že žila úžasný život. Nicméně, její rodiče se neustále hádali a byli spolu jen z vnějších okolností. Janice byla držena na vysoké úrovni, a to z ní udělalo pefekcionistku. Chtěla být návrhářkou a žít v Paříži, ale její rodiče chtěli, aby zůstala v Carolině a vzala si řádného muže, někoho dobře vychovaného s vysokými příjmy.
Skoro ve všem ji rodiče neustále ignorovali. Její rodiče se zajímali jen o bohatství a vysoké sociální postavení, po pravdě, Janicina matka si jejího muže vzala jen kvůli penězům. Ale když se mu začínaly hromadit dluhy, peníze se rychle vytrácely. V tuto dobu se začala zajímat o návrhářství a šití. Od té doby si šila vlastní návrhy a tím chtěla zachránit bohatsví její rodiny.
Zemřela při autonehodě, když se její rodiče znovu pohádali kvůli penězům mezitím, co její otec řídil. Její krk se přetrhl při nárazu a Janice na místě v okamžiku zemřela. Janice byla zřejmě inspirací pro Rarity.

Poté zde byla Alexandra Matthews. Alex byla velmi soutěživá dívka. Vždy chtěla být nejlepší z nejlepších, zejména ve sportu. Její otec chtěl vždy syna, ale když jeho žena řekla, že více dětí nechce, tak se rozhodl, že Alex vychová jako syna. Nakonec, Alex své rodiče milovala, a byla nesmírně št'astná, když mohla dělat různé sporty se svým otcem. Díky tomu v nich byla opravdu hodně dobrá.
To ji učinilo velmi populární, a po celou dobu, kdy byla na střední škole, ji vyhledávaly atletické kluby po celé zemi. To vše ji motivovalo k tomu, aby se snažila více. Vždy bylo jejím přáním se dostat do Olympijských her. Bohužel, když jí bylo patnáct, její matka, která vždy říkala, že nechce další děti, porodila syna. Poté jí už rodiče nevěnovali tolik pozornosti, kvůli čemu byla ještě odhodlanější uspět.
Snažila se tak moc, že zanedbávala své přátele, školní prospěch, dokonce i vlastní zdraví. Byla tak zoufalá, že se dala na steroidy. To, co Alex ani její rodina nevěděla, bylo to, že Alex měla menší onemocnění srdce, což jí způsobily steroidy, které brala. Vzhledem k tomu, že na sebe až moc tlačila, se zhroutila při jednom zápasu kvůli srdeční komplikaci. Zemřela v nemocnici, několik dní od té události. Alex se nejvíce podobá postavě Rainbow Dash.

Dívka podobná Applejack, Jamie Sanders, byla holka z farmy, přesně jako charakter, který byl na Jamie založen. To, co pořad neukázal, bylo to, že ta jejich farma krachovala a její rodina vždy usilovala o peníze. Jamie často na farmě vykonávala pomocné prace a snažila se všemi různými způsoby podpořit celou rodinu. Měla hodně sourozenců, a byla druhá dcera, takže se s prvním synem, jejím starším bratrem, vždy se starala o ty mladší.
To znamená, že nikdy neměla moc času na přátele, koníčky, nebo na celé noci strávené nad úkoly. Měla tetu, (Na které byla založena Applejack-ina tetička z Manhattanu) která posílala rodině peníze pro podporu rodičů Jamie, ale ti byli skromní a vždy odmítli. Tak to bylo, dokud Jamiin otec nezemřel na infarkt v roce 1987. Její matka ho následovala hned nějakou dobu poté, když se zabila kvůli tomu, že se už o všechny děti nedokázala nadále starat.
Jamie, spolu se všemi sourozenci, byla svěřena do péče jejich senilní babičky, která se o ně musela starat. Sama Jamie se snažila často pomáhat celé rodině, aby i přes všechno udržela mezi všemi rodinná pouta. Zemřela, když spadla do štěpkovače.

Inspirace na Pinkie Pie, Katherine Jackson, měla nejspíše nejsmutnější příběh. Byla z dětského domova, a neustále se stěhovala z domu do domu. její pokrevní otec zabil jeho ženu a poté sebe, když bylo Katherine pouhých pět let, a od té doby nemohla nikdy najít dobrý domov. Některé pěstounské rodiny měly pouze zájem o finanční podporu při adopci dítětě, a nezajímalo je, že musí Katherin živit, oblékat, či o ni pečovat.
I když už žila v hezkém domově s dobrou rodinou, staré vzpomínky ji neustále pronásledovaly, a ničily její zdravý rozum na miliony střípků. Mívala časté noční můry, ve kterých její matka ječí a krvácí, a následně po ní křičí i její otec. Po celou dobu, kdy chodila na střední školu, jednou úplně zešílela.
Začínala mívat halucinace a často se chovala ve třídě divně, až duchem nepřítomně. Hodně ostatních dětí a učitelů by ale mohlo potvrdit, že se dříve vždy chovala hyperaktivně, snažila se být zábavná a srandovní a neustále se vesele usmívala.
Často kreslila a psala o fantastických věcech a oblékala si zvláštní oblečení. Po celou tu dobu se její stav zhoršoval a zhoršoval, hlasy a představy se začínaly stávat realističtější a zvláštnější. Zemřela při skoku z vysoké budovy, kdy jí jeden z hlasu řekl, že může létat. To, co tvoří tento fakt ještě reálnějším, je to, že Lauren Faust navrhla Pinkie Pie původně jako pegase, což jde vidět v jejích starých skriptech.

Poslední dívka, inspirace na Twilight Sparkle, byla studentka jménem Cynthia Little. Byla držena na vysoké úrovni už od ranného věku. Její starší bratr dostával hodně ocenění z akademických i atletických výkonů, a proto rodiče chtěli, aby mířila na stejně vysoké úrovně.
začínala zanedbávat ostatní aspekty svého života, jen kvůli tomu, aby měla co nejlepší výsledky. Nějakou dobu to fungovalo. Její rodiče na ni byli velmi hrdí, a všem jejich přátelům říkali, že nemají jen jedno, ale rovnou dvě chytré děti.
Tak to zatím fungovalo, dokud místní soukromá akademie pro nadané o Cynthiu nezačala mít zájem, a to i o ostatní pokročilé studenty. Věděla, že to bude veliká příležitost, a musela dokázat to, jak je velmi nadaná. Ale nátlak byl silný. Věděla, že tu jsou určené limity ke splnění testu, a projít nebude vůbec lehké.
Kvůli tomu všemu byla trochu zoufalá. Studovala tak moc, že skoro nejedla a vůbec nespala.Když test přišel, začala panikařit, v důsledku čeho si udělala tahák a při testu podváděla.
když ji při podvádění chytili, její rodiče byli velice zklamáni. Dostala se do silné deprese, a nakonec se oběsila, aby se zachránila před myšlenkou, že je špatná dcera.

Ted' si určitě říkáte, proč Lauren F. se nechala pro sladký seriál o ponících inspirovat tak morbidnímy osudy těch šesti dívek? Lauren po přečtení onoho článku měla podle všeho pocit, že musí duším těch dívek něco dát.
Když se na to tak podíváte, všechny dívky měly špatný konec, a zasloužily si o hodně hezčí osud. A v My Little Pony to je takto: Fluttershy žije se svými zvířátky v domě u lesa, Rarity má vlastní návrhářské studio, šije oděvy a všem pomáhá, Rainbow dash se dostala do skupiny Wonderbolts, ve které předvádí různé letecké triky a závodí, AppleJack žije na farmě spokojeně s celou rodinou, Pinkie žije s milou rodinou v cukrárně, kde pořádá oslavy a neustále baví své přátele, a nakonec, Twilight Sparkle udělala test, díky kterému se dostala na univerzitu v Canterlotu.
Lauren si myslí, že dívkám může pomoct, když jim jejich sny splnila alespoň v seriálu My little Pony.

Co si myslíte?je to celkem Drastické?já myslím,že ano....Je to valstně,taková záhada,proč lauren f.udělala seriál podle terorů???

Proč jejich život vyhořel stejný den?

Proč seriál vznikl z drastického příběhu?





Komentáře

Adélkasek

Ja to skopčila na svůj blog z internetu, ale skopčit to od někoho kdo to už sem dal ( to jest moje maličkost). To je vrchol smajl

AdélkasekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.