Pes-Přítel člověka

"Množírna" ?!

Ahoj, já jsem Dominika a vítám vás u dalšího článku, a to "množírny".


Množírna- místo, kde akorát týrají psi, kteří se nemůžou nijak bránit...

Ti psi neznají jiné místo než jen klec. Tráví čas v kleci...

Pro ty psy to musí být něco otřesného... jak velcí psi, tak samozřejmě štěňata. V jednom časopise jsem četla, že paní nalítla množiteli. A věřte mi, že to na to štěně nebyl pěkný pohled.. bylo celé pozvracené, vystrašené, mělo kýlu, mělo červy. A vidíte, ta paní ho tam nechtěla nechat tak si ho vzala domů.. nyní to štěně vyrostlo a byl to krásný  bullík :)
Proč to množiteli dělají?? To jim to dělá dobře, jak vidí že se ti psi trápí?? Co z toho mají?? Ano peníze.. ale to není vše.. zkusme se vžít do role toho malého nevinného štěňátka. Nezná nic jiného než klec do té doby, než si vezme (doufám) dobrý majitel- všude je pořádný smrad, pozná nervozitu ostatních psů, množitel se možná bije, může mít různé nemoci.. ale je hlavně hodně vystrašené.. Musí to být opravdu hrozné.. Sakra! Ten člověk co tohle všechno dělají, to nějak psychicky v nepořádku no ne?! Týrat nebohá zvířata.. Jak sakra může?.. Jak?! Proč to těm psům dělají? Pes vám nemůže říct: nech mě, mě to bolí, mám strach, nech mě být. Musí to být otřesné místo. Nikdy bych tam nechtěla být, protože už jen ten pocit. Ten člověk, co si vezme štěně z množírny, je doufám dobrý člověk. Pomůže mu, udělá mu teplo domova. Jak tomu můžeme zabránit?? Toť je otázka. Ale uvědomte si, je to jen malé štěně, tak proč ho mlátit, a ubližovat mu, když může poznávat svět jinak- lépe. Proč ty nebohé psy týrat? Když mohou být v úžasné rodině a vážit si ho. Tohle je na zamyšlení.


Tohle by dnes bylo vše. Snad se vám to líbilo.

Dominika ☺


Komentáře

Freyl

Tohle by jsi neměla psát sem, ale někam jinam protože si nemyslím,že zrovna tady jsou nějací lidé, kteří je týrají.. opravdu, protože my si nemáme co uvědomit..

FreylTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.