paranolmal blog

Poltergeis-Hlučný duch

Jako poltergeist se označuje přírodní paranormální jev spočívající v tom, že se v lidských obydlích zdánlivě samovolně pohybují předměty (například nábytek), dochází k jejich výbuchům (nádobí, žárovek) nebo samovzněcování, vyskytují se závady v elektroinstalaci atd. Název je složeninou dvou německých slov polterig (hlučný) a Geist (duch).

Popisované a zaznamenané projevy poltergeistu jsou velmi různorodé. V naprosté většině případů je projev poltergeistu údajně spojen se zvuky, které se bez zjevné příčiny ozývají v napadeném bytě nebo domě. Často jde o klepání, někdy i silné rány a bušení ozývající se z nejrůznějších míst v bytě.

Dochází k ojedinělému i mnohočetnému požehování a zahořování předmětů - plastových hodin, žídle s kovovou kostrou, divanu s kovovými péry, ručníků na kovovém věšáků, ale i ručníků a prádla srovnaných ve skříni (nejen na povrchu hromady), knih, dokonce i papírového kapesníku v ruce.

Společným rysem všech hlášených výskytů poltergeistu je fakt, že jev se vyskytuje zcela spontánně a v žádném ze zaznamenaných případů údajně nikdy nebyl nalezen úmyslný původce jevu. Jsou tedy vyloučeny takové jevy jako prokletí nebo praktiky voodoo, pokud jsme ochotni jejich existenci připustit.

Dalším obvyklým pojítkem velké většiny hlášených pozorování je skutečnost, že se v dané lokalitě vyskytuje člověk v pubertálním věku nebo psychicky nevyrovnaný. Proto jsou případy poltergeistu prakticky vždy spojovány přímo s určitou osobou a ne místem, ve kterém k nim dochází. Několikrát byl zaznamenán případ, kdy se postižená rodina přestěhovala do jiného města a projevy poltergeistu ji doprovázely i do nového domova. Naopak zmíněné projevy samovolně zmizely po uplynutí určité doby která bývá spojována s dosažením dospělosti postižené osoby - média.

Poltergeist se většinou lidem vyhýbá. Existují ale i hlášení jevů, při kterých došlo k přímému fyzickému poškození zdraví člověka – úrazu. Ve vzácných případech dochází např. ke vzniku škrábanců, popálenin a podlitin na lidské kůži. Případy usmrcení jsou vzácné.

.

.

.

.

.

tady máte video kde byl údajně natočen Poltergeist :)

je to top 10 

to 1. video je celkem funny


.

.

.

.

.

I já mám jeden takový příběh...chcete abych vám ho napsala?

Napište to dolů do comm



zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Poltergeist

         a Youtube


terí L.


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.