Pár slov o koních

Hry o koních: Star Stable

Ahoj všichni!
Po delší době tu pro vás mám další článek, tentokrát to bude recenze na báječnou hru o koních, jménem Star Stable. Povím vám něco o tom, jak funguje a co vše v ní naleznete.

1) Kde hru najdete? 

Tati hra nepatří mezi ty, které by se daly koupit v obchodě, tedy alespoň co já vím. Lze ji bezplatně stáhnout na internetových stránkách www.starstable.com. Zde si také můžete vybrat jméno pro svou postavu, svého koně a také vzhled obou, přičemž oděv si můžete měnit libovolně během hry.

2) Přihlášení.

Následně na to zadáte svůj email a heslo. Toto budete používat při každém svém dalším přihlášení.

3) Instalace. 

Abyste mohli začít hrát, musíte si hru stáhnout, neboli nainstalovat. Toto je bezplatné a neobsahuje žádný virus. Stahování je poměrně dlouhé, ale není komplikované a poměrně jednoduché. Jakmile máte hru uloženou ve svém počítači, stačí se jen přihlásit a můžete začít hrát.

4) Ovládání. 

Na začátku si přečtete příběh o historii Jorviku (země, ve které se celá hra nachází) a poté se objevíte v Moorlandských stájích. Ovládání hry je jednoduché, používáte šipky, nebo klávesy W,A,S,D. Je tu také funkce skákání, ale na tu si musíte ještě chvíli počkat. K pohybům vám může také posloužit myš. 

5) Mapa.

Celý, řekněme prostor, hry Star Stable se nachází na několika ostrovech. Silverglade – velký poloostrov s Moorlandskými stájemi, obcí Silverglade, vinařstvím, dalšími vesnicemi Firgroove a Valedale, Hollowskými lesy a spoustou dalších míst a zajímavostí, jako je třeba hvězdná observatoř, hrobka, magické kameny popsané runami a tak dále.

Následně jsou tu the Harvest countries, velký ostrov, který se vám otevře až po zakoupení rozšířené verze (viz bod 6). Je tu krásné středověké město Jarlaheim a proslulé Jorvické stáje a také mnohem více. Na toto místo se dostanete přes most, který si však nejprve musíte opravit. Naštěstí to však netrvá příliš dlouho.
Dále poloostrov South Hoof, pustá země s mnoha kameny a suchou trávou. Je toho tady ještě mnohem víc, ale nepochybuji, že všechny krásy Jorviku odhalíte sami, jakmile se připojíte ke komunitě na této báječné hře.

6) Star Rider. 

Zdarma můžete hrát jenom do levlu 5. Poté se už nemůžete posunout dál a musíte si zakoupit placenou verzi Star Rider. Na jeden měsíc, cca. 100 Kč, dva měsíce asi 250 Kč, nebo navždy za 1200 Kč. Určitě to ale stojí za to. Pátý den po koupi se naučíte skákat a také se vám otevřou další možné místa k prozkoumání.

7) Chat a komunita. 

Po aktivaci vašeho emailu se vám otevře možnost chatování s ostatními hráči. Na začátku si také vyberete, na jaký server se připojíte. Poté si budete moci libovolně chatovat s ostatními hráči. Některé funkce se vám ale otevřou až po zakoupení funkce Star Rider.

8) Úkoly.

V průběhu celé hry vás budou dopředu posouvat různé úkoly po celém Jorviku, které vám budou ukládat různí lidé. Za ně dostanete XP pro sebe, nebo svého koně, Jorvické šilinky a body pro vztah s různými lidmi, společenstvími atd. Úkolů je zde opravdu téměř neomezeně.

9) Koně. 

Na začátku hry máte jednoho koně, na kterém jezdíte, ovšem je jenom půjčený. Brzy si ho však můžete zakoupit a poté patří vám. Další koně si kupujete za Star Coins, některé dostanete při zakoupení Star Rider, ale také si je můžete koupit zvlášť. Cena se mění na plemenu koně a jeho dovednostem. 

10) Co ještě víc?

Samozřejmě je tady spoustu věcí, o kterých se dá mluvit. Ještě jsem neřekla nic o klubech, skupinách, Dark Core a Keepers of Aiden, společnosti GED a spoustě dalších. Někteří už to asi znají, ale ti, kteří se hru třeba teprve chystají stáhnout, no, tak těm nechci kazit potěšení ze hry. Nejlepší je na toto všechno přijít sám.

No a tak to by byl asi ten základ, co bych vám k tomu řekla. Je možné, že v mém stručném popisu možná bude něco špatně, protože tuto hru hraji jenom asi dva týdny. I za tuto krátkou dobu mi však naprosto učarovala, je zkrátka úžasná.
Pro ty, kteří by si chtěli na Star Stable popovídat, přidat se navzájem do přátel a tak, tak vám řeknu pár informací o své postavě, abyste mě mohli na serveru najít.  Takže, já se jmenuji Johanna Swordhurricane a jsem na českém serveru. Spolu se mnou můžete často vidět mé klisny, Jorvického teplokrevníka Springprincess a Jorvického poníka Snowkiss. Moje domovské stáje jsou stále Moorland ( zatím! ). Moc ráda si vás přidám do přátel a seznámím se.
Jinak samozřejmě pište různé dotazy, nebo návrhy na články, budu moc ráda. Omlouvám se, že jsem teď delší dobu nevydala další článek, ale neměla jsem čas, bohužel. Budu se snažit to napravit.
Přeji vám hezký zbytek dne!
AryaXXX

Komentáře

Lucy Lupinová(Bradavice)

Došli oné.... jak sa volajú... smajl ... pluská, no! smajl

Inak, u nás stojí doživotný SR niečo okolo 60-80 eur, takže pre nás je to veľmi veľa, a som si to chcela kúpiť cez mobil, ale na Slovensku sa nedá :(

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.