p a t o s

Blázniviny | 5

Ahoj! Vítám vás u dalšího dílu a díky všem, co to čtou :-D Tak jdeme na to ;-)



......Když se ráno probudila, slunce už svítilo a když koukla na mobil, bylo už půl desáté. Nemohla se dočkat, až jí ta podivná Sieble někam vezme. Ale kam, o tom neměla ani nejmenší potuchy. Oblékla se a šla dolů na snídani. V kuchyni na stole byla udělaná vajíčka, ale ta byla už studená. Vedle nich byl vzkaz od dědy: ,,Barunko, jel jsem do města na nákup a pak na návštěvu ke kamarádovi a vrátím se až večer. Oběd si musíš udělat a k věčeři si můžeš dát zbytek topinek. Buď doma hodná. Jestli chceš, můžeš jít ven. Zamykat nemusíš. Děda" když si vzakaz přečetla, pustila se do už studených vajíček. ,,Hmm.....bude na mě Sieble čekat? Nebo už tam je a čeká na mě už dlouho?" na to dojedla a vydala se k rybníku.


Na stejném pařezu, jako před tím tam seděl David. ,,Ahoj, Davide." David byl opět očima v knize a pak si jí teprve všiml. ,,O, ahoj." ,,Zase čteš tu knížku?" ,,No, ano......je velmi napínavá......" Bára se rozhodla, že mu nebude říkat, že ví, že je budoucí "zachránce" a tak se jen usmála. Pak jí ale došlo, že jí tu knihu přece potom chtěl půjčit...... ,,No nic, já tady na někoho čekám, takže už půjdu......." řekla a chtěla jít k rybníku, ale najednou přiběhl velký pes a Bára se velkých psů bála, tekže si stoupla za Davida a řekla ustrašeně. ,,P - pomoc, t - to je tvůj pes??" ,,Ne, není, ale nemusíš se ho bát." a pohladil si ho na důkaz toho, že není nebezpečný. Bára byla ale pořád ještě nejistá. Pak ten pes někam odběhl a Bára řekla: ,,No tak já tedy už půjdu. Díky a ahoj! David se s ní také rozloučil a opět si začal číst.



,,Sieble? Sieble!!!!" volala, ale Siebla nikde. Ani nejmenší náznak toho, že by tu snad nikde byla. Žáby kvákaly a foukal příjemný letní vítr. Ale Sieble nikde. ,,Ach jo......" povzdechla. A rozhodla se, že půjde domů. A samozřejmě - David už byl zase pryč..... ,,Hmm.... fakt divný....."


Doma si lehla do postele a šla si psát s kamarádkami z Prahy, aby se zabavila. Ale už byla rozhodnutá, že odpoledne skusí znovu jít k rybníku a počkat tam na Sieble.........



Tak snad se líbí i 5. část a zase příště ;-)


                                                                          Vaše: malířka

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.