Osmák Degů

Klec-Vybavení

Nejlepší je klec která je vámi dělaná ale také nevadí když si ji koupíte ve zverimexu :) Terária nejsou moc vhodná kvůli sklu na které se nedá připevnit napáječka,protože když má napáječka přísavky osmáci je můžou rozkousat.


Podestýlka-Nesmí chybět podestýlka.Nejlepší jsou hobliny,piliny a kočičí podklad nejsou moc vhodné protože jsou prašné.

Seno-Na podestýlku dejte trochu sena z kterého si osmáci udělají pelíšek.Seno můžete dát taky do seníčku.

Misky-Měly by být keramické nebo porcelánové.Zkrátka takové které osmáci nerozkoušou a nepřevrátí(můj osmák to i tak rozkusuje a převrací :D - Osmáci ale někdy převrátí i ty nejtěžší) Misky nedávejte na poličky protože je osmáci shodí.

Poličky-By měly být vždycky tak daleko od sebe aby na ně osmáci mohly doskočit.Poličky dělejte ze dřeva.

Větve-Pokud nemáte poličky pořiďte osmákům ovocné větve,které vedou až do stropu klece.Větve můžete dát i když máte poličky.

Napaječka-By měla být dostatečně velká,podle počtu osmáků.Když nemáte napáječku můžete osmákům vždy dolívat vodu do mističky.

Koupelna-Několikrát do týdne dávejte osmákům vanu(šuplík z ledničky,krabici od masa,velkou misku,atd...) s činčilím pískem.Písek musí být kvalitní protože můžou osmáci odmítat se v něm koupat.Do 1 kg se dává 1 čajová lžička Fungistopu-To je zelený prášek na zdravou srst bez plísní a parazitů.Když je vana s pískem v kleci,osmáky hlídejte aby do ní neokusovali nebo do ní tolik nemočili.

Skrýš nebo domeček-není to nutné ale každý osmák ocení něco jiného.Osmáci si většinou dělají pelíšek na dně klece nebo v rohu.Je jen na nich jestli si pelíšek udělají v domečku položeném na dně nebo vedle něj.Nebuďte zklamaní když osmáci nebudou spát ve vašem výtvoru protože někdy jsou osmáci schopní spát na poličkách nebo v domečku který je v horních patrách klece.Domeček by měl být samozdřejmě dřevěný doma dělaný.U domečků v obchodech nikdy nevíte z jakého stromu jsou dělané,nebo jestli nejsou nějak lakované apod...Když nechcete domeček stačí nějaký starý dutý kmen,korek atd...

Minerální kámen-v každé kleci na dně by měl být minerální kámen.Dá se zakoupit ve zverimexu.Je možné že osmákům nebude chutnat, tak ho budou odmítat.V této situaci postačí osmákům Siporex,který seženete ve stavebninách.Obsahuje totiž hodně minerálů a osmákům bude pomalu ubývat.

Kolotoč-Kolotoč není uplně nutný když má osmák velkou klec.Pokud je klec malá kolotoč se doporučuje.


Hračky

Žebříky-Dají se koupit,dají se vyrobit.Osmáci se nejdřív budou bát ale pak na nich budou předvádět atletické kousky.

Hamaka-Zavěšený kus látky za dráty.Osmáci na něm rádi usnou.

Košík s protí-Stačí malý.Osmáky zabavý a mohou si v něm udělat své hnízdo.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Já mojemu osmákovi dávám ruličku od toaletního papíru na kterém jsou ještě ty toal.papíry.Osmák si s tím pohraje a s toal.papíru si udělá pelíšek.

↓ Na obrázku můžete vidět mojeho osmáka jak si pochutnává na oříšku :)


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.