Osmák Degů

Jak si ochočit osmáka

1)Po prvním dnu na ně začněte mluvit.Sedněte si ke kleci a povídejte to co vás napadne.Musí si zvyknout na váš hlas a na vaší přítomnost.Říkejte často také jejich jména ať si je zapamatují.První tři dny se jich nedotýkejte ani se o to nesnažte.Jen jim dávejte krmení.

2)Po třech dnech vezměte nějaký pamlsek a přidržte ho u mříže.Stále mluvte a čekejte až osmák přjíde.To dělejte do doby než si zvykne.

3)Dejte do klece ruku po loket s pamlskem na dlani.Čekejte až osmáci přiběhnou.Věřte že budou zvědaví.Vaší ruku budou okusovat a čichat k ní.Tím ochutnávají jestli jste k jídlu a co jste vůbec zač.Poté na ruku nedávejte pamlsek.Stále tiše mluvte a někdy se je pokuste pohladit u předních tlapiček.Nesahejte příliš na bříško-je to jejich nejzranitelnější místo které jen tak náhodou nevystavují.A na záda také ne jelikož ve volné přírodě čekají nebezpečí se shora.Mohli by se leknout a utéct.

4)Když vám lezou na ruku pokuste se ruku pomalu vytahovat z klece.Když budou osmáci utíkat,nevytahujte ruku úplně.Když zůstanou vytáhněte ji a nechte tak 5 cm od klece aby osmák mohl kdykoli přeskočit zpátky.Můžete si pomáhat pamlsky.Ruku nechte u hrudníku,aby osmák měl s vámi další kontakt.

5)Když se vám povede krok 4 tak máte téměř vyhráno.Nosit se nechají jen někteří osmáci,takže nebuďte zklamaní když vyskočí z ruky.


Výběh po pokoji:

Nejprve pouštějte osmáky po menší části pokoje.Poté plochu postupně zvětšujte.Mezitím lákejte osmáky na pamlsek,když je chcete vrátit do klece ať vám vlezou na ruku nebo do klece.Většina osmáků chodí domů sama(co kdyby tam náhodou bylo krmení).Výběh po pokoji dávejte osmákům před krmením několikrát týdně.Z pokoje vždy musíte před výběhem vyndat předměty,o které nechcete přijít-hlodají do všeho.Osmáci si také nesmí ublížit,takže zejména elektrické vodiče dávejte tam kam se osmáci nedostanou.

↓ Můj osmák+kousek mně :D Jinak ke každému článku přidám fotku mojeho osmáka nebo fotku vyfocenou mnou :)

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.