Nelíbí? Tak to sorry.

V zajetí démonů, aneb bláznivé recenze

Jsem tu dřív, než jsem čekala, že tu vůbec budu. Mám očividně zase tu náladu, kdy bych se nejradši vrátila do dětských let a tenhle blog mi to umožňuje. Ale stejně je to zvláštní a stydím se reálně za to, co jsem sem kdysi psala. Fakt extrém tady se mnou. No to nevadí! Dneska jsem totiž vymyslela takový trošku téma z jiných soudku, než ohledně psaní. Toho bylo na mém blogu zatím dost. Takže jsem se rozhodla psát o tématu, který je mi teď vlastně dost blízký. I když teda jako jsem na platformě mladších slečen a chlapců, tož nemám nejmenší tušení o tom, kdo jako takhle na ty horory kouká nebo ne. Asi to nebude mít úspěch, to si iluze nedělám. Ale i tak se potřebuji tady vykecat, takže děkuji každému, kdo to dočte až dokonce! A držte mi palce, abych znovu přišla na to, jak se sem dávají obrázky. :DD 


Ježiši, mě fakt štve, že to není na prostředku, ale pojďme to ignorovat prosím a pusťme se do toho! :3


Co je vlastně The Conjuring (V zajetí démonů)?

Hodně se sama sebe ptám, jestli je vůbec někdo, kdo tuhle hororovou klasiku jako vůbec nikdy neviděl. Já totiž musím říct, že já sice viděla V zajetí démonů před rokem teprve, protože jsem na to byl moc velkej strašpytel. Ne, fakt, nesmějte se. Já se toho reálně bojím dodnes! :D Nicméně jsem o tomhle filmu fakt věděla od svýho útlýho věku a znám kluka, pro kterýho tohle byla taková klasika jako když každý čtvrtek dávají Ordinaci v růžové zahradě.

Nicméně o čem to teda je? Já nevím, jak to vysvětlit. V zajetí démonů prostě musíte vidět, abyste dokázali říct o čem to je. Sice jsem to viděla, ale neumím to vysvětlit, ale! Už jsem přišla na tu nit, co jsem ztratila před chvílou. Tenhle příběh vypráví o dvou vyšetřovatelích paranormálních jevů, Eda a Lorraine Warrenových (komu by to nedošlo, jsou to manželé, ne sourozenci! :D). Je dobrý si upřesnit, že tito lidé opravdu existovali (oba jsou už ale po smrti) a opravdu paranormální jevy vyšetřovali, ale o tom napíšu třeba příští článek. Stejně nemám nápady o čem jiném psát. A už jsem zase odbočila od tématu. Nicméně série V zajetí démonů je celá postavená na skutečných případech, které Warenovi opravdu vyšetřovali. Jinými slovy jsou to filmy podle skutečných událostí. No všichni známe Hollywood, takže taky všichni víme, že jsou věci trošku přibarvené, ale je dokázané, že se takové věci opravdu děly. (Hezké sny :3 Ne, nebudu si z toho dělat srandu, neboť já potom rozhodně hezký sny nemám. :D)

Teď se vás zeptám... o čem to tedy je? Jestli na to odpovědět neznáte, tak si to prostě vyhledejte na ČSFD, to dopadne líp než mé vysvětlování. Neudržím téma, fakt soráč. :D Ne, jdeme dál radši, než se vostudou propadnu do západního Německa.


Jak velký je svět The Conjuring?

Hodně velký. Fakt extrémně. Ne, jde to samozřejmě. A co za filmy tam tedy patří? Dokonce vám je i seřadím chronologicky! :D PS: Zvýrazním vám díl, který rozeberu, hehe. A nezaručuji správnost čeksých názvů!

The Nun (Sestra)

Annabelle: Creation (Annabelle: Zrození zla)

Annabelle (Annabelle)

The Conjuring (V zajetí démonů)

Annabelle: Comes home (Annabelle se vrací)

The curse of La Llorona (La Llorona: Prokletá žena)

The Conjuring 2 (V zajetí démonů 2)

The Conjuring: The devil made me do it (V zajetí démonů: Na ďáblův příkaz)


Co si mé kritické očko myslí o nejnovějším díle?

No, já tu nechci moc spoilerovat! Takže to vezmu celkem rychle. Upřímně jsem to viděla v originále, takže v angličtině. Pokud to chcete někdo vidět v češtině, tak si budete muset chvílu počkat! Co si o tom tedy myslím?

--> ještě než začnu... tu je trailer!


Anyway už z traileru mi bylo jasný, že to nebude úplně vončo. Něco mi na tom nesedělo, a jelikož miluju tenhle svět The Conjuring, tak jsem si jako říkala, jestli je to špatným filmem (víme jak to chodí s pokračujícími filmy...) nebo jako jenom trailerem. A když jsem se na to dívala, tak je to spíš tím filmem. Asi vás fanoušky trošku zklamu, ale je to fakt z jinýho soudku! 

Začíná to prostředkem případu, ale pro film je to začátek. Jestli mi rozumíte. Je to hodně zvláštní. I ten případ samotný, jelikož mi to trošku připomíná trošku nějakou kriminálku. Nejsou to ty standardy, co my fanoušci vyhledáváme. Laťka byla nastavená dost vysoko a třetí díl Conjuringu jí opravdu ani zdaleka nedohnal.

Jak už jsem řekla, nechcu tu spoilerovat. Takže poslední věc, co k tomu řeknu je to, že si mě film získal něčím jiným, než zápletkou. Strašně moc momentů mezi Edem a Lorraine Warrenovými. Já tyhle dva úplně miluju a v podání Very a Patricka jsou prostě naprosto božácký. Takže naprostý plus za mě! Jedinej důvod, proč bych kvůli tomu koukala i na čtverku kdyby náhodou. :D


Gratuluji, právě jste promarnili své drahocenné okamžiky života na tomto článku, který vám toho moc neřekl! No, snažila jsem se odměnit kontent, jelikož tyhle věci mě extrémně baví. Takže příště třeba skončím zase na nějakém nadpřirozenu, kdo ví! Nicméně doufám, že se vám článek líbil a budu moc ráda, když mi svůj názor na tuhle sérii napíšete do komentáříků! :3

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.