Nelíbí? Tak to sorry.

Typy na knížky (1. díl)

Ahoj zase u článku. Budu dělat typy na knížky a já bych teďka dávala sériové knížky, ale jako po jednom, jestli chápete. Příklad: 1. díl Harry Potter a kámen mudrců, v dalším díle by bylo Harry Potter a tajemná komnata. Tak snad chápete XD. No nic jdeme na to. :D Ale upozorňuji text prozrazuje určitou zápletku knihy.


1. Čarodějnice z HEX HALL

Tato knížka patří do trilogie a je jejím prvním dílem. Tady se setkáme s mladou čarodějkou Sophii Mercerovou, která studuje na škole HEX HALL s ostatními podsvťany (upíři, vlkodlaci, víly a čarodějky). Tato škola je něco jako ústav "pro zlobivé podsvěťany". Sophie dostane za spolubydlící upírku Jennu. Dále se tam seznámí s kouzelníkem Archerem, kterého i později miluje. S Taylor (dívkou, která se mění v jaguára), s vlkodlačicí Beth, s vílou Nauciesa a taky s trojicí temných čarodějek Elodií, Annou a Chaston. Sophie potom zjistí, že patří meti temné čarodějky, ale je v tom více než si myslí. Někdo začne vraždit temné čarodějky. Všichni budou obnivovat Jennu, protože je jediný upír na škole. Sophie se pak bude učit kouzlit od své dávno mrtvé prababičky Alice. Vezme s sebou i Elodii. Ale to co se na konci dozví bude ještě několikrát horší než bylo zjištění, že je temná čarodějka. Zjistí totiž, že byla její babička démon a to znamená, že se to dědí a Sophie je jen z části démon, ale pořád je démon. Alice pak zabije Elodii pro svou větší moc a Sophie, která chce nad Alicí zvítězit si vezme poslední část Elodiiny magie.A pomocí kouzel a démoního střepu, který  jedině zabije démona, Sophie porazila svoji prababičku Alici, která se pokusila zavraždit temné čarodějky.


2. Hunger games: Aréna smrti

Tady v té knížce se setkáme s Katniss Everdenovou, Primrouse Everdenovou, Peetou Mellarkem, Haymitchem, Cetkie, Hurikánem a spoustu dalších. Katniss se svojí sestrou Prim bydlí ve 12. kraji a všem dvanácti krajům vládne hlavní město Kapitol. Každý rok se vybíra s každého kraje jedna dívka a jeden chlapec v období od 12-18 let do Hladových her. Katniss je 16 a tak má větší šanci, že jí vyberou, ale Prim je jen 12 a má asi tak 4 krát menší šanci, že jí vyberou. Ale když se blíží osudová sklizeňa vyberou Prim, tak Katniss ani trochu neváhá a přihlásí se jako dobrovolnice za svojí menší sestru. Do arény půjde s Peetou, kterého ze začátku nenávidí, ale nakonec se do něj i trochu zamiluje. Katniss se ze začátkusnaží vyhrát, ale když uslyší hlášení, že můžou vyhrát dva, tak neváhá a vydá se hledat Peetu, po cestě si najde luk s šípy. Setká se s dvanáctiletou dívkou Routou z 11. kraje, která Katniss naučí využívat reprodrozdy. Nakonec Routa umře a Katniss se vydá dál hledat Peetu. Nakonec ho najde s těžce zraněnou nohou. Do konce Hladových her se o něj stará, aby zůstal na živu a když už to vypadá, že vyhráli, tak se ozve že může opět vyhrát jen jeden, ale ani jeden nechce zabít toho druhého a tak Katniss vyndá Rulík zlomocný a rozhodnou se ho s Peetou sníst spolu ve stejnou chvíli, ale hlas se ozve znovu, že se vítězem stanou oba. Peeta kvůli svému zranění přijde o nohu, ale oba dva se zpokojeně vrátí domů do 12. kraje ke své rodině.




3. Nástroje smrti: Město z kostí

Tato kniha vypráví o dívce jménem Clarrisa Fairdlichová (Nebo jak se to píše), která se svým nejlepším kamrádem Simonem jdou do klubu jménem Pandemonium. Tam Clary uvidí dívku v bílých šatech a dva ozbrojené chlapce, nikdo jiný je nevidí, ale ona jo. Proto se za nimi vydá, aby našla další informace. Jde do skladu, kam před chvílí viděla jít tu dívku v bílých šatech a schová se tam za nějaký roh. Hned za ní přijdou ti dva chlapci a společně se tam snaží zabít démona, ale jelikož Claryneví o co jde, tak je v půlce zastaví. Teď už znala jejich jména dívka byla Izzabela, bloňďatý kluk byl Jace a černovlasý kluk byl Alec. Dohromady jí vysvětlili že jsou lovci stínů a zabíjejí démony a podsvěťany porušující Dohody (pravidla). Potom démona jednoduše zabili a Clary se Simonem odešli z klubu domů. Další den se Clary se Simonem šli do kavárny, ale Jace se tam znovu objevil a zase ho nikdo neviděl, kromě Clary. Clary potom zjistí, že někdo unesl její matku Jocelyn a tak běží domů, ale najde tam jen démoního ještěra Zkázonoše, který na ní zaútočí, ale Jace jí pět zahrání a přinese jí do Institu (místo kde bydlí New Yorčí lovci stínů) kde jí vylečí od démoního jedu. Clary pak zjišťuje co je zač. Je také lovcem stínů, ale její otec je veliký nepřítel ostatních a nese jméno Valentýn Morgenstern a její pravé jméno je tedy Clarrisa Morgensternová. Valentýn chce pohár smrti a když ho dostane, tak vrátí Clariinu matku Jocelyn. Clary opravdu ten pohár smrti získá, ale Valentýn unese s pohárem i Jace. Clary nic jiného nezbývá než poprosit Luka o pomoc a jeho vlčí smečku také. Clary nakonec zjistí, že je s Jacem sestra a Jace je její bratr. Potom se všichni vrátí zpátky do institutu, ale nikdo neví jak probudit Jcelyn z neznámého spánku.

 



Tak snad se líbilo a já se svámi loučím, tak ahoj u dalšího článku. ;)

Komentáře

kočička 1(Magical World)

Hunger Games Aréna smrti jsem četla i viděla film a zbytek zatím nějak nechci číst/vidět. Měla jsem totiž co dělat abych přečetla Arénu smrti, a tak nevím, co mě čeká dál (naštěstí) a vědět to nechci, mohlo by se stát, že bych v půlce přestala.

kočička  1To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Fajn tipy, dobře napsaný článek. Jenom je škoda, že prozrazuješ celý děj i jak knížka dopadne. Někdo, kdo tu knížku ještě nečetl, by si ji třeba chtěl přečíst a být napnutý až do konce, jak knížka skončí. Ale jinak pěkný článek =)

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.