Na čtení

Za úplňku 1

  •  V pokoji bylo temno. A na poseli spala dívka s temně rudými vlasy, které ji cuchal lehký vánek proudící sem otevřeným oknem. Dívka nespala klidně, pořád se převalovala, něco mumlala a tiše sténala. Ve tmě zasvítili žluté oči a bylo slyšet šustění šupin. Na světlo měsíce kulatého jako safír a zářícím stříbrem se vplazil černý had s dračí hlavou. Pomalu se plazil k posteli, kde spala dívka. Když byl u postele, začal se plazit po noze nahoru. pak obmotal svůj ocas kolem dívčiny ruky, odplazil se na chodbu a spící dívku táhl za sebou. Had se vplazil do komory, kde se zastavil před starým zrcadlem a silně zasyčel. ,,Co to ...." zamrkala rozespale dívka, kterou hlasité syčení probudilo, ale jakmile uviděla hada probudila se rychleji než kdyby vypila půl litru kofoly. Začala sebou házet ,ale to už se had vplazil do zrcadla. Dívka se zachytila za rám zrcadla najednou ji začali bolet a tuhnout prsty – zrcadlo se začalo vracet do původního stavu. Pustila se. Had ji za sebou táhnul dál. Povrch země, po které ji táhl vypadala jako mramor, akorát že černý. Proto tam byla tma jak v pytli - no spíše jako uprostřed zrcadla. Had ji po dlouhé době dotáhl na kruh světla, který tam vnikal štěrbinou ve stropě a odplazil se pryč. 
  • ,,Hej" volala dívka: ,,Je tu někdo?". Ze všech stran se ozývalo syčení. ,,Haló".
    Za sebou uslyšela, že je syčení silnější a tak otočila hlavu.Byl tam ten černý had s dračí hlavou, co ji sem dovlekl. Tyčil se tam na úrovni její hlavy a tak rychle jak to měl v reflexech ji kousl do ramene.
    Dívce se zatočila hlava, zalapala po dechu, zatmělo se jí před očima a to bylo to poslední co si pamatovala.
     
    Probudila se s velkou bolestí všech svalů a první, co uviděla byl strop jejího pokoje.
    ,,Naštěstí to byl jen sen" Oddechla si a vstala z postele. Najednou se jí zatočila hlava. Tak že ztratila rovnováhu a musela s opřít o postel. Vyšla na chodbu, točila se jí hlava a bylo jí blbě Když došla do kuchyně tak už její máma byla na nohou a chystala snídani.
    ,,Dobré ráno, Marky," otočila se :,,Jak si se..."zastavila se uprostřed věty.
    ,,Marky, co se ti stalo?" řekla  její mamka 
    Nic, jen je mi blbě, bolí mě celé tělo a zdál se mi horor. Chtěla odpovědět Markéta, když si všimla, že má na pravém rameni krvavý šrám dlouhý asi 12 centimetrů a zkrvavený bok což bylo divné protože ji ten had kousnul jenom do levého ramene. Udělalo se ji zase blbě, zatočila se jí hlava  a poslední, co slyšela bylo jak máma volá sanitku.
     
    Probudila se a všechno kolem bylo bílé, usoudila, že je nejspíš v nemocnici. Do pokoje nakráčel doktor s blonďatou sestřičkou a vřele se na Markétu usmál:
    ,,Á konečně si se probudila, máš tady návštěvu" a pak dovnitř vpustil rodiče s bráchou.
    ,,Co se stalo?" zeptala se Markéta.
    ,,Víš Marky" začala máma ,,Po tom co si omdlela přijela sanitka a odvezla tě, doktor říkal že rány nejsou hluboké a koncem týdne tě pustí domů."
    ,,Super" usmála se Markéta.
    Do pokoje přišel jiný doktor a řekl, že by pacientka potřebuje klid, že stejně ještě musí zkontrolovat krev. Když rodiče s bráchou nedobrovolně odešli, přišel doktor k Markétě a odebral ji krev.
    • ,,Teď by ses měla prospat" řekl doktor.
    • Markéta jen přikývla, zakryla se peřinou a hned spala. Druhý den jí oznámili že má velkou otravu krve a že musí brát antibiotika, z čehož Markéta nebyla moc nadšená. Další den se v nemocnici zastavila policie a chtěli vědět, co se jí stalo ,ale z toho co jim povyprávěla nikdo nebyl moudrý. Týden na to ji propustili, ale musí chodit každý týden na prohlídky.


    Uplynul měsíc a v pokoji bylo temno. Na posteli ležela Markéta které obvazy z ramena a boku už sundali, na rameni zůstala jen úzká jizva která by se měla podle doktora za pár týdnů ztratit. Otevřeným oknem vnikal do pokoje vítr a cuchal jí vlasy. Markéta spala neklidným spánkem, pořád se převalovala, něco mumlala a trochu sténala. Ve tmě se zaleskly žluté hadí oči.

    Nový komentář

    Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.