MyMagicWorld

OTMA

Ahojky, možná jste někdy četly nějaký článek na mém blogu, kde byla zmíňka o OTMA. Netušíte, kdo to byl? Let's read!

Olga, Tatiana, Marie a Anstázie byly čtyři dcery posledního ruského cara Mikuláše a carevny Alexandry. Na trůn se však nechystaly, carovým nástupcem měl být jejich mladší bratr Alexej.

 

Olga Nikolajevna se narodila 15. listopadu 1895 na Petrodvorcích jako nejstarší dítě carského páru. V dětství prý byla ošklivá (mě se nezdá), ale vyrostla z ní krásná mladá žena. Byla tvrdohlavá, citlivá a empatická. Měla ráda knihy a občas myšlenkami unikala do svých vlastních světů. Onu osudnou noc zemřela mezi prvními v pouhých 22 letech.

 

Tatiana Nikolajevna se narodila 10. června 1897 na Petrodvorcích. Prý byla nejvyšší a nejkrásnější z dcer (i když mě se líbí všechny). Byla společenská, mateřská a obětavá. Ze svých sester se nejvíc podobala své matce, byla taky miláčkem rodičů. Prý když se střílelo onu osudnou noc, snažila se ochránit své mladší sestry tím, že si na ně lehla, aspoň tedy nemusela být svědkem jejich o dost horšího konce, bylo jí 21 let.

Marie Nikolajevna se narodila 26. června 1899 jako třetí a i docela nechtěná dcera. Jako se její sestry podobaly spíše matčiným předkům, Máša byla po ruských carech. Byla dobrosrdečná a silná duchem. Pro svou rodinu byla v těžkých chvílích oporou. Nejvíc času trávila se svou mladší sestrou Anastázií, se kterou i sdílela pokoj. Jakého soucitu se ale Marii onu osudovou noc dostalo? Žádného, zemřela v 19 letech.

Anastázie Nikolajevna se narodila 18. června 1901 jako nejmladší a opět nechtěná dcera. Nastěnka si však dokázala pozornost vydobýt! Byla malá, mrštná, často lozila po stromech a nikdy neplakala - jako kluk, kterého si rodiče tak přáli. Jestli Marie dokázala člověka povzbudit, Anastázie ho zase spolehlivě rozesmála. Byla dobrá na divadlo a nebyla vůbec stydlivá. Občas se jí přezdívalo rarášek. Pokud nebyla hezká (což ona jo), byla roztomilá. Tu noc zemřela skoro poslední v pouhých 17 letech.

 

17. července 1918 byla carská rodina a její věrní zastřeleni na příkaz Lenina popravčím komandem ve městě Jekatěrinburg. Marie a Anastázie byly dokonce ubodány bajonety. Poslední zemřel carevič Alexej, kterému bylo pouhých 13 let. Vyvraždění Romanovců zde nazývám osudová noc. O týden později "osvobodily" město československé legie. Bylo to však bohužel moc pozdě pro cara a jeho rodinu.

Těla byla nalezena až o 80 let poději. Několik lidí se dokonce vydávalo za carovy děti. Možná znáte pohádku Anastázie od Disneyho, která je právě o téhle Anastázii.


Zajímám se spíš o jejich život než smrt. Pokud vás tenhle příběh zaujal, budu ráda za čtení mé Wattpad knížky carových dcerách, které se občas podle začátečních písmen podepisovaly OTMA. 

Chcete-li další články o velkokněžnách Olišce, Táňi, Máše a Nastěnce stačí napsat do komentářů.


A pokud chcete vědět, které se podobáte hlasujte prosím v mém výše zmíněném článku.

Díky za přečtení, ahoooooooooooooj!




Komentáře

stefancarl

Students assignment help offers a 10% discount on the first registration of every user in assignment writing services. Get the help of an expert on assignment help UK in your assignment today and get this offer now. If you have any query you can mail us on info@studentsassignmenthelp.com.
https://www.studentsassignmenthelp.com/uk

stefancarlTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.