My Little Blog

Dívka ohně 4/Evi Bj. spisovatelka

Vendy si znepokojeně sedla na židli a její táta jí řekl:„Takže, jak si se sem dostala a proč..." „To je jeden příběh" řekla Vendy a pokračovala:„ Nevím jak dávno jsem se ve škole naštvala, protože po mně Kristýna hodila houbou a měla jsem od té doby jeden pramínek červený. Pak jsem se několikrát naštvala na ségru, ale nic se nestalo. Až dneska jsem se naštvala na jednu holku a najednou mi začaly hořet vlasy a měla jsem 1 polovinu červenou. Máma mě vzala ke kadeřnici a ta mi to obarvila, ale doma jsem je měla opět rudé. Potom mi ségra ukradla čepici a to jsem měla celou hlavu červenou. Pak si máma myslela, že si z ní dělám srandu, ale já doopravdy nevím co to je. A pak mě odvezla sem." „Vidím, že se o moc nespravila. No tak jdi do obýváku a vyndej si věci. Ale nevím jak to bude ze školou, když je teď konec května." řekl táta, zvedl se a někam odešel. Vendy našla obývák. Naproti ní stála veliká skříň, vedle dveří sedačka a naproti sedačce televize. Vendy položila kufr na pohovku a začala vybalovat. Vybalila si tepláky a triko, do kterých se převlékla. Její táta potom přišel a řekl :„Volal jsem jednomu kámošovi a ten říkal, že je tu nedaleko škola, takže tam zítra prostě půjdeš." „Ale já nejsem přihlášená." odsekla Vendy. „Hele nehudruj, můžeš bejt ráda, že něco pro tebe dělám." a zmizel. Vendy si sedla na sedačku a koukala do prázdna. Nevěděla, co má dělat. Táta jako velký sympaťák moc nevypadal a vypadalo to, že se o nikoho ani nechce starat. Koukla se na hodiny. Bylo půl jedenácté večer. Vendy po 5-ti minutách spadly víčka a usnula.

Druhý den se ráno probudila. Bylo 9 hodin. Vendy sebou cukla. Vždyť zapomněla na školu! A budík si taky nemohla natáhnout, protože jí máma sebrala mobil. Vendy ze sedačky vypálila jako trysk a šla do koupelny. Bleskově si ve vaně vyčistila zuby (ano, ve vaně, jakože ten její táta nemá umyvadlo xD) a v tu přišel její táta. Zaburácel :„Jak to, že nejsi ve škole!" „Já já já nemám bud-budík" koktala Vendy. „Jestli ihned nevypálíš do školy, můžeš si rovnou sbalit! Čau!" zařval táta a Vendy s brekem vyběhla z paneláku. Nevěděla kam běžet, tak šla kam jí nohy vedly.

Přiběhla k nějaké lavičce, tak si na ní sedla. Měla strašný vztek. Najednou uviděla plameny před očima. Najednou se před ní objevila paní. Byla v červených šatech, měla stejně rudé vlasy jako Vendy a na obličeji měla takové ohýnky. „Vendy, tak jsem si pro tebe přišla!" zvolala a Vendy sebou cukla: „Co jsem udělala?" „Pojď se mnou a vysvětlím ti to." Vendy vstala přišla k paní a najednou se zablýsklo a....

Hah dneska vás nechám napnuté. Pokračování možná vyjde asi v neděli nebo ve čtvrtek, uvidím podle času

Čau!

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.