Můj pes Ervin a já

Recept na palačinky

Palačinky pro mě představují, mimo jiné, nostalgii dětství. Vždy si při jejich konzumaci vzpomenu na ony letní prázdniny, kdy nám naše babička tuto laskominu často dělávala. A tak jsem dlouho hledal recept, který by se k jejím palačinkám, alespoň přiblížil. Našel jsem ho poměrně nedávno. U rodiny, však slaví velké úspěchy, takže budu doufat, že zachutná i vám!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ingredience:


1 hrnek hladké mouky
2 hrnky mléka
1 vejce
Cukr, podle vlastních preferencí, já většinou dávám tak dvě lžičky, protože výsledné palačinky stejně ještě potírám sladkou marmeládou
Špetka soli
Nějaký tuk na pečení, já nejradši používám slunečnicový olej


Postup přípravy těsta:


Do větší misky nasypeme hrnek mouky. Tuto mouku je lepší přesít, protože v těstě pak můžou být hrudky. Tento krok však není nutný! Přidáme cukr a špetku soli. Následně do směsi přilijeme dva hrnky mléka a jedno vejce. Vše důkladně promícháme, nejlépe pomocí metličky. Plně promíchané těsto by mělo mít poměrně tekutou konzistenci.


Pečení:


Na pánvičku nalijeme olej (nebo jiný tuk) a chvíli počkáme, než se ohřeje. Do pánve nalijeme tolik těsta, kolik pokryje její dno. My máme poněkud větší pánev, takže já většinou volím jednu naběračku. Palačinku otáčíme až tehdy, kdy je její svrchní část upečená, respektive v momentě, kdy už není tekutá. Jinak by se nám palačinka roztrhla. Po obrácení palačinku pár minut pečeme z druhé strany a následně jí můžeme vyndat z pánve. Nyní ji servírujeme s marmeládou, nebo skořicovým cukrem.



Fotky výsledného produktu žel nemám, protože vždy hned zmizí. :D 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.