Můj pes Ervin a já

Moje zkušenosti na Wattpadu

Před pár týdny jsem se jako mnohdy před tím nudil a řekl si. „Hele neustále píšeš ruzný povídky, který si stejně nikdo nepřečte, co takhle kdyby si to dával na Wattpad?“


Chvíli jsem nad touto myšlenkou polemizoval. Zvažoval jsem její pro a proti, a nakonec si řekl. „Tak proč ne, tam si to taky nikdo nepřečte, ale ok.“ I jsem začal s přihlašováním. Jak by se dalo předpokládat nebylo to nic těžkého. Po zadaní emailu, uživatelského jména a hesla mě přivítala obrazovka, oznamující, jestli svůj účet zakládám za účelem četby, či psaní. Já sebevědomě klikl na kolonku psaní a po následném vyplnění čtenářských preferencí jsem se stal vlastníkem osobního Wattpad účtu.


Samozřejmě jsem hned přidal některé ze svých povídek. Nicméně jsem se nespokojil jen s rolí nezasvěceného autora a rozhodl se obhlédnout svoji konkurenci. Při svém krátkém průzkumu jsem našel mnoho zajímavých autorů a děl, o kterých bych se zde v rychlosti rád zmínil.


Například jsem objevil mnoho fanfikcí s tématikou Harryho Pottera. Proti těmto příběhům ve své podstatě nic nemám, tedy pokud se samozřejmě nejedná o takzvané Snarry (Neboli Snape X Harry), jehož existence mě nikdy nepřestane překvapovat. Jako další jsem zde našel příběh, kde se hlavní hrdinka snažila zhubnout. No řekl jsem si to nebude nic hrozného. Jak jsem se však zmýlil. Hlavní hrdinka zhubla přes deset kilo za necelé dva měsíce (jenom tím že začala dělat jógu a omezila čokoládu). Nejsem sice doktor, ale řekl bych, že takto rychlý úbytek na váze není zdraví a v jejím režimu prakticky ani možný.
Dále jsem byl svědkem velikého množství používaných emotikonů, které svou délkou často předčilo samotný text, nebo že mnozí místo slovného popisu postav používali obrázky náhodných lidí, které našli na Googlu. Nicméně nic z výše uvedeného mě nemohlo připravit na fakt, že jsem našel fanfikci na seriál Ulice. A upřímně nevím, jestli je horší fakt, že něco takového vůbec existuje, nebo že měl tento výtvor přes 42 částí. Osobně jsem neměl dostatečnou dávku odvahy a času, abych si dané dílo přečetl, nicméně tohoto činu absolutně nelituji.


Na závěr bych ještě zmínil, že moje povídky se, jak jsem ostatně i předpokládal, nestaly hitem. Osobně mi to nevadí, protože svoje dílka píši prakticky jen pro sebe, a nezáleží mi, jestli si je někdo přečte. 


Wattpad - pro případné zájemce

Komentáře

Lucy Lupinová(Bradavice)

Tak to s tými fanfikciami ešte nie je tak hrozné, podľa toho čo tu čítam... keď si uvedomíme, že niekto píše aj fanfikcie na Shreka, a mne sa podarilo nájsť aj Hamlet x reader...
A čo sa týka neúspešnosti poviedok, netreba si nad tým lámať hlavu, každý začínal od nuly, kniha čo píšem už asi dva roky mala úplne málo prečítaní, teraz mi chodia upozornenia, že si ju do reading listov pridáva čoraz viac a viac ľudí... treba tomu len dať čas.

Lucy LupinováTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Na Wattpadu se najde spousta kvalitních děl, ale bohužel i odpadu. Navíc je pravda, že ten odpad se zobrazuje jako první při vyhledávání. Začátečníky to odradí, protože si myslí, že na Wattpadu nic dobrého není.
Což není pravda, stačí hledat. Nejlepší je přidat se do skupiny na fb (existují ale i stránky na ig), kde si někteří autoři dělají reklamu. Stačí si přečíst popis a rozhodnout se, zda stojí za to kliknout na odkaz.
Taky přímo na Wattpadu existují různé projekty, díky nimž lze objevit mnoho úžasných příběhů. Stačí si vybrat.
Doporučuji se taky porozhlédnout mezi slovenskými autory. Ti jsou u nás trochu opomíjení a najde se mezi nimi i několik fakt dobrých autorů.

Jinak souhlasím s těmi ff. Některé mají i dobrou formu, ale to téma...

Butterfly340To se mi líbí +4 To se mi nelíbí

NáruživýBagristaVIP(Pošetilá Bageta)

Butterfly340: Absolutně souhlasím, při svém hledání jsem narazil i na mnoho dobrých děl (které tu však neuvádím) a všiml jsem si, že se jim často nedostává takové lásky, jakou by si zasloužili.
Jinak moc děkuji za všechna doporučení, určitě se na ně podívám.

NáruživýBagristaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.