Můj blog ♥

Indiánský horoskop

Vydra
20. ledna — 18. února

Symbol změny k lepšímu, ztělesnění naděje.

Totem Vydry přináší životní optimismus, elán, aktivitu a pracovitost. Životní překážky jsou pro Vydru výzvou ke hře, v níž se nemíní vzdávat. Vydra je pevná, silná, má v každé situaci neutuchající smysl pro humor. Jako společník je všude vítána a má plno přátel. Snadno navazuje vztahy. Přátele v nouzi neopouští a je jim velkou oporou.Vydru snadno zaujme něco nového, vrhne se na to s veškerým zápalem, ale stejně snadno dokáže věc opustit.



Vlk

19. února — 20. března

Totem Vlka je spojován se severem, zimou a nocí. Je to tajemné, tiché a plaché zvíře. Nevyplácí se podceňovat jeho velikou sílu a pevný stisk zubů.

Vlci jsou velmi citoví, jemní a plaší lidé. Nade vše si cení lásky a jsou také hluboké lásky schopni. Své city skrývají a často se drží stranou. Kromě lásky touží Vlk také po nezávislosti – pokud nemá v lásce úspěch, může se stát, že po prvním nezdaru zůstane navždycky sám.Je vášnivý, štědrý a laskavý. Pokud je odmrštěn, velmi trpí a vzácně se může i mstít.



Sokol

21. března — 19. dubna

Ztělesnění vzletu, zázračné moci a slunce, symbol vítězství.

Totem Sokola přináší na svých křídlech svobodu a záruku vysoké morálky. Lidé v něm narození bývají stateční a pohotoví, schopní bleskové reakce. Neváhají kout železo, dokud je žhavé. Jsou to rození vůdci, schopní najít řešení i v těch nejsložitějších situacích.Bývá samolibý a někdy i poněkud povýšený.



Bobr
20. dubna — 20. května

«Vem na sebe odpovědnost, přizpůsob se situaci, překonej sám sebe a všechny zachraň“ – to je Bobrovo heslo.

Indiáni věřili, že Bobr vládne kouzelnou silou, která mu umožňuje stavět složité stavby. Jeho schopnost přizpůsobit si prostředí vlastním potřebám je ohromovala.
Bobr je fantastický pracovník: rozvážný, maximálně efektivní, zručný, vynalézavý a zároveň strategicky myslící.Bobr je pracovitý a vytrvalý, neuhýbá z cesty, na níž se dal. Bývá šetrný a praktický.



Jelen
21. května — 20. června


Ztělesnění tajemné lesní síly. Bývá spojován s posvátným Stromem života.

Umí být nehybným, tichým, moudrým a prozíravým pozorovatelem. Na dálku vycítí pouhý náznak sebemenšího nebezpečí. Dovede také skvěle promluvit. Je rozený diplomat.Působí vznešeně a zároveň je velmi milý. Dovede bavit společnost. Snadno se seznamuje, snadno okouzlí.



Datel
21.června — 21. července


Symbol lásky, pokory, obětavosti a trpělivosti.

Nesmiřitelný odpůrce chaosu a zloby. S velkým nasazením i sebezapřením usiluje o soulad a dobré vztahy.

V indiánské tradici to nejjemnější a nejtaktnější stvoření. Léčitel, kterému je dáno spatřit skrytou příčinu neduhu. Naprostý empatik. Dokonalý posluchač, který vždy bude na vaší straně, až budete potřebovat pomoc.Tyto vlastnosti dělají z Datlů skvělé rodiče, vynikající přátele a neselhávající partnery. Jsou velmi oddaní a velmi romantičtí.



Losos
22. července — 21. srpna


Losos symbolizuje sílu osobnosti, nepřekonatelné sebevědomí, nezměrnou energii. Mezi severoamerickými Indiány byli lidé z totemu Lososa často náčelníky, vůdci válečných a loveckých výprav.Sebedůvěra lososích lidí nezná mezí. Jsou to bojovníci, který každý tlak zdolají ještě větším tlakem. Rození vůdci kolektivu, vedoucí pracovníci. Někdy je sebedůvěra zavádí až k pocitu neomylnosti a nadřazenosti.




Medvěd
22. srpna — 21. září


V indiánské tradici nejposvátnější zvíře. Symbol bezedné síly a neohroženosti, samostatnosti a nezávislosti.Svou sílu nijak nepředvádí. Člověka z totemu Medvěda nepoznáte na první pohled. Pokud se však probudí jeho skrytá medvědí síla, jdou všechny žerty stranou. Mocná vnitřní síla bývá doprovázena velkou tvrdohlavostí.Je trpělivý, rozvážný, pragmatický a metodický.



Havran
22. září — 22. října


Narozdíl od evropské tradice je Havran v severoamerické indiánské kultuře symbolem idealismu a společenského bytí. Má schopnost prohlédnout lidskou duši skrz naskrz a zjistit, co ji trápí. Umí léčit a vracet do života.

Havraní lidé mají často schopnosti ideových vůdců a kazatelů.Je upřímný, pravdu umí říci aniž by urazil, je trpělivý a tolerantní.




Had
23.října — 22. listopadu


Symbol pronikavé intuice a hloubavé moudrosti.

V totemu Hada se rodili šamani. Hadí lidé jsou lidé duchovní, obdaření nadáním odhalit i to nejskrývanější tajemství.Had je vytrvalý a úporný ve své cestě k cíli. Neuznává žádné překážky a je schopen padnout vyčerpáním.Had je neúprosně přímý, nezná vytáčky ani kompromisy. Někdy mají Hadi sklon k náladovosti.


Sova
23.listopadu — 21. prosince


Symbol moudrosti a dobra, hlasatelka ušlechtilých ideálů. Často silně individualistická.Sovy jsou otevřené a vždycky hrají fér. Jejich nedostatkem bývá pýcha – jsou o své moudrosti a pravdě často příliš přesvědčené,

Indiánská tradice hovoří o Sově také jako o tvoru se sklony k riziku a dobrodružstvím. Soví lidé se rovněž vyznačují velkou mrštností a obratností.




Husa
22.prosince — 19. ledna


Symbol energie, neskutečné píle, ctižádostivosti a úspěchu.

Pokud chcete realizovat nějaký ambiciózní projekt, zvolte si za společníka Husu. Husa nemá rychlý rozjezd, všechno mnohokrát uváží a promyslí. Když už se ale jednou vznese, nic ji nezadrží.Husy jsou úspěšnými obchodníky a sportovci. Dokážou být pozornými přáteli a starostlivými rodiči. Na co sáhnou, to se jim díky jejich vlastnostem daří.






Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.