Mixmeyou

Jak přemluvit rodiče aby vám koupily psa?

HAFLO!

dnes vám řeknu jak přemluvit rodiče aby vám koupily psa!(našla sem to na strance není to ode me jen kdyby jste se ptali)


Způsob 1 z 3: Ukažte výhody toho mít psa


1
Řekněte jim, že mít psa vás přinutí strávit více času se svojí rodinou. Rodiče rádi slyší o času stráveném rodinou a méně rádi o veškerém času, který trávíte mimo domov s vašimi přáteli, nebo času, který strávíte zavření ve svém pokoji u počítače. Zkuste vykreslit rodičům obrázek rodinného života a přesvědčte je, že mít psa vás přiměje trávit více času kolem domu a tudíž více času s nimi.
Řekněte jim, že mít psa může být zábava pro celou rodinu – můžete spolu chodit na procházky do parku nebo si udělat na zahradě rodinné grilování a házet psovi frisbee.
Nechte je představit si, jak milé bude udělat si rodinnou večeři se psem po vašem boku nebo filmový večer se psem sedícím u vašich nohou.




2
Řekněte jim, že mít psa váš přiměje strávit více času venku. Jsou vaši rodiče otrávení veškerým časem, který strávíte o samotě ve svém tmavém pokoji, zírající do počítače nebo hrající videohry? Říkají vám pořád, abyste šli ven a užili si sluníčka? Pokud ano, řekněte jim, že když budete mít psa, tak vás to přinutí trávit víc času v parku, na sluníčku a budete více v pohybu místo psaní zpráv svým přátelům nebo cpaní se nekvalitními potravinami.
Řekněte jim, že mít psa vám pomůže odpoutat se od virtuálního světa, ve kterém jste vy a všichni vaši přátelé uvízli – budete mít jednodušší dospívání nebo dětství venku, se svým nejlepším chlupatým kamarádem.


3
Ukažte jim, že mít psa může vylepšit vaše mentální zdraví. Mít psa je terapie – je obecně známo, že lidé, kteří vlastní psy, žijí déle a jsou šťastnější. Pes pozná když jste rozrušení a může váš uklidnit ve stresových chvílích. Psi jsou velmi intuitivní stvoření, která přesně ví, jak povzbudit svého páníčka. Možná vaši rodiče tráví spoustu času v práci – řekněte jim, že mít psa v domě není jen pro všechny uklidňující, ale také vám může pes dělat společnost, když jsou pryč.



5
Dokažte jim, že mít psa vás naučí zodpovědnosti. Ačkoli už byste měli předvést zodpovědnost, abyste rodičům dokázali, že jste schopní starat se o psa, řekněte jim, že mít psa vás udělá ještě více zodpovědnou a opatrnou osobou až budete za pár let směřovat na vysokou školu nebo univerzitu. Tady jsou důvody:
Mít psa vás naučí dodržovat návyky. Budete ho muset krmit, venčit a hrát si s ním v určitou dobu.
Mít psa vás donutí chodit dřív spát a dřív vstávat, abyste ho mohli vyvenčit. Žádné ponocování u počítače nebo televize do tří hodin ráno.
Mít psa vás naučí význam odpovědnosti za dalšího tvora.


6
Ukažte jim výhody konkrétního psa, kterého chcete. Měli byste se porozhlédnout a zjistit, které plemeno chcete a jak a kdy ho můžete dostat. Neříkejte jen „chci psa!“ Místo toho řekněte, „Chci čokoládového labradorského retrívra“ nebo jakoukoliv jinou rasu, která se vám líbí. To prokazuje, že jste investovali čas a úsilí a zamysleli se, jaký druh psa vlastně chcete a jaké výhody vám a vaší rodině přinese. Tady jsou věci, které byste měli o svém vysněném psovi vědět:
Řekněte jim o silných vlastnostech konkrétního plemene. Je známe pro snadný výcvik, obrovskou loajalitu nebo prostě neskutečnou roztomilost?
Řekněte jim, jaký výcvik a péči tento pes potřebuje. Ukažte jim, že už víte co dělat, až nastane ten čas.
Řekněte jim, jak psa získáte a kolik to bude stát.
Pokud jste si vyhlédli konkrétního psa a máte jeho fotku, nebo fotku jiného psa stejného plemene, ukažte obrázek rodičům. Mohou pak být soucitnější. Kdo může odolat fotce roztomilého štěněte?


Způsob 2 z 3: Rozptylte jejich obavy

1
Dokažte jim, že budete psa venčit. Mohou mít starosti, že až dostanete psa začne vás nudit a budou donuceni starat se o to malé stvoření místo vás. Řekněte jim, že jste již vybrali nejlepší časy na venčení a jste odhodlaní venčit ho každý den. Pokud máte sourozence, ukažte, že jste si rozdělili venčení. Abyste to prokázali, můžete dokonce chodit na procházky ve stanovených venčících časech. Dokažte jim, že to myslíte vážně.



2
Ukažte jim, že pes nezničí jejich domov. Vaší rodiče se mohou obávat, že pes rozkouše všechen nábytek a kabely, nanese do domu špínu a všechno zachlupatí. Je vaším úkolem přesvědčit je, že nic z toho se nestane. Takto:
Řekněte jim, že psovi pořídíte spoustu kousacích hraček, aby bylo jisté, že nebude kousat nábytek. Pokud jde o případné kabely nebo dráty, řekněte jim, že je přelepíte nebo zakryjete, stejně díky tomu bude váš dům uklizenější.
Řekněte jim, že pes do domu nenanosí špínu. Vyčistíte mu tlapky v garáži nebo na verandě než se vrátí domů.
Řekněte jim, že psí chlupy nebudou všude. Jistěže pes pelichá, ale uděláte si plán úklidu a budete srst uklízet – i několikrát týdně, bude-li to třeba.
Řekněte jim, že plánujete psa jednou za týden koupat – nebo tak často, jak to bude potřeba.



3
Ukažte jim, že budete schopni se postarat o zdraví svého psa. Udělejte s předstihem průzkum a najděte nejlepšího veterináře ve vašem okolí. Zeptejte se vašich přátel, kteří mají psa, kterého veterináře doporučují a nebo si ho najděte sami. Snažte se najít veterináře, který je tak blízko vašeho domova, abyste tam mohli jít pěšky, pokud neřídíte a ukažte rodičům, že už jste si to zjistili a zvládnete se o to postarat.


4
Přesvědčte je, že váš pes nebude drahý. Pokud jsou náklady velkým problémem, můžete si najít štěně z útulku, pes nebude drahý a uděláte dobrý skutek, tím že si vezmete opuštěného psa. Zjistěte si kolik stojí psí hračky, pelech, jídlo, vodítka a všechny další věci a udělejte si přehled, který vašim rodičům řekne, kolik co stojí a jak se postaráte o zaplacení.
Můžete nabídnout, že budete dělat pomocné práce v sousedství, roznášet noviny, snížíte útratu za nakupování a kino, nebo přispějete částí vašich úspor nebo penězi, které jste dostali k narozeninám, na koupi psa.



5
Ukažte jim, že máte plán na hlídání psa, když vaše rodina jede na dovolenou. Vaše maminka se může zeptat „Co budeme dělat, když pojedeme na týden k moři?“ Nenechte se nachytat a zjistěte možnosti s předstihem. Najděte hotel pro psy v okolí nebo blízkého přítele či souseda, který bude ochotný se o psa postarat.
Pokud budete mít připravené odpovědi, ještě než se vás na to zeptají, rodiče vás budou brát víc vážně než když řeknete „Musím si to zjistit.“


6
Dokažte jim, že vás pes nezačne nudit. Vaši rodiče se mohou obávat, že až psa dostanete, přestanete se o něj za několik týdnů starat. Ke zmírnění jejich obav řekněte, že chcete počkat několik měsíců a o psovi diskutovat, abyste ukázali, že to není jen přechodná fáze; jste opravdu rozhodnutí mít psa a chcete počkat, abyste jim ukázali, jak moc odhodlaní jste.



Způsob 3 z 3: Předveďte svojí zodpovědnost

1
Neste břemeno domácích prací. Pokud chcete, aby rodiče viděli, že budete skvělý majitel psa, musíte být schopni dělat základní domácí práce: stelte si postel, udržujte váš pokoj uklizený, myjte nádobí a dělejte cokoliv po vás chtějí. Povyšte to na další úroveň – převezměte více domácích prací, pomáhejte s vařením, posekejte trávník, vyperte prádlo, nebo cokoliv nad rámec toho, co je po vás požadováno.
Neupozorňujte na to, kolik domácích prací děláte. Nechte rodiče, aby sami zaznamenali vaší snahu.



2
Udržte si známky. Pokud chcete aby rodiče viděli, že zvládnete zodpovědnost za psa, měli byste si udržet známky zatímco plánujete pořídit do rodiny nového člena. Pokud můžete, zkuste se dokonce ve škole zlepšit, abyste jim ukázali, že jste odhodláni tvrdě pracovat a udělat cokoliv bude nutné, abyste mohli mít psa.
Pokud budete schopní dělat další domácí práce navíc a mít skvělé výsledky ve škole, pomůže to vašim rodičům uvědomit si, že vám mohou důvěřovat.



3
Ukažte jim, že se dokážete o něco starat. Nechte rodiče, aby vám dali něco, o co se budete po nějakou dobu starat. Může to být vajíčko (nenechte ho rozbít!), pytlík mouky, kytka nebo dokonce křeček. Pokud si povedete v tomto testu dobře, může to ukázat vašim rodičů, že jste zodpovědní a myslíte to vážně. Přestože se to může zdát hloupé, měly byste brát situaci maximálně vážně.


4
Udělejte si test. Pokud máte kamarády nebo členy rodiny, kteří potřebují, aby se někdo na chvíli postaral o jejich psa, měli byste se jim nabídnout. Pokud si vezmete psa na víkend nebo pár dní ukáže to vašim rodičům, že jste připraveni vzít na sebe starost o psa a uvidí jak jste šťastní, když můžete být s chlupatým stvořením.
Ukažte jim, jak je pes roztomilý a nechte je se zamilovat do myšlenky mít svého psa.


5
Pokud můžete najděte si brigádu. V závislosti na vašem věku, si můžete najít brigádu v obchodním domě nebo v obchodě na místním koupališti. Možná můžete roznášet noviny, hlídat děti nebo pomáhat sousedům s domácími pracemi, sekat trávníky nebo odhrabávat sníh. Brigádou nebo jen drobným způsobem jak si vydělat nějaké peníze ukážete rodičům, že nejen že budete schopní podílet se na nákladech na psa, ale také, že jste schopni převzít další zodpovědnost.
Můžete si pořídit plechovku, kterou pojmenujete „psí pokladnička“. Vaši rodiče si budou myslet, že je to roztomilé a uvidí, že to myslíte vážně.


6
Dejte jim čas na rozmyšlenou. Neptejte se jich pořád dokola každý den, nebo se s vámi o tom nebudou bavit. Pokud řeknou ne, ukažte vyspělost a porozumění, stále buďte doma užiteční a příležitostně zmiňte psa, aby si na myšlenku navykli. Trpělivost jim také ukáže, že jste tak odhodlaní, že jste ochotní počkat.
Měli byste vědět, že neustálým otravováním jen smažete vaši dřívější práci a ukážete jim že nejste ještě dostatečně dospělí a zodpovědní.



TIPY
Když se psům, obzvlášť štěňatům, vyvíjí chrup, potřebují spoustu věcí na kousání.

Zabraňte také psovi kousat vaše boty a oblečení.

Musíte být připravení a obstarat jim vhodné hračky na kousání.
Když rodiče řeknou, že nemůžete mít psa, nekřičte na ně a nerozčilujte se.Způsobí to, že budou jen tím více rozhodnutí vám v tom zabránit. Buďte milí a usmívejte se, ale hajte se. 

Udělejte si test Výběr plemene na www.AnimalPlanet.com. Je zdarma a pomůže vám vybrat si toho pravého psa pro vaší rodinu.

 
Nabídněte, že za psa zaplatíte sami. To ukáže, že ho chcete natolik, že jste ochotní za něj utratit vlastní peníze a že ho nebudete brát jako další hračku, s kterou si budete hrát jen dokud vás nezačne nudit

.
Pokud vaši rodiče nechtějí psa protože už máte jiná zvířata a říkají, že se nemůžete starat o další, buďte zodpovědní jak jen to půjde a ujistěte se, že vaše zvířata mají nejlepší péči 24 hodin denně. Nenechte jim nic, co by mohli kritizovat. Pokud to zvládnete týden, možná měsíc, nakonec dosáhnete svého.


Tady jsou další způsoby jak být poblíž psů zatímco čekáte na rozhodnutí vašich rodičů: najděte zvířecí útulky ve vašem okolí a běžte jim jako dobrovolník pomáhat s péčí o psy bez domova, nebo zjistěte, zda jsou v okolí postarší (nebo běžní) sousedé, kteří mají psa a nemohou ho pravidelně venčit. Můžete jim nabídnout, že ho pro ně budete venčit, klidně i zadarmo, pokud vám to nevadí.


V některých případech se mohou rodinní příslušníci bát pořídit si psa. Například pokud předchozí pes pokousal přítele nebo člena rodiny, nebo byl příliš agresivní nebo hyperaktivní, většina rodičů se bude zdráhat než bude souhlasit s pořízením psa.

Nicméně pokud dlouho čekáte (dlouho může být v řádu měsíců i let) a stále chcete psa, pravděpodobně se přes své obavy nebo dřívější mrzutosti přenesou.


Pokud rodiče říkají ne proto, že počasí ve vašem bydlišti nedovoluje psovi žít venku, najděte vnitřní prostor, který bude přijatelný pro vaše rodiče a kde může pes zůstávat, když bude špatné počasí.


Pokud doopravdy chcete psa a vaši rodiče vám to nedovolí, zkuste se zeptat vašich prarodičů nebo příbuzných, kteří žijí blízko. Pokud budou souhlasit a nějakého si pořídí můžete jim pomáhat.



Varování
Nikdy byste neměli psa uhodit, obzvlášť ne, když se naštvete.
Nepořizujte si zvíře jen abyste byli oblíbení mezi vašimi přáteli nebo protože všichni ostatní mají psa. To není dobrý důvod pro to, pořídit si psa. Měli byste ho chtít proto, že budete mít rádi malého společníka nebo že všeobecně milujete psy.
I když se vám nechce chodit ven se psem, nestěžujte si rodičům. Mohli by se rozmyslet a dát psa pryč!
Pokud máte křečka, morče, krysu nebo myš, udržujte je v bezpečí! Většina psů si bude myslet, že tato zvířátka jsou jídlo nebo hračka.
Psi stojí spoustu peněz takže než to uspěcháte počkejte, až rodiče řeknou, že si ho můžete pořídit.
Pokud se vaši rodiče nebo vy právě dostáváte přes ztrátu jiného psa, chvíli počkejte, aby věděli, že jen nechcete zaplnit mezeru.


Věci, které budete potřebovat
Kvalitní obojek a vodítko. Dobře vychovaný pes je skvělý přítel.
Jména a telefonní čísla veterinářů pro případ, že bude pes potřebovat zdravotní péči.
Nějaké úspory. Budete potřebovat peníze na psí jídlo, hračky, pochoutky a další speciální potřeby konkrétního druhu psa, který si vyberete.
Někoho, kdo se bude o psa starat, když budete pryč.
Prostorné místo, kde se bude pes moci volně pohybovat, například dvorek.
Kousací hračky. Když bude vaše štěně měnit zuby a nebude mít vhodné hračky, okouše úplně všechno!
Hračky pro zabavení psa i vás.
Veterináře, který prohlédne, zda je váš pes v pořádku.
Klec, ve které vaše štěně/pes bude, když půjdete ven nebo přes noc.
Tabulku, abyste mohli sledovat vše, co děláte a jak často bude třeba dělat věci, jako je venčení štěněte/psa, časy krmení atd.
Čas na péči o vaše štěně/psa, psi nemají rádi samotu.
Rodinu nebo přátelé, aby váš pes/štěně mohli vídat další lidi a zvyknout si na ně
Dobrý dvorek na běhání.
Peníze na psa!
A skvělý přístup. Nikdy nebuďte zlý na vašeho psa nebo nezdvořilý k vašim rodičům.
Uklizený pokoj, abyste si nemuseli dělat starosti, že váš pes něco spolkne!


DOUFÁM ŽE SE VÁM LÍBILO A JESTLI CHCETE DALŠÍ NÁVODY NAPIŠTE KOMENT!


Komentáře

Skopik2

Super ale docela dlouhý.Já už čekám na pejska tři roky a pořád nic.Ale co,možná na Vánoce...smajl

Skopik2To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.