Mazlové a všelijaké jiné věci

Německý ovčák ~ Zlatíčko na první pohled

Ahoj, děvčata :)
Můj dnešní článek bude, jak jste mohli vyčíst o mém nejoblíbenějším psím plemenu, a to o Německém ovčákovi :) (vím, že to třeba někdo vidí jako uplně zbytečný a divný článek, ale berte v potaz to, že jsem se prostě nudila a rozumnější článek mě nenapadl :) )



Německý Ovčák


- zkráceně NO, je plemeno, které vzniklo v 19. století, jak můžete poznat podle názvu, v Německu. Jedná se vlastně jak o nejrozšířenější a nejznámější plemeno, tak o nejoblíbenější. Tito psi jsou velmi používáni u policie pro hledání osob, drog atd. Jsou nesmírně inteligentní, vzhledem k jejich pracovitosti milují být pořád zaměstnáni a těší se z učení nových věcí. Někteří lidé, když před nimi vyslovíte ,,Německý ovčák", vybaví se jim ošklivá, krvelačná a lstivá zrůda, ze které jde strach. Ovšem takové můžu uklidnit, že tak to není. Pes může být agresivní v případě užívání násilí na něm. Němečtí ovčáci si dokážou počkat, než páníček bude mít čas (po práci, po škole, atd..), ale ne delší dobu (dejme tomu, kdybychom si ho nevšímali a nehráli se s ním několik dní). I to by se mohlo odrazit na jeho povaze a mohl by být nebezbepčný pro okolí. Jinak jsou tito psi docela zlatíčka ♥. Jsou velice poslušní, takže soutěže poslušnosti zvládají úspěšně. Kromě policie jsou vhodní pro vojáky, záchranáře, hasiče, horskou službu, a samozřejmě také pro nahánění a hlídání stád ovcí (od toho je to vlastně ovčák) a jiného skotu. Jsou také dobří společníci pro sport. Němečtí ovčáci vynikají v oboru Sportovní kynologie a hlavně Agility, obrana a aportování. Jsou to velmi dobří hlídači, jak majetku, tak i osob a nezvaného návštěvníka ihned zadrží. Svému pánovi je oddaný, věrný a důvěřivý a pro celou rodinu je též dobrým společníkem. Ke známým lidem se chová obzvlášť přátelsky, ale cizím důvěřovat nemusí. Dobře vychovaný pes nemá ani problém stýkat se ostatními psy, nebo domácími mazlíčky. Často se projevuje jeho hravost a velmi rád se s nimi přátelí. Němečtí ovčáci mají rádi běhání. Jsou totiž velmi energičtí a vytrvalí. Spokojí se i s během vedle kola (to bych neriskovala, protože se bojim, že by mě shodil :D ).

Němečtí ovčáci mají přiměřeně širokou hlavu a na ní vysoce posazené uši, které jsou do špičky a směřují dopředu. Mají středně velké, většinou hnědé oči mandlového tvaru, posazené mírně šikmo. Čumák je mírně protáhlý. Krk je silný a svalnatý a kohoutek vysoký. Hřbet od kohoutku mírně upadá ke špičce ocasu. Hrudník je široký, ale není hluboký. Tlapky jsou kulaté. Ocas vysoce posazený, svěšený dolů.

Německý ovčák má vlatnosti : velmi učenlivý, inteligentní, oddaný, důstojný, loajální, poslušný, čilý, pozorný, hodně zvědavý, sebevědomý
Barvy jsou:

Vlkošedá


Černá s pálením

Černá se znaky (většinou můžete slyšet typ Rex)

Černá


Komentáře

julie kirová(Girl´s Dream)

my máme už 6. německého ovčáka, jsou mu kolem 1 roku a je černý se žlutými nohami a takovým "žlutým obočím" (prostě se podobá typu Rex) . Jinak taky miluju německé ovčáky, děda byl psovod, takže... I LOVE HIS DOG! (píši to správně?)

julie kirováTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.