Marshmallow Blog :3

╰☆╮Nejkrásnější města na světě part. 2 + KVÍZ╰☆╮

První díl se vám líbil, takže píšu i díl druhý. A jako bonus malý kvíz na konci :D

Řím, Itálie



Řím v sobě unikátně ukrývá celý stát - Vatikán, který je sídlem římskokatolické církve. Možná proto má tolik nádherných kostelů a chrámů, nechybí ani Bazilika Svatého Petra, která je největším kostelem na světě. A i přesto, že je Řím více než 2000 let starý, naleznete zde nejstarší památky jako je Koloseum nebo Pantheon.

Paříž, Francie

Vyjmenovat všechny památky Paříže by stačilo na celý článek. Třeba Eiffelova věž, katedrála Notre-Dame, bazilika Sacré-Coeur nebo Louvre. Paříž je taky známá svými luxusními značkami a svou romantičností. Eiffelovka je každou noc jinak osvětlená.

Istanbul, Turecko

Istanbul je jediné město ležící na dvou kontinentech. Má velmi bohatou historii, čemuž napovídají spousty mešit a paláců, které se dochovaly dodnes. Má nádhernou "východní" atmosféru a dokonce můžete navštívit Velký Bazar a dovézt si spoustu rozmanitých suvenýrů.

Rio de Janeiro, Brazílie
Nekončící pláže, obrovské hory, tropické lesy a třpyt Atlantiku dělají z Ria jedno z nejkrásněji umístěných měst na světě. Ikonická socha Krista na hoře Corcovado je jen podtrhnutím specifické atmosféry "Úžasného města" jak se Riu přezdívá.

Kapské Město, Jihoafrická republika



Město s ještě krásnějším okolím než Rio musí být Kapské Město. Nacházející se na severním konci Kapského poloostrova, pod Stolovou horou a se strmými srázy Devil´s Peak a Lion´s Head, v Kapském Městě najdete jak nádhernou přírodu, tak i architektonické dědictví. Ať už se jedná o pláže lákající k surfování nebo památky.

Kvíz nakonec :D

1. Co je to Notre-Dame?

a) bazilika

b) katedrála

c) mešita

2. Na kterém ostrově leží Funchal?

a) Madeira

b) Mallorca

c) Sardinie

3. Kolik přibližně má Hong Kong mrakodrapů?

a) Asi 1000

b) Asi 500

c) Asi 300

4. Ve kterém městě je Hyde Park?

a) V New Yorku

b) V Riu de Janeiru

c) V Sydney

5. Jak se jmenuje stát v Římě?

a) Vatikán

b) Teherán

c) Taliban

6. Doplň název města: Washington...

a) W.G.

b) D.C.

c) U.S.

7. Kde leží Istanbul?

a) V Turecku

b) V Indii

c) V Afghánistánu

Odpovědi mi pište do zpráv, protože jinak to jeden napíše do komentů a další to jen opíšou a to nechci... Správné řešení vám obratem odpovím :) Až se zapojí tak 5 lidí, vyhlásím to do samostatného článku a první tři místa něco dostanou :D

Doufám že se článek líbil, pokud ano, můžete podpořit pluskem ;) Třetí díl dělat už asi(asi!!) nebudu, tolik vyjímečných měst přece jenom není. Nezapomeňte se zapojit do soutěže(kvízu)

Ellča




Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.